Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%64 rapor ve 2005 sigorta girişi ile ne zaman emekli olabilirim?

eeefsane

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Charcot Marie Tooth hastasıyım. % 64 çalışamaz raporu verdiler bugun bana sgk ya 2005 temmuz girişim var yaşım 28 yaşındayım 2815 günümvar

ne işime yarar bu rapor emekli olabilirmiyim ?

Sigorta başlangıcınızdan önce maluliyet cetveli'Ne göre malul sayılmanızı gerektirecek % 60 ve üzeri raporunuz yoksa, maluliyet derecesinde işgücü kaybı sonradan oluşmuşsa, 10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 gün prim dolduğunda malulen emeklide olabilirsiniz,

Eğer sigorta başlangıcınızdan önce maluliyet cetveli'Ne göre malul durumda idiyseniz, o zaman malulen emekli olamazsınız. ssk'dan emekli olacaksanız vergi indirimi alma şartı ile şu tabloya göre erken Yaşlılık mekliliğinden:

2008_oncesi.PNG

teşekkürler verdiğniz bilgi için ama bildiğim kadarıyla yeni çıkan kanunlara göre %60 üstü raporu olanlar 10 yıl +1800 günü tamamlayan emekli olabiliyor diye değiştiğini duymuştum ...:)

Yok Baki, yukarıda Kısmet'İn yazdığı gibi, malulen emekli olmanın şartı, ilk sigortalı olduğunda malu olmamak ve fakat "şimdi" maluliyet cetveli'Ne göre malul sayılmaktır. Bu şart tamamsa, evet, malulen emeklilik mümkündür.

hımm yani şartlar bu peki benim hastalığım doğuştan ama ssk lı olduktan sonra tanı konuldu bu şartlar altında 10 yıl 1800 gün yeterli oluyormu emeklilik için

Önemli olan bugün maluliyeti gerektirecek düzeye erişmiş olan hastalığının ilk sigortalı olduğun tarihte varolması değil. İlk sigortalı olduğunda da aynı hastalık sende varolabilir ve/fakat durumun o zaman maluliyeti gerektirecek derecede işgücü kaybına erişmiş olmayabilir. Hastalığın zamanla ilerlemiş ve maluliyet derecesinde işgücü kaybına erişmiş olabilir. Bu durum malulen emekliliğine engel olmaz (sgk aynı gerekçeyle reddetse de, ilk sigortalı olduğunda hastalığın maluliyeti gerektirecek düzeyde olmadığını ıspatlarsa, mahkeme malulen emekliliğine onay verir)

Üst Alt