Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%64 raporum var, halen SGK'lı olarak çalışıyorum. En erken ne zaman emekli olurum?

umutsuz_67

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
slm oturan boğa ben yaklaşık 15 yıldır bağkur ve sigorta ödüyorum pirim sayım 4500 üstü poli sekeli her iki ayakta d raporum var şimdi özel sektörde çalışıyorum vergi indirimi için rapor gönderdim 3 ay oldu cvp gelmedi benim vergi indirimim onaylanırsa ben bu prim ve 15 yıllık sicille ne yapabilirim ayklarım artık çalışmaya musede etmez oldu ruh sağlığım bozuldu yarını düşünmekten

SSK lı olarak çalışmaya ne zaman başladınız. Yani son 7 yıl hangi kuruma prim ödediniz ssk ise farklı bağ-kur ise daha farklı emeklilik hesabı yapılır.

n

benim 12yıl 6 ay bağkurum var son 1buçuk yıldırda sigortalı çalışyorum bana bağkur ve sigorta artık fark etmiyo diyende oluyo vergi indirimi alırsan sigortaya müracat et diyende oluyo tam olarak benim durumum nasıl bi durum ne ben anlar oldum nede başkaları doğru dürüs yönlendiremez oldu

Ersin bey, Evet bağ-kur sigorta fark etmiyor ama (5510 sayılı kanun çıktıktan sonra) 01.10.2008 tarihinden sonra işe başlayanlar için bu dedikleriniz siz yasadan önce çalışan olduğunuz için daha farklı şimdi en erken ne zaman emekli olursunuz onu hesaplayalım. 1-Bağ-kurdan emekli olmak istiyor iseniz 15 yıl 3960 gün hizmetinizin olması gerekli, ama siz ssk ya geçmişsiniz ve ssk şartlarına göre emekli olmak istiyor iseniz 1,5 yıl olan ssk prim sürenizi 2 yıl daha çalışarak 3,5 yıla (1262 güne) tamamlamanız gerekli ki ssk şartlarına göre emekli olun. Şu tabloya bakarak ne zaman emekli olabileceğinizi hesaplaya bilirsiniz tabiki vergi indirim hakkı şartını almış olmak kaydı ile.....
2008_oncesi.PNG

b

ilker bey sicil önemlimi bilmiyorum 98 yılından sigorta girişim 99 yılından bağkur başlangıcı bunlara göre ben bu tablonun neresinde olduğmu bilmiyorum.. gösterebilirmisiniz birde malülen emeklilikte primmi önemli yılmı

64% raporunuz ile 2.derece vergi indirim hakkı kazanır iseniz 17 yıl 3840 güne tabi olursunuz. gün/ay/1998+17: gün/ay/2015 tarihinde emekli olabilirsiniz. Ayrıca bağ-kurdan çıkıp ssk ya başlamış olduğunuz tarihten yani 1,5 yıl ssk prim ödemenizi de 3,5 yıla tamamlamanız gerekli bu tarihe kadar.

Üst Alt