Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%64 raporum var. ÖTV'siz alacağım arabayı eşim de kullanabilir mi?

AYDIN ERCAN

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
%64 sol kol ve bacak engelim var.2009 yılından bu yana otomatik vitesli araç kullanabilir H sınıfı ehliyetim ve kullandığım otomatik vitesli aracım var.Aracım engelli aracı değil. ÖTV den muhaf sıfır araç almak istiyorum.Engelli aracımı eşim kullanabilir mi ?Ancak Eşim engelli değil.Yeni Ehliyet sistemi değişikliği için başvurdum.Bundan sonrası için nasıl bir yol izlemem gerekiyor Bana yardımcı olur musunuz.Şimdiden teşekkür ederim.

AYDIN ERCAN sadece otomatik vitesli olursa eşiniz dahil herkes bu aracı kullanabilir. Ehliyet raporu aldıktan sonra mevcut raporunuz, ehliyet raporunuz ve ehliyetiniz ile aracınızı alabilirsiniz.

AYDIN ERCAN

Araçta özel donanım olduğunda, aracı 3. deredeye kadar yakınların da kullanılabilmesi için TSE'den bir belge almanız yeterlidir.

Çok teşekkür ederim.Başka bir sorum daha olacak ÖTV den yararlanmak için başvurumuzda Vergi Dairesi otomatik vites kullanabilir ibaresini kabul etmez ise ne yapmam gerekiyor.

AYDIN ERCAN

Engelli raporundaki ibareler ve ehliyetteki kısıtlama kodları belirleyici olur Vergi dairesi neye istinaden reddetmişse ona bakmak lazım.

SANIRIM BULDUM.VERGİ DAİRESİ ÖTV İNDİRİMİ YAPILACAK OLAN ARACIN OTOMATİK VİTESLİ OLMASINDAN DOLAYI ÖZEL TERTİBAT OLARAK GÖRMEMESİ DURUMUNDA .YANLIYORSAM LÜTFEN DÜZELTİN.

Otomatik vitesli taşıtların özel tertibatlı olarak kabul edildiği hallerde, beyannamenin verildiği vergi dairesine, taşıtın engelliliğe uygun olarak tadil edildiğine dair teknik belge yerine taşıtın otomatik vitesli olduğuna dair uygunluk belgesinin aslı veya noter onaylı örneği verilir. Vites kutusuna ait bilgilere uygunluk belgesinde yer verilmeyen taşıtlarda, uygunluk belgesi yerine taşıtın otomatik vitesli olduğuna dair ÖTV mükellefinden yazılı beyan alınır.

Üst Alt