Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%64 raporla %79 rapor arasında emekli maaşı açısından fark var mı?

masum kral

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar
öncelikle bu siteyi kuran başta oturan boğa kardeşim olmakla beraber emeği geçen bütün arkadaşları kutluyorum çok güzel bir site hazırladığınız için.

benim eşim trafik kazasından dolayı malulen emekli oldu % 64 ağır özürlü sürekli çalışamaz raporuyla kurum bizi maaşı bağlamadan önce başka hastaneye çapaya sevk etti fizik bölümüne ordan da tetkik ve rapor istiyoruz dedi çapa yada gittik ordanda % 79 ağır özürlü raporu verdiler
kuruma getirdim elden teslim ettim
20 gün sonra eve kağıt geldi kurumdan maaş bağlandı diye kurumu aradım % 64 ağır özürlü ilk rapora göre maaş bağlamışlar

şimdi bizim ordan aldığız raporun hükmü yok mu

birde neden ağır özürlü sürekli çalışamaz rapora 2 yıl sonra kontrol tarihi koydular benim bildiğiğm koyulmuyor du eşimin hala kafatasında kemikler yok bacağında gömülü duruyor fiziken de vucunda direnç yok kendi işlerinide yapamıyor

sizce tekrar kontrolde bi sıkıntı yaşarmıyız şimdiden teşekkür ederim

Trafik kazsı malulen emeklilik

Selam arkadaşlar ben bununla beraber üçüncü kez yazıyorum hala cevap alamadım eşim trafik kazası sonucu 24 gün komada kaldı toplamda 65 gün yoğun bakımda kaldı yaklaşık altı ay yatalak kaldı bu arada malulen emekliliğe baş vurduk araştırma hastanesi %64 ağır özürlü sürekli çalışamaz raporu verdi kuruma götürdük kurum daha sonra çapadan fizik ve norolojiden tetkik istedi ordanda fizik bölümü %79 ağır özürlü çalışamz raporu verdi kuruma o raporuda verdik 20 gün sonra eve maaş bağlandı kağıdı geldi şimdi soruyorum sizlere arkadaşlar maaş d ilk raporla bağlanmış ve farklarıda verdiler ama ağır özürlü sürekli çalışamazrapora 2012 üçüncü ayına kontrol vermişler sizce sürekli çalışamaz ağır özürlü rapora kontrol tarihi koyulurmu eşimde daha sonradan o dönemlerde bezlendiği için farkedemediğimiz üroloji sorunları çıktı norolojik aşırı aktif mesane istem dışı idrar kaçırma hastalğı var birde malulen emekliyken biz eşim için bu hastalık için rapor almak için başvursak olurmu bilgilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkür ederim

Ali bey, eşiniz ödemiş olduğu sigorta primlerine istinaden malulen emekli oldu; değil mi? Eğer öyleyse, orandaki bu düşüş maaşta bir değişikliğe yol açmaz. O açıdan rahat olun.
Eşinizde başka birinin sürekli bakımına muhtaçlık söz konusu mu? Daha doğrusu, sgk maaş bağlarken eşinizi bu şekilde değerlendirilmiş mi, bunu biliyor musunuz? Zira bu değerlendirme yapılmısa, bağlanan maaş %10 arttırılmıştır. Bunu sgk'ya gidip öğrenebilirsiniz.
Eğer bu değerlendirme yapılmamışsa ve/fakat sonradanidrar tutamama vb. bir sorun da ortaya çıkmış ve toplamda başka birinin sürekli bakımına muhtaçlık söz konusu olmuşsa, bu gerekçeyle sgk'dan sevk alıp, hastaneden yeni bir rapor alarak maaşın %10 arttırılmasını sağlayabilirsiniz.

Kurumun Kontrol Muayenesi şerhi koyma hakkı var ve çoğunlukla bu hakkını çok anlamsız şekilde kullanabiliyor. Maalesef kontrol zamanı gelmeden 1 ay önce kurum sevki ile hastaneye gidip kontrol muayenesi olmaktan başka yol yok (O işlemler esnasında maaşınız aksamaz.) O kontrolün ardından yeniden kontrol öngörülmez diye düşünüyorum.

cevabın için teşekkür ediyorum bülent bey

eşim bakıma muhtaçlıktan bağlanmadı nisbeten durumu biraz daha iyi fakat travma sonucu kafatasındaki kemilkler alındı sağ bacağın baldırına gömüldü ve halada orda duruyor
araştırma hastanesindeki beyin cerrahları acele etmeyin o ameliyat için bağışıklık sistemi güçlensin dedi kısmetse 2012 haziranda kafasına kemikleri koyacaklar
bu durumdayken rapor oranı düşermi sizce zaten uroloji norojen mesane hastalığı bezlenirken farkında olmadık şimdi sadece geceleri bezleniyor banyosunu ben yaptırıyorum merdiven çıkarken ben destek oluyorum eklem hareketliliği kısıtlı
bakıma muhtaçlık istemiyorum zaten maaşı 851 tl olarak bağlanmıştı 86 dan sigortası vardı 2000 öncesi olduğundan 1993 den sonrada prim yatmadığı için yüksek bağlandı zaten işyeri de yüksekten ödemiş primleri sağolsunlar şuanda 1016 tl alıyor
zamlardan sonra maaaşı kesme durumları olurmu sizce rapor düşerse kolay gelsin

Süpersiniz... Bu zamanda birbirine sahip çıkan eş bulmak kolay değil. Var olun.

Kontrol muayenesinde nasıl bir sonuç çıkar, inanın bilemiyorum. Ama, o gün geldiğinde bu idrar tutamama konusunu da mutlaka belirtin.

bülent bey evlenirken hastalıkta sağlıkta dedik ve sözümü tuttum bir bebeğe nasıl bakıldıysa ona öyle baktım yoğun bakımdan çıktıktan sonra 1 ay burnundan şırıngayla mama verdim 45 gün fizik tedavisi gördü hastanede senin anlıyacağın 6 ay hastanede refakatçı kaldım sağ olsum işyerim müsade etti işe gidiş geliş saatlerim hep düzensiz oldu ama yöneticilerden allah razı olsun idare ettiler ve mükafatını aldık allah onu bana ve çocuklarıma bağışladı ve diyorum allah düşmanımın başına vermesin ben zaten kendimce rapor oranı artar eksilmez düşüncesindeyim zaten sizin siteden okuduğum kadarıyla aktif norojen mesane istem dışı %60 veriyorlar buna birde beyin eklersen oran daha da çıkacak düşüncesindeyim valla o geri geldi ya gerisi mühüm değil kolay gelsin

peki bu çapadan aldığımız raporu %79 olan bunu maliye deftardarlığına gönderip emekliyken vergi indirimi alabilirmiyiz mümkünmü acaba bülent bey

Mutluluklar dilerim.

Emeklilikte vergi indirimi söz konusu değil...

bülent bey selam peki olduda rapor vermediler oranı düşürdüler benim eşimin 2330 günü var 2 tanede çocuğada doğum borçlanması yaparsak toplamda 3670 gün yapıyor alıcağı özürlü raporuyla 3600 günden emekli olabilir değilmi ? onun için vergi indirim şartmı gerekiyormu cevaplarsanız sevirim teşekkürler.

sgk girişi 1986

Evet, doğum borçlanması yaparak prim gününü en az 3600 yapabilir ve defterdarlıktan vergi indirim hakkı elde ederseniz, erken Yaşlılık aylığından yararlanabilirsiniz. %40 ve üzeri rapor işinizi görür o zaman...

çok teşekkür ederim verdiğiniz cevap için bülent bey allah sizinde yardımcınız olsun inşallah bu kadar kişiye bilgi dönüyorsunuz bravo valla ne diyim kolay gelsin

selam bülent bey değerli site üyeleri eşim şuanda malülen emekli 2012 mart ayında kontrolü var diyelimki rapor oranı düştü emekliliği iptal edildi elimizde şu an bulunan %64 ağır özürlü sürekli çalışamaz raporuyla bir işe girip bununla vergi indirimi almak için kullanabilirmiyiz yoksa bunun için tekrar rapormu alacağız cevaplarsanız sevinirim çok teşekkürler şimdiden kolay gelsin.

Elinizdeki raporun tarihi nedir, ne zaman alınmış?

selam bülent bey raporu aldığımız tarih 2010 mart ayında alındı sürekli çalışamaz ağır özürlü arkasındada vergi indiriminden faydalanır kısmında evet yazıyor bu raporu biz vergi indirimi için kullana bilirmiyiz sonradan şu anda emekli zaten hanım kontrol şubatta olacak martta ama ama ben 1 ay erken gideceğim sgkdan sevk alıp ilgine teşekkürler

Biraz şansa kalmış ama, bence kabul edilecektir... Kabul edilmesi için ısrarcı olun.

Ve evet, kontrol muayenesi için zamanından önce başvuru yapmanız bence de mantıklı. Erkenden işlerin halledilmesi emekliliğin aksamaması için de güzel olur.

emeklilik

selam arkadaşlar , eşim trafik kazası sonucunda ,d sürekli çalışamaz raporuyla malulen,emekli oldu rapor sürekli çalışamaz raporda özürlü kimlik kartı alabilir evet .vergi indiriminden faydalanabilir evet.2022 aylığından faydalanabilir evet. yazıyor faydalanacağı yerler raporda belirtilmiş fakat buna rağmen kontrol tarihi koymuş maaşı bağlayan kurum. kısmetse şubat ayında kontrole gideceğiz kazanılmış haklara bakıldığında sürekli çalışamaz ibareli raporlarda tekrar rapor düzenlenemez diyor sizce bizden sağlık kurulu tekrar rapor verirmi yoksa zaten raporun sürekli diye aynı raporla emeklik devam edermi cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler

Masum kral bizde aynı durumdayız eşim2007 de felç rahatsızlığı geçirdi.Konuşma duyma yutkunma algılama vb.bir çok kayıp oldu.Sigorta günü 1500 gündü isteğe bağlı ile 1800 e tamamlayıp 2010 da malulen emekli oldu.Özür oranı %83 (ağır özürlü ibaresi de var)olmasına rağmen üniversite hastanesi 2012 hazirana kontrol verdi.Bizde o tarihte kontrole göndereliceğiz.Anlıyacağın gene bir sürü eziyet çekeceğiz..

selam malesef bürokrasinin kurbanı olmuşuz hepimiz allah hepimize yardımcı olsun herkesin işi rast gitsin inşallah yapacak bişey yok tekrar tekrar da olsa bu eziyeti yaşatacaklar bizde gidip kontrolümüzü yaptıracağız kontrolde neler yapıldığını nasıl gelişmeler olduğunu burda sizinle paylaşağım kolay gelsin

sunayca eşinizede acil şifalar diliyorum geçmiş olsun allah sizede kolaylık versin bende 2 senedir eşime bakıyorum kolay değil hasta bakmak sizinde işiniz rast gider inşallah kolay gelsin

selam bülent bey benim eşimin raporu hakkında önceki mesajımda belirtmiştim rapor sürekli ,ağır özürlü ,çalışamaz.d vergi indiriminden yararlanabilir evet 2022 aylığından faydalanabilir evet özürlü kimlik kartı çıkarabilir evet yazıyordu sizce bu rapor heryerde kullanabileceğimiz tekrar rapor eş değer demidir teşekkürler

Üzerinde oran bulunan rapor her yerde kullanılabilir. Sadece ehliyet ve özel donanımlı araç söz konusu olunca raporda ona dair ibarelerin bulunması şart koşuluyor, o kadar

selam bülent bey ben sadece bu raporla vergi indiriminden yararlanabilirmiyiz diye sormuştum yani defterdarlık bize gidin tekrar rapor alın deme şansı varmı çünkü vergi indiriminden yarlanabilir kısmında evet yazıyor o amaçla sordum teşekkürler ilginize

selam bülent bey eşimi sevk aldıktan sonra araştırma hastanesine sağlık kuruluna girdik ortapedi , beyin cerahisi ,noroloji ,göz,ve üroloji bölümünden görüşlerini aldık sonra kurula girdik biz evrağınızı sgk ya göndereceğiz dediler oran vermediler oranı orası verecek dediler eğer bizi tekrar bi hastaneye tetkik için göndermezlerse 1 aya kalmaz ,emeklilik devam edecekmi etmiyecekmi belli olacak kontrol koymuşlardı sgk ,kontrole gittik bakalım sonuç ne olacak merakla bekliyorum hayırlısı inş diyorum cevap gelsin paylaşacağım sizinle burada kolay gelsin

selam bülent bey eşimin mart ayındaki kontrolüne götürdüm %68 beyin cerhasinden aldı %29 uroloji den %40 ortopetiden aldığımız halde kontrolün kontrolü olarak bizi şimdide fizik ve norolojiden üniversite hastanesine gönderdiler önümüzdeki hafta ordanda 3 doktor imzalı teyit alacağız sürünmeye devammm bakalım orada işimizde rast giderse emeklilik devamı için yazı gönderecekler eve hayırlısı diyorum koaly gelsin
gelişmeleri yazarım ,

selam arkadaşlar tekrar kotrol için ikinci hastaneye gittik hastane raporları gönderdik diyor 25 gün oldu hala sgk ya gitmemiş bu gün aradım sgk yı evrak kayıt bölümünü malüllük servisine göndereceklerine hastalık servisine göndermiş evrak kayıttaki geri zekalılar ,yarın gidip ordan alıp malulen emeklik bölümüne vereceğim kendileri evrağı ordan almıyor beni çağırıyor gel ordan al bize getir diye maaşta kesildi tabi bu arada onların yüzünden gerçi kaldığı yerden devam edecek ama niye böyle olsunki bu bürokrasinin gözü çıksın şimdi 1 ayda bölge sağlık kurulu süründürür hayırlısı hakkımızda

selam Bülent bey maalesef yine Konturol tarihi koydular 2013 de tekrar kontrole gideceğiz maaşı veriyorlar ama burnumuz danda getiriyorlar hayırlısı inş kolay gelsin sizede görüşmek üzere gelişmeleri yazarım .

Üst Alt