Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%64 raporum var. Vergi indirimini neye göre uygulayacaklar?

çerkezköylü

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Selam 100 de 64 raporum var ssk olarak bir fabrika da engelli kontejanindan girdim 6 aydır çalışıyorum 1.5 ay önce vergi indirimi için muracaat ettim bakmakta hükümlü olduğum 3 kişi var buna goremi verilecek vergi indirimi yardımcı olursanız sevinirim şimdiden çok teşekkür ederim

Merhaba,

[FONT=sans-serif]Gelir Vergisi Kanununun 31 inci maddesinde yer alan sakatlık indirimi tutarları, 2014* takvim yılında uygulanmak üzere;[/FONT]

[FONT=sans-serif]Birinci Derece Sakatlıklar İçin: 880,00 TL[/FONT]
[FONT=sans-serif]İkinci Derece Sakatlıklar İçin: 440,00 TL[/FONT]
[FONT=sans-serif]Üçüncü Derece Sakatlıklar İçin: 200,00 TL[/FONT]

[FONT=sans-serif]olarak tespit edilmiştir. Yani bu miktarlardan gelir vergisi kesilmeyecek. [/FONT]

[FONT=sans-serif]Çalışma gücünün %80'inden fazlasını (% 80 dahil) kaybeden birinci derece sakat,[/FONT]
[FONT=sans-serif]Çalışma gücünün %60'ından fazlasını (% 60 dahil) kaybeden ikinci derece sakat,[/FONT]
[FONT=sans-serif]Çalışma gücünün %40'ından fazlasını (% 40 dahil) kaybeden üçüncü derece sakat sayılır.

Siz 2. derece engelli oluyorsunuz.
Eğer maaşınızda AGİ yoksa yaklaşık 30-35 lira gibi miktar maaşınıza ek oluyor.
Eğer AGİ varsa bu miktar ayrı değerlendiriliyor.

[/FONT]

Üst Alt