Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%64 raporla vergi indirimi alıp emekli olmak istiyorum..?

tenox07

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhabalar;
Yeni konu açıp bilgi kirliliği yapmak istemedim Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi HEYET girdim İGA nefropatisi protein kaçağı ve HT
%64 oran çıktı 01/09/2004 SSK başlangıcı tabi 17 yaş yanlış hatırlamıyorsam SSK başlangıcım 3812 Prim günüm Brüt maaş 2389TL ve 4000TL arası

şimdi ben engelli kimliği ve engelli özür oranı diye başlık ile aldım bu oranı heyetten şimdi bu%64 ile vergiden indirim
Muhabbeti ile erken emeklilikte 20 yıl 4000 gün sanırım nasıl emekli olurum vergi indirimi için ne yapmam lazım o belge için ne gerekli.?

tenox07

Merhaba,
Vergi indirimi ala bilmek için izlemeniz gereken bazı prosedürler var. Bunun için İlk olarak çalıştığınız iş yerinden ilgili makama diye bir yazı almanız gerekmekte. Bu yazı sizin resmi olarak iş yerinde çalıştığınızı kanıtlıyan bir yazı Bu yazıyı Vasıtasız vergiler müdürlüğüne gidip Vergi indirimi için rapor almak istediğinizi söyliceksiniz. Burası sizi yetkili bir hastaneye sevk edicek. Hastanede heyete girip hastalıklarınızlan ilgili rapor alıcaksınız. Rapor %40 ve üzeri ise hastane raporu deftardarlığa yolluyor, değilse size vergi indiriminden faydalanamıcağınızı söylerler. Rapor Deftardarlığa gittiğinde orası raporunuzu Ankaraya Maliye bakanlığının sağlık kuruluna yollar. Orası raporunuzu inceler. %40 ve üzeri raporunuz onaylanırsa iş yerinize Vergi indiriminden faydalana bilmeniz için resmi bir yazı gelir. Postada kaybolmazsa sizede gelir. Red olursa sadece size red olduğuna dair yazı gelir.

Vergi indiriminiz onaylandığında gerekli şartları yerine getirdiğinizde SGK emeklilik dilekçesi vermeniz gerekmekte. 18 Yaşınızdan önceki SGK maalesef sayılmıyor. Reşit olduktan sonraki bilgilerinize göre hesap etmelisiniz.

Hocam cevap için teşekkür ederim lakin zaten heyet raporunu yeni aldım 22/07/2017 neden yeniden rapor alıcam onu anlamadım.?
Bana yeterli dediler %64 ENGELLİ KİMLİĞİ+ENGEL ÖZÜR ORANI Rapor belgesi ile şimdi ben direkt maliye gidemezmiyim işyerinden
Yazı alıp.?!?.! :(

tenox07

Raporu alırken kullanım amacı için verilir. Size verilen raporda vergi indirimi için diye bir ibare varmı? Sadece Engelli kimliği ve özür oranı nı mı gösteriyor.

Vergi İndirimi ibaresi yok ise kabul etmezler. En azından İzmirde etmiyorlar. Şansınızı deneyin bi. Ret yeme olasılığınız çok yüksek. Vergi indirimi için bu yukarda anlattığım süreci yaşamanız gerekiyor malesef.

Hastaneye vergi indirimi raporu için sevk olucaksınız. Hastane size rapor çıkartırken Vergi İndirimi İçin ibaresi yazıcak rapora.

Hocam şimdi aynı şekilde Antalya'da benim gibi ENGELLİ KİMLİĞİ+ENGELLİ ÖZÜR ORANI başlık sebep yazılı raporu ile vergi indirim Başvurmuş
Herhangi bir sorun çıkarmadan 3-4 ay sonra iş yerine yazı gitmiş ;) beni korkuttunuz bir an :) belki izmir başka olabilir ;) benim
Korkum acaba vergi dairesi heyet değerini düşürürmü.?

Aldığınız rapor sakatlık cetveline uygun verilmişse ve baltazard yöntemine göre hesaplanmışsa düşmez. Aynen onaylanır. Belki hastalıklarınızla ilgili tahlillerinizi isteyebilirler.buda süreyi uzatır.

Özgür bey;
Evet baltazard hesabına göre yapılmış nerden biliyorsun derseni %10 HT %50 PROTEİN KAÇAĞI VE İGA yazılı değer var %64 verilmiş sonuç
Birde zaten raporumda AÇIK olarak tahlil sonucu günlük 1,2 gr protein kaçağı var yazılmış...
Neden isterlerki amaç kıllık mı :) yaparmı yapar devlet işi abicim ama inşallah sorun yaşamam Allahın izniyle... :(

Ümit Kurtuluş
Engelli raporu vermeye yetkili herhangi bir devlet hastanesinden alacagınız bireysel müracaat ile veya maliye sevki ile %40 ve üzeri engelli raporu vergi indirimi almak için yeterli hastanede verilen muayene kagıdının üzerinde 193 sayılı kanun ve emeklilik.... yazıyor bende bireysel müracaat ettim özellikle VERGİ İNDİRİMİ İÇİN ibaresi yoktu

kızılelma

İçimi çok rahatlattınız eminim ümit bey iyi niyetle yazdı ama bir an korkuttu 3 kişiyi aradım sigartacı onlarda sizin dediğiniz gibi sorun yok
Korkma dedi 2. olarak raporun taze korkma ekstra tahlil sonuç rapor istemezler sen askerlik yapmadın gata patoloji iga sonucunuz var
Artı yıllarca devam eden protin kaçağınız var korkma dedi yani 2 tane negatif cevap alınca şaşırdım :)

tenox07
bende aynı şekilde aldım bireysel müracaat ile raporun amacında extra olark engel oranı ögrenmek secenegini işaretledim o şekilde vergi dairesine müracaat ettim

Son düzenleme:
Sonuç kaç ayda geldi vergi dairesi ek olarak tahlil tetkik vs istedimi yada değer düşürdümü.?

tenox07

gün/ay/yıl olarak doğum tarihiniz?
01/09/2004 tarihindeki sigortalılık staj mıydı yoksa tam primli sigortalılık mıydı?

2008_oncesi.PNG

OturanBoğa Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür eder konuya sorduğunuz soruya istinaden şu bilgileri aktarmak isterim...

Şimdi 07/09/2004 yılında staj değil direkt işe başladım SSK o tarihte başladı yani çıraklık veya staj değil işyeri ssk başladı.
D.YILI 01/01/1988 (ŞUANDA 3842 PRİM GÜNÜ) SSK BRÜT MAAŞ 2850TL-4000TL ARASI

SGK çalışan bir yakınıma sordum seninki sayılır STAJ statüsü ssk değil dedi tek beklediğim sayın abim 31 Temmuz'da ANTALYA'dan
ANKARA VERGİ DAİRESİNE GİDEN %64 SÜREKLİ İGA NEFROPATİ+1,2 GR PROTEİN KAÇAK Olan böbrek rahatsızlığımın
Ankara Vergi Dairesi SÜREKLİ OLARAK ONAYLAMASINI BEKLİYORUM İNŞALLAH SORUNSUZ BİR ŞEKİLDE OLUR ;)

Son düzenleme:
tenox07

01/01/1988 + 18 = 01/01/2006 tarihi emekliliğe temel olacak sigorta başlangıç tarihi olacak.

Defterdarlıktan elde edilmiş 2. derece sakatlık indirimine istinaden emeklilik için (01/01/2006 +) 18 yıl sigortalılık süresi ve 4000 gün prime tabi olacaksın. Yani 01/01/2024 yılında en az 4000 prim de varsa emekli olabileceksin.

Tekrar merhaba Bülent bey;
Neden 2004 Sigortam Sayılmıyor STAJ VEYA ÇIRAKLIK Sigortası değilki SGK ÇALIŞAN YAKINIM SİSTEMDEN Baktı ve vergi indirimin ile gel
Sorun yok yani ÇIRAKLIK VEYA STAJ Sigortası değil normal sigorta girişin yapılmış ve yatırılmış dedi.?
BİRDE BRÜT YÜKSEK OLUNCA EMEKLİ MAAŞTA FARK EDER DEĞİL Mİ EMEKLİLİK 5500 PRİM GİBİ HESAPLANIR DEĞİL Mİ.?
Kısaca 2022 beklerken ben neden 2024 dediniz gerçi bir bildiğiniz vardır :( OturanBoğa

tenox07

Emekliliğe temek sigorta başlangıcı 18 yaşını tamamladıktan sonra başlamak zorundadır.

Selam Arkadaşlar;

An itibariyle Vergi Dairesinde çalışan arkadaşımdan aldığım bilgiye göre 28/07/2017 Vergi indirimi Başvurum %64 sürekli olarak onaylanmış ;) 13 eylül itibariyle iş yerime e-bildiri ile iletilmiş Dedi.
Yani iş yerime yazı gelirmi önümüzdeki hafta içi.?

Birde bir yerde okudum neymiş direkt Vergi indirimi yapanlar emekli olalımıyormuş vs...?!? İyide bu zamana kadar emekli olanlar nasıl oldu.?

Neyse özetlersem... %64 Sürekli Hastane Raporum %64 Sürekli Vergi indirimim onaylandı.! Buna göre ne zaman emekli olurum.?

D.Tarihi 01/01/1988 yaş 29
İşe giriş 07/09/2004 YAŞ 16 ve NORMAL SSK
ŞUAN PRİM 3872 (128gün sonra.!) 4000 ;) 2. DERECE VERGİ EMEKLİLİK UYUYOR ;)
Brüt Maaş 2890-4000 arası SSK yatıyor 15 Aydır öncesi 3-4 yıl Asgari ücret Üstü 1888TL

Şimdi ben nasıl bir yol izlemem lazım Ne zaman emekli olurum 2022 yılında mı.?

En önemlisi 4000. Gün dolunca örneğin 2018 Ocak Prim Günü sayım Doluyor...! ;)

SGK gidip Prim günüm doldu dememe gerek varmı fazla yatan Prim zararı olurmu.?

Atıyorum 2022 Yada 2025 her neyse TEKRAR HEYET RAPORU VE VERGİ ONAYI ALMAYA GEREK VARMI.? SÜREKLİ RAPORLARIM.!

Cevaplar için şimden teşekkürler ;) saygılar... @OturanBoğa @kızılelma

tenox07 hayırlı olsun.bende vergi indirimi için müracaat ettim sonuç bekliyorum.size bir sorum olacak gönderdiğin rapora tahlil tetkik sonuçlarını yolladinmi ben yollamadim ek belge istiyorlarmış onun için sordum

tenox07 prim günün ve hizmet yılın dolduğunda emekli olursun rapor sürekli olanlar tekrar rapor çıkarmıyor ayrıca eğer istersen istediğin ışte calisabilirsin

Benim evrekta ankaraya yollanmis bir hafta once dun aradim bize gelen evraginiz yok dedi bakalim kac gunde gidecek

@ruzgar34 Teşekkür ederim kardeşim :) iyi niyetiniz için...

Yok Ek Tahlil vs yollamadım istemedilede ama istenen kişiler varmış.? @OturanBoğa üstadımız Prim gün sayım ve giriş yılım 18 yaş olmalı vs dedi ama..?

Ben SGK memuruna sordum Staj veya Çıraklık Sigortaları SAYILMAZ dedi pazartesi iyice Araştırıcam merak ettiğim konu Prim günüm dolunca SSK devam ettirmem gerekiyormu.? Yada ŞUAN ne yapmam lazım nasıl yol izlemem gerek bilmiyorum.?

Zaten Eczacı Teknisyeniyim Eczacımda Beni bırakmaya niyetli değil gibi ;) çıkma diyor... İş yerime ulaşınca Vergi indirim yazım maaş 70-80TL fark edecek sanırım.?

@aytacblt kardeşim benimki 10-13 günde ulaştı yazdı sistemde Sabredin inşallah herkes sorunsuz emekli olur ;)

Hayirlisi olsun kardesim emekliligin tadini cikartirsin insallah

Cevap budur:

tenox07

01/01/1988 + 18 = 01/01/2006 tarihi emekliliğe temel olacak sigorta başlangıç tarihi olacak.

Defterdarlıktan elde edilmiş 2. derece sakatlık indirimine istinaden emeklilik için (01/01/2006 +) 18 yıl sigortalılık süresi ve 4000 gün prime tabi olacaksın. Yani 01/01/2024 yılında en az 4000 prim de varsa emekli olabileceksin.

OturanBoğa

Hocam kısa cevap için sağolun lakin uzun bir sorum var yani benim ŞUAN ne yapmam lazım

4000. Gün doldumu sigortam Ne olucak devammı tamammı demem lazım.?

4000+üzeri SSK prim uyarsa maaş azalrmı artarmı.?

Şuanki Normal Maaş Ek ne kadar almam lazım acaba Vergi indirimi+Agi gibi.?

Çok sordum ama :) siz bilgilisiniz diye bende eczacı teknisyeni olarak yardımcı olurum forumda bişey Laz'ım olursa.? ;)

@tenox07,
01/01/2024 tarihinden önce emekli olmanız imkansız maalesef..

4000 gün doldu mu devem edecek 2024 yılına kadar toplanacak primleriniz.

4000 gün üstü ssk prim ödemeleriniz üst tabandan yatar ise maaşınız artar..

Toplam prim gün kazancınız nedir. Emekliler vergi indirimi alamaz

60 gün fiili hizmet süresi zammına tabi 4A sigortalının vergi indirimi ile emekliliği

Merhabalar;
Geçtiğimiz 5-6 ay önce bu konu hakkında bir yere soru sormuştum eğer blgisi olan varsa burada paylaşabiliriz.
An itibariyle artık sağlık çalışanı Ecz.Teknisyen olarak Fiili hizmet zammı girişim yapıldı 26+4 gün görünüyor sigortam
Muhasebecim 4-5 gün aylık öne çekiyor emekliliğini dedi benim %64 raporum var süresiz 4000 gün yetiyor bana ama
Benim şuanda 4513 gün prim gün sayım var ve hep ASGARİ ÜCRET ÜSTÜ yatan bir sigortam var.
Normal bana OturanBoğa beyfendi bana 1988 olduğun için bana 2024 emekli olucaksın dedi ama ben 2004 sigorta girişim
Olduğu için E-DEVLET SGK YAZDIM BANA 2022 dedi ama benim muhasebecim 2022 olursun 2004 18 yaş altı sigorta günün
Sayılmaz ama giriş yılın sayılır 2004+18=2022 emekli olabilirsin dedi buna göre 2022 yılındamı emekli olurum yoksa 2024
Bilemedim bir türlü 01/01/1988 D.tarihim son olarak cevap vereceğinizde artık FİİLİ ZAM yararlandığımı bilerek yazın
Beni 100-150 gün önemi çekiyor sizce emekliliğimi öne alırmı bu işlem.?
Yararlanan varmı FİİLİ HİZMET SÜRESİNDEN bilgi veren olursa sevinirim teşekkürler. :)
Soru;
Fiili hizmet 4-5 gün öne çekiyor ise emekliliği benim 2022 yılı ise emeklilik 5*36 ay=180 gün veya 4*36=144 gün önemi alıyor.?
Hadi diyelim 2024 4*48=192 gün veya 5*48=240 gün önemi alıcak emekliliği sizce ne zaman dilekçe versem uygun olur.?

Üst Alt