Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 64 raporluyum. SGK malulen emeklilik başvurumu reddediyor!?

sonerorçan

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
s.a k.maraş sütcü imam üniversite araştırma ve uygulama hastanesinden almışolduğum sağlık kurulu raporumda motor nöron hastalığı teşhisi konuldu üst ektremede (% 40) alt ekstremede (%40 ) tüm vucut fonksiyon kaybı oranı % 64 bu raporla sgk malülen emekli olmak için müracat ettim sonuç ret geldi bana bu konuda nasıl bir yol gösterirsiniz ne yapabilirim şimdiden tşk ediyorum

Sigorta başlangıcından önce alınmış % 60 ve üzeri oranında rapor yoksa itiraz edin red kararına karşı.

Red gerekçesi neymiş? Yeniden değerlendirilmesi için itiraz ettiniz mi?

1975 doğumluyum sikorta başlangıcım 1992 yani 1995 de asker olmam gerekiyordu askerliğe elverişli değildir diye hiç askere gitmedim . gata( gülhane askeri tıp akedemisi
den motor nöron hastalığı teşhisi koydular . sağlık raporumuda 2014 de aldım bundada teşhis aynı motor nöron % 64 verdiler malülen emeklilik için başvurdum ret cevabının olduğunu öğrendim ama içeriği ne olduğunu henüz elime geçmedi sgk çalışan bir arkadaşımdan öğrendim .bana bir yol gösterirseniz şimdiden teşekkür ediyorum ben % 64 lük raporumla malülen emeklilik için başvurdum doğrumu yanlışmı bilmiyorum başka ne yapabilirim itiraz edince ordanda ret cevabı gelirse 3600 günümü doldurunca erken emeklilik içinmi müracat edeyim lütfen yardım edin.saygılarımla

mrb şunuda söyleyeyim ben bu konuları bilmediğim için rahatsızlık verdiğim içinde özür diliyorum ttnet türk telekom indirimlerindende faydalanmak isterim ama nasıl nereye başvuracağım konusundada bilgi sahibi değilim raporum var ama kullanmasını bilmiyorum özürlü raporu nerden çıkarılır nerelerde kullanılır

kısmet ablam raporum elimde ama kaçıncı dereceden % 64 verilmiş ben bunu bilmiyorumki ben raporumu size mail olarak göndersem beni yönlendirirmisin

acaba bu ret cevabıdamı bu dereceden dolayıdır onuda bekliyorum ama sgk dan

Malulen emeklilik için, sigorta başlangıcından önce rahatsızlığınızın hiç olmaması ya da % 60 seviyesinde olmaması gerekiyor. Böyle olmasa bile bu sebeplerden reddedebilirler ve sizin itiraz etmeniz gerekebilir.

Eğer malulen emekli olmak istiyorsanız % 60'ı sigorta başlangıcından sonra almışsanız dava açmaya kadar bile gidebilirsiniz.
http://www.engelliler.biz/forum/eme...lma-oranin-artmasi-ile-malulen-emeklilik.html

Ama erken emekli olmak isterseniz öncelikle vergi indirimi kazanmak için vergi dairesine raporunuzla ve işyerinizden çalıştığınıza dair belgenizle başvurarak haketmeniz gerekiyor, derecenizi Ankara Maliye onaylıyor. Oranınızı düşürme ihtimali var eskisine göre düşük bir ihtimal ama.
% 60 üzeri olarak 2. dereceden onaylarsa 3680,
% 40-59 arası üçüncü dereceden onaylarsa 3760 prim ile erken emekli edilirsiniz.

1992 de sikorta başlangıcım var % 64 raporum var raporumu 30/06/2014 de aldım 1465 gün sikortam var 601 günde bağkurdan var şuan sikortalıyım kardeşimin yanında primimi doldurma çabasındayım vergi indirimi olur erken emeklilikmi olur siz buna göre akıl yol verirseniz sevinirim

Siz çalışıyorken bir an önce vergi indirimi alın elinizde bulunsun, eğer yaklaşık 4,5 - 5 yıl daha bu şekilde devam etmeniz sizin için sorun olmuyorsa maddi açıdan beklerim diyorsanız erken emekli olursunuz.

Zaten itiraz ettikten sonra yine malulen emekli edilmezseniz o zaman erken emeklilik için primin dolmasını bekleyeceksiniz.

Malulen emeklilik ile erken emekli arasındaki fark, malulen emekli olursanız çalışamazsınız, erken emekli olursanız SGDP kesintisi ile çalışabilirsiniz yeniden. Karar sizin.

kısmet ablam bülent abim ve forum editörleri

maluliyetinizin tespitine ilişkin raporlarınız 5510 sayılı kanunun malul sayılma başlıklı 25. maddesi ile maluliyet tespiti işlemleri yönetmenliği çerçevesinde kurumumuz bölge sağlık kurulunca incelenmiş olup çalışma gücünüzün % 60 oranında kaybetmediğinize karar verilmiştir . işbu nedenle ilgi talebinizin reddine karar verilmiştir .bilgi edinilmesine rica ederim. diye ret cevabı geldi ne yapmalıyım

sonerorçan,

malulen emekli olmak istemişsiniz ve sakatlık oranı cetveline göre düzenlenmiş % 64 oranlı engelli sağlık kurulu raporuyla malulen emeklilik için başvurmuşsunuz.
Maluliyetin tespitinde sakatlık oranına göre duzenlenmiş özürlü sağlık kurulu raporunun geçerlılıği yoktur.

o yuzden o rapora itiraz etmenizin anlamı yoktur yasal açıdan. dava bile açsanız sonuç alamazsınız.

siz sgk'ya gideceksiniz malulen emeklilik için başvuracağınızı söyleyeceksiniz SGK da maluliyetinizin tespiti için sizi hastaneye sevk edecek. verilecek raporda oran yazmayacak.

maluliyet cetveli'ni inceleyin eğer maluliyeti gerektirecek hastalığınız varsa malulen emeklililk için başvurun, eğer yoksa o zaman arkadaşların dediği gibi engelli sağlık kurulu raporuyla erken yaşlılık emekliliğine başvurun.
ama illa yine de meluliyetinizin tespitini isterseniz SGK'ya başvurun Onlar sizi hastaneye "maluliyetinizin tespiti" için sevk eder.

UYARI: lütfen maluliyetin tespiti için alınması gerekli raporlar için "% 60 " vs diye bir orandan bahsetmeyin. Bu şekilde yazılması sakatlık oranına göre düzenlenen özürlü sağlık kurulu raporuyla karıştırılmasına neden oluyor. maluliyetin tespiti için alınan raporlarda hiç bir şekilde oran yazmaz. Çalışma gücünün % 60'ını kaybedip kaybetmedığıne zaten kurum sağlık kurulu karar veriyor. siz kısaltmadan % 60 dedikçe özürlü sağlık kurulu raporuyla karıştıranlar oluyor.

Melek hanım teşekkür ederim verdiğiginiz bilgiler için peki tekrardan itiraz etmesem tekrar sgk na malulen emeklilik için başvursam olurmu veya aynı anda hem malulen emeklilik hemde erken Yaşlılık emeklilğine başvurabilirmiyim

teşekkür ederim bülent abim

ayrıca raporumun arkasında 2022 sayılı kanundan faydalanabilir istihdam sosyal yardım özürlü kimlik kartı x işaretli diyor ve sürekli

Malulen emekliliğin ilk şartı, emekliliğe temel olacak raporun sgk sevki ile alınmasıdır. Sizse kendi başınıza aldığınız raporla birlikte malulen emekliliğe başvurdunuz sanırım? (sgk bunu nasıl kabul etmiş onu da anlamış değilim!).

Eğer böyle ise durum, o zaman sgk'ya gidip "malulen emekililik başvurusu için sizin beni hastaneye sevk etmeniz lazımmı. Önceki başvurum usül açısından yanlış başlamış. Onu tümüyle iptal etmeli ve beni hastaneye sevk etmelisiniz" demelisiniz...

acil lütfen

pazartesi vergi indirimi erken emeklilik için başvuracağım bu benim raporda kişisel müracaat ve engelli raporu yazıyor % 64 bu raporun geçerliliği olmadığını yeniden sevk edeceklerini söylediler doğrumudur

raporda 2022 sayılı kanundan faydalabilir diyor bu kanuna vergi indirimide giriyormu yoksa tekrardanmı hastaneye sevk edecekler

Malulen emeklilik içim kurumun sevki ile hastaneye gidip rapor almak şarttır. Elinizdeki rapor malulen emeklilik için hiç bir anlam ifade etmez.

1992 ile 1999 a kadar 706 gün ssk ssk 09/11/2000 le 10/07/2002 arasıda 601 gün ödemiş olduğum bağkurum var 2010 dan bu zaman kadarda ssk dan 789 gün daha prim ödemişim yani bağkurla ssk toplamı 2096 gün yapıyor.2004 le 2008 arası da yine üzerime dükkan vardı maliyeden bunları çıkarttırıp borçlanacağım burdanda 1800 gün çıkıyor bunu ödediğim zaman hemen emekli olabilirmiyim yoksa başka ayrıntısı varmı

% 40 üzeri sonuç gelince ne yapayım yani nasıl bir yol izleyim bağkur sikorta karışık kısacası ben sikortadanmı emekli olurum cevap veren yardımcı olanlara şimdiden tşk ediyorum

yani toplamda 3896 gün oluyor ve ben bu 1.261 gün son statü beirliyeci olayına takıldım yani ben hemen ve hangisi olursa olsun emekli olabilirmiyim tekrar tşk ederim

lütfen cevaplayın

kısmet ablam melek ablam bülent abim sayenizde vergi indirimini öğrendim bu konuyada bir açıklık getirebilirmisiniz

bir sorum daha olacak benim sorunum motor nöron teşhisi konuldugu için ogün heyette beyin cerrahı % 80 olarak değerlendirdi heyete girince heyet başkanı fizik tedavi doktoru huylandı buda heyette o özür oranımı değiştirirlermi iptalmı ederler yoksa başka hastaneyemi sevk ederler. bu sorum endişelendim o bakımdan .

Malulen emeklilik başvurusu mu yaptınız? Yani sgk sevkiyle mi hastaneye gittiniz?

Heyetin tutumunu buradan kestirmem mümkün değil. Ama maluliyet cetveli belirleyicidir...

hayır bülent abi vergi indirimine müracaat ettim vergi dairesi sevkiyle onunda vergi dairesine cevabı gelmiş 3. dereceden onaylanmış oldugunu öğrendim ankaraya gidip gelecekmiş bekliyorum hayırlısıyla bağkur ssk toplamı 3769 gün yapıyor başka ayrıntı varmı olumlu cevap gelince ne yapayım 23/08/2010 dan bu yana toplam 849 gün ssk yatırmışım yani bu 849 günü 1261 güne tamamlammı gerek yoksa vergi indirimiyle emekli olmam için bu ayrıntılara gerek yokmu

Son düzenleme:
Evet, elde edilmiş vergi indirimine istinaden 4a (ssk) statüsünde erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilmek için son 2520 primin fazlası (yani 1261'i) 4a statüsünde olmalı. Bu olmadan verigi indirimi ile emeklilik mümkün olmaz.

erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilmek için

Evet, elde edilmiş vergi indirimine istinaden 4a (ssk) statüsünde erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilmek için son 2520 primin fazlası (yani 1261'i) tamamlamaya az gün kaldı .tamamlayınca nereye nasıl müracat etmem lazım. zira bana herhangi bir rapor sonucu felan verilmedi yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.sayenizde çok şeyi stenizden öğrendim

SGK ya erken emeklilik müracatında bulunacaksınız.
Vergi indirimi belgenizi işvereninizden alarak onunla kuruma başvurabilirsiniz.

Selamun aleykum değerli site yöneticileri ve sakinleri

Uzun aradan sonra sizlerle yine birlikteliğimden çok mutluyum daha önceki yazışmalarımızdan ve siz değerli bilirkişiler tarafından aydınlanıp vergi indirimini öğrenip çıktığım yolda 5. aydan itibaren emekli olmuş bulunuyorum Allah ım herkeze nasip etsin .ilgilenen herkese teşekkür ediyorum .

Merhaba benim yüzde 45 psikiyatri bipolar bozukluk raporum var raporumu sigorta primimden daha önce çıkarmıştım.ama bu hastalık çalışmamama neden oluyor çalışamıyorum hastalığım yüzünden sizce 1800 günümü doldurursam malulen emekli olabilirmiyim bana nasıl bir dilekçe yazacağımı solermisimiz

MustoCan

1800 gün dolunca SGK müdürlüğüne gidip malülen emekli olmak istediğinizi belirtin.
Onlar sizi hastaneye sevk edecekler.
Şartlarınız uygunsa emekli olursunuz.

Hastalığım ise girmeden önce vardı yinede kabul edilme şansı var deil mi hocam

Üst Alt