Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%64 raporum var. Sıfır araç almak istiyorum. ÖTV indiriminden faydalanabilir miyim?

Konular
15
Reaksiyonlar
0
selam arkadaslar %64 engelim var sıfır bir arac almak iştiyorum ötv indiriminden yaralana bilirmiyim

eğer özel tertibatlı olarak alacaksan el kol ve bacak da olan sakatlık varsa alabilirsin

ötv den faydalanamıyosanız yurtdışından getirtmenizi tercih ederim tabi bedensel engelliyseniz!

Bedensel bir rahatsızlık/hastalık söz konusu ise rapor oranına bakılmaksızın araç alabilirsiniz...
Alacagınız raporda ............tertibatlı arac kullanabilir olması lazım raporu aldıktan sonra araba bayisine veriyorsunuz onlar sizin adınıza takip işlemlerini yapıyor

bedensel engeli olmadan yani kanser hastası biri %55 raporla normal aracı ötv siz alabilirmi normal b sınıfı ehliyetli

Alamaz illaki bedensel sakatlıgınız olacak..
Ve bedensel engel oranı ne olursa olsun alacagınız raporda ............tertibatlı araç kullanır ibaresiniin olması yeterlidir..

peki ilker kardeş ben ozaman özel tertibatlı araç kullabilir raporunu alıyım !peki sonrası benim sol kolum yok ötv den faydalanabilcemmi???raporu alırsam ötv den faydalabilecegimin bi garantisini veriyomusun???benim bildiğim sağ kol sağ bacak engelli faydalanır sol kol sol bacak faydalamıyor maalesef!!!

şelçuk kardeş sended direksiyonu sol tarafta olan bir araç alirsin;)

bu nasıl bir sistem.amerikada adamın kolları omuzda itibaren yok ama ayaklarıyla araba kullanıyor bizim burada??????????

Yani vergi istisnalı araç almanın sakatlık oranıyla hiç bir ilgisi yok. Öenmli olan otomobil kullanmak için özel donanıma ihtiyaç duyacak bedensel sakatlığın olması ve bunun raporla belgelenmesi.

prens mickey tabiki olur parasını sen karşılarsan!istersen burdan alıyım arabayı sen karşıla razı isen ingilterden getirttiriyim!!!:)

% 64

selam arkadaslar % 64 engelli oranım var sıfır arac almak iştiyorum duyumlarıma göre vergi dairesi engelli oranımı onaylarsa alabiliyomusum yerlı otoda 7000 tl avrupa otoda 12000 tly e kadar indirim yapılıyormuş bu işin aşlını ögren mek iştiyorum bilgisi olan arkadaların klütfen cevap yazmasını rıca ederim

Göksel arkadaş öle sabit bir indirim yok.arabadaki vergilere göre indirim oluyor .vergilerde fabrika çıkısındaki satıs fiyatına göre....arkadasım hyundai accent dizel otomatik aldı..35000 tl den 25000 tl ye düstü fiyatı

Üst Alt