Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%64 raporum var. Evde bakım ücreti alabilir miyiz?

taner1980

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben özel bir şirket çalşıyorum %60 Raporum var Koltuk Dyenekleri ile zorlukla yürüyorum maaşım 1500 tl evde 4 kişiyiz eşim ve çocuklarım
Üzerime kayıtlı ÖTV den muaf olarak aldığım kredi ile aldığım yenı sıfır aracım var bırde yurt dışından 2006 yılında getirtiğim 1994 model eski bır aracım var onu satamadığım için yenı araç aldım bütün mal varlığım bu benım eşim evde bakım ücreti alabilir mı acaba?

evde bakım aylığı almanız için şu 3 şarta uygun bulunmanız gerekiyor.

1. Rapor oranınız uygun. zaten % 50 ve üstü olması gerekiordu özür oranı, bu tamam. ama raporunuzda "ağır özürlü" kısmı "evet" olmak zorunda.
2. geliriniz soylediğiniz şekildeyse uygun. kişi başına düşen aylık gelir 510,45 lira altında olması gerekiordu. sizinki öyle.
3. bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun bulunmanız gerekiyor. O yüzden şurayı dikkatle inceleyin:http://www.engelliler.biz/forum/evd...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html
Verdiğim linkteki NOT kısmında yazılanları dikkatle okuyun. Eğer A.B.C.D bentlerinden en az birinde tam bağımlı iseniz ya da sayılan bentlerden en az ikisinde kısmen bagımlıysanız bakıma muhtaç kabul edilirsiniz. NOT kısmında yazılanlara göre bentleri değerlendirin ve bir fikir edinin. Heyet buna göre bakıma muhtaçlığınızı değerlendirecek çünkü.

Yukarıda saydığım 3 şarttan birinde bile uygun bulunmayın evde bakım aylığı baglanmaz.
Diyelim ki raporunuzda agır özürlü kısmı evet değil, evde bakım aylığı baglanmaz.
diyelim ki bakıma muhtaç kabul edilmediniz aylık baglanmaz. 3 şarta da uygun olmak zorundasınız.

Evde bakım aylığı için aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne başburacaksınız.

Üst Alt