Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%64 raporum var. Askerlikten muaf olabilir miyim?

KorayG

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
Merhaba %64 engel oranlı raporum çıktı
Ağır uyku apnesi
Fmf
Hipertansiyon evre2(kalp ve tansiyon)
Ve ortopedik rahatsızlıklardan oran aldım fıtık vb
İç hastalıkları oran vermedi hipoglisemi nedeniyle hastanede yattığım ve iğne kullanmaya başladığım halde
Psikiyatri de ilaç ile tam düzelen verdi ama uyku hapı içmeden 10dk uyuyamıyorum ki uyku hapı içsem de yarım uyanık yarım uykulu yatıyorum her an tetikteyim gün içinde de anksiyete ilaçları içiyorum. Askerlikten muaf olur muyum teşekkürler 🤗

+ astım ilaçlarla kontrol altında yazıldı astım için raporlu ilaç kullanıyorum sürekli hava ve haplarım var

@KorayG,

Olur yani neden olmasın, ortopedi doktoru askerliğe elverişli değildir diye yazarsa zaten direkt çürüğe ayırıyorlar.

@kaybedenler kulübü..,

Zestat 45mg evet yaklaşık 2 3 senedir raporlu

Bugün askerlik şubesine gittim tecili bozdular adam tekrar heyete girmen lazım bu engelli raporu olmaz dedi ne alaka anlamadım ben sisteme gireceğim yine de dedi ama e devlette hiç bir giriş yok gibi acaba 1 2 gün sürer mi

Moderatör tarafında düzenlendi:
"İç hastalıkları oran vermedi hipoglisemi nedeniyle hastanede yattığım ve iğne kullanmaya başladığım halde" Bu bir şeker hastalığı tanısımı koydular bu iğne insülin midir eğer öyle ise bu tanı bile tek başına askerlikten muaf tutar.

@NurettinBey,

Bu iğne insülin direnci için verildi aslında piyasa da tanınan ama amacı dışında çok kullanılan bir iğne "saxenda" ben 6 yıl tip 2 diyabettim bir anda düşük kan şekeri ve bayılmalar başladı 3 aylık kan şekerim tahlilde düşük çıkmaya başlayınca sen şeker hastası değilsin dedi heyetteki doktor daha öncekilere bakmadı oran vermedi

Tip 2 de diyabettir ama o tanıyı neye istinaden koymuşlar şaşırtıcı ama umarım olaylar istediğiniz şekilde gerçekleşir zira diğer rahatsızlıklarda ciddi ve geçici değil. kronik rahatsızlıklar.

@NurettinBey,

Bende öyle ümit ediyordum da askerlik şubesinde ki beyefendi tekrar heyete gireceksin büyük ihtimal bunu kabul etmezler dedi çok morelimi bozdu tecili de kaldırdı 10 ay gözüküyor şimdi :)

@KorayG, Engelli raporu ve askerlik muayenede ki rapor farklı şeyler isterse %100 engelli raporun olsun bir önemi yok tekrar heyete girip ilgili branştan muayene olacaksınız orada ki doktor muaf, erteleme veya elverişlidir kararı verir heyette onaylar.
Engelli raporunun ve tedavi geçmişinin şöyle bir faydası olur askerlik muayenesi için oradakileri dikkate alınır ama kararı yine muayenede ki doktor verir.

@kara duman,
Çok teşekkürler peki attığım rapordaki hastalıklar muaf kısmına giriyor mu bilginiz var mı

@KorayG, Yazdığın hastalıkların ağır seviyede olanları muaf almaya sebeb olur ama rahatsızlığının derecesini doktor değerlendirecektir.

Üst Alt