Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%64 raporumla vergi indirimi alıp emekliliğe başvuracağım..?

Nihat 48

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İyi günler arkadaşlar;
Aranızda yeniyim konuyu yanlış yere yazıyorsam özür dilerim kusuruma bakmayın.
Benimde birkaç sorum var cevaplarsanız sevinirim.
benim pirim ve gün sayım tamam kısaca emeklilikte yaşa takılanlardanım,
kronik kalp rahatsızlığımdan %64 rapor alabiliyorum.
1- Şuan çalışmıyorum vergi indirimi için başvuruda bulunup akabinde hemen işten ayrılsam emekli müracaat o için beklemeye geçsem sorun teşkil edermi?
2- normal emekliliğime daha 2 yıl var vergi indirimi alıp emeklilik başvurusu yapsam normal solarak alacağım ile engelli olarak alacağım maaş arasında fark olurmu olursa ne yönde ve ne kadar olur.
3- sadece kalpten % 64 alabiliyorum başka rahatsızlıklarımda var bunlarıda ekletmem avantajmı yoka dezavantaj mı olur
4-süreç kaç ayda neticelenir .
Bilgi için şimdiden teşekkür eder hayırlı günler dilerim

Nihat 48
Bence önce bireysel başvuru ile bir engelli sağlık kurulu raporu alın, başka şeyler için de lazım olacaktır.
1- Sigortalı bir işe girer, sigorta girişiniz tamamlandıktan sonra işyerinizden alacağınız orada çalıştığınıza dair belge ve raporunuz ile birlikte vergi dairesine başvurun. Başvurudan bir hafta 10 gün sonra işten ayrılmanız bir sorun yaratmaz.
2- Hayır bir fark olmaz.
3- Emeklilik yönünden fark etmez, çünkü en düşük vergi indirimi derecesi için bile emeklilik şartlarınız oluşmuş.
4- Vergi indirimi sonuçlanma süreci 4 ay gibi bir süre olmaktadır.

@Ufukalp bey zaman ayırıp verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim bu şartlarım 4 sene öncede vardı keşke bilgi sahibi olsaydık 4 yıl önce maaş almaya başlayacaktım. Zamanınızı aldım hakkınızı helal ediniz

Son olarak bireysel başvuru yaparsam bir gerekçe göstermem gerekiyor mu , vergi indirimi veya emeklilik için bir şey belirtmem istenirmi?
Teşekkürler.

@Nihat 48
Bilgi paylaşımıyla böyle platformların önemi daha iyi anlaşılıyor. Keşke 4 yıl önce de çevrenizde bu konuları bilen olsaydı da yönlendirseydi.
Sağlık kuruluna başvurduğunuzda raporu ne için istediğiniz sorulur. Sağlık raporunun altında da zaten istihdam, vergi indirimi, sosyal yardımlar, ötv muafiyeti gibi seçenekler vardır ve aynı zamanda birkaçı işaretlenebilir. Vergi indirimi için illa vergi dairesinden sevk getireceksiniz derlerse diğer nedenleri de söyleyebilirsiniz önemli değil, rapor vergi dairesi tarafından kabul edilir.

Tekrar teşekkür ederim verdiğiniz değerli bilgiler için.Allah izin verirse Pazartesi işlemleri başlatıyorum .

Hayırlı günler arkadaşlar
Vergi indirimi için Manisa'da çalışıp ordan alacağım yazı ile Muğla'da vergi dairesine başvursam olurumu bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsanız sevinirim

Malülen emeklilik için çalışıyor olmamanız lazım..
Erken engelli emeklilik içinde evet çalışıyor olmanız lazım..
Lakin işe giriş bildirgesi istenen evraklar arasındaydı ama yalnış evrak almışım yinede başvurumu aldılar..
şahsen başvurumu yaptım sadece yanımda raporum ve 2 adet resim vardı o kadar..

Demek istediğim başka bir ilde kendimi sigortalı göstersem, farklı yani asıl ikamet ettiğim ilde vergi indirimi için başvuru yapalirmiyim? Yani çalışılan il farklı çalıştığıma dair yazı alınıp müracaat edilecek il farklı bir yer olacak sorun teşkil edermi?

Nihat 48

İkamet adresi üzerinden olmaz. Çalıştığınız yerin merkezi farklı, sizi çalıştığınız şube farklı ise, o zaman çalıştığınız il'e başvurabilirsiniz.

Zaman ayırıp verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim .Şu durumda ikamet ettiğim yerden önce bireysel başvuru ile rapor alıp başka ilde engelli kadrosundan işe girip alacağım evrak ile işyeri nin bulunduğu vergi dairesine gidip raporumla birlikte müracaat etsem en mantıklısı olacak sanırım siz ne dersiniz? OturanBoğa bey

Hayırlı günler arkadaşlar benimde bir kaç sorum olacak bilgisi olup yardımcı olacak arkadaş vardır inşallah.
* ben %68 rapor aldım işlemlerden bir gün önce sigortalı olarak kendimi bir yerde çalışıyor olarak işe giriş yaptım işlemler bir hafta sonra bitti evrakları vergi dairesi ne verdim işten hemen çıksam sorun olur mu?
* ben mevcut durumda yaşa takıldım daha iki senem var,SSK sitesinde maaş hesaplatığımda alacağım maaş bugün itibari ile ek ödeme dahil 2000 tl dolayında.Engelli olarak emekli olursam maaş durumun ne olur düşermi yoksa aynı mı kalır .
* işten çıkışımı vergi dairesine bildirmem gerekiyor mu orda ki görevli çıkış yaparsam bize bildirmen gerekir dedi doğrumu ?
* şu aşamadan sonra dosyamı nasıl takip edebilirim
Şimdiden cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim.

Nihat 48 mrb
sorularınıza sırası ile cevap
Vermeye çalışacağım.
evrakların vergi dairesine ulaştı ve işleme alındı ise sgk çıkış verebilirsin ama her ihtimale karşı 15 gün daha yatmaya devam ettirsen iyi olur engelli olarak emekliğinizi hak etmeniz maaş açısından bir düşüş sağlanmaz aksine birazdaha yüksek olma ihtimali var ve ne kadar erken emeklilik o kadar iyi iş değişikliği olduğunda vergi dairesine yeni iş yerinizi bildirmeniz gerek ama bu çalışan için geçerli belirtiğinize göre sizin şartlarınız oluşmuş buyüzden sizin bildirmenize gerek yok işlemleriniz 3/4 sy sürüyor ankara onaylar ise vergi indiriminizi sgk emeklilik için başvuruda bulunursunuz.

Bana yardımcı olur musunuz. Benim j45 astım tanımlanmamış. K30 allerji hastalığım var. Boyun fıtığından Ameliyat oldun 4-5-6 omurilikleri aradında 3 tane protez var. Ayrıca bileğimden sinir sıkışmasından ameliyat oldum. Diğer bilekdede bsşladı. Boyun fıtığıda yenilemeye başlamış. Bankacıyım. Meslek hastalığı. Ayrıca guvatr var. Hipotroid. Hepsininde tahilileri ultrason ve mr sonuçları var. 5 nisanda sağlık kuruluna giricem. Hayırlısıyla. Özürlülük oranım kaç olur acaba. Bana az çok yardımcı olurmusunuz

umut2135 verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim vaktinizi aldım hakkınızı helal edin şuan pirimleri kendi cebimde ödediğim için fazla beklemek istemiyorum sanırım kısmet deyip Pazartesi çıkış vereceğim.
Dosyamın Ankara’ya gidip gitmediğini gittiyse hangi aşamada olduğunu nerden veya nasıl takip edebilirim acaba
Teşekkür ler şimdiden
Hayırlı günler

Nihat 48 önemli deil
Başvuru yaptığınız vergi dairesinden ve
başvuru tarihinden 1 ay 1,5 ay sonrası 0312 4153205 sonu 0304.17.18 maliye merkez sağlık kurulundan bilgi alabilirsiniz dediğim gibi 3-4 ay sürüyor.

bügün ssk ya gidip vergi indirimli emeklilik dilekçesini verdim.Görevlinin verdiği o kağıtta, bakmakla yükümlü olduğu kimse varmı diye bir ibare yoktu ben sorduğumda bana gerek olmadığını söyledi, e devletteki dilekcede yazıyor.ben bunun üzerine birde e devletten muracaat ettim bir sorun olurmu acaba bilgisi olan varmı bu konuda bilgi verecek.yani önce ssk ya dilekce verdim ankaradan gelen evrakları verdim, sonra e devlet üzerinden bir daha başvurmuş oldum

Günaydınlar,
bende iki defa başvuru yaptım,aynı ibarede sorun yaşadım,ama 22 gün sonra emekli oldum.

Üst Alt