Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%65 olan raporumu Maliye %40'a düşürdü. İtiraz etmeli miyim?

ancıl

Üye
Konular
48
Reaksiyonlar
0
16 temmuz 2006 dan önce (Özürlülük Ölcütü, Sınıflandırması) benim %65 sürekli raporum var, maliye bunu %40 olarak tescilledi. cetvel olmadan önce maliyeye vergi indirimi için başvursaydım %65 olan raporum vergi indirimi için aynen kalacaktı.

şimdi soruma geliyorum;

*benim maliyeye bu konu hakkında dilekçe vererek durumu anlatırsam %40 olan raporum yükselirmi yani %65 olurmu. yada neler yapmam gerek

Bence uğraşmaya değmez. Ne kadar fark ettiriyor emeklilik için?

ben uğraşırım sadece yapmam gerekenler nelerdir onları öğrenmek istiyorum. emeklilikte 3 yıl farkediyor sanırım. 3 yıl az bir zaman deil

hizmet e başlama tarihin önemli 2 dereceden vergi indirimi oluş 3 derece olmuş fark etmez arkadaş kim dedi size 3 yıl fark ediyor diye bilgi verirmisiniz

2006 nın 3. ayında hizmete başladım.. o zaman ben kaçıncı dereceden emekli olacam,

%65 sürekli raporum var
%40 maliyenin verdiği
1013 iş günü var
15.03.2006 da işe başladım

2. derece ile 3. derece arsında 3 yıl sigortalılık süresi ve 400 gün de prim fark ediyor. Bu çok uzun bir süre ve prim. Hemen itiraz edin Maliye bakanlığına

Not: Memur değilsiniz değil mi? Yani Emekli Sandığı'na bağlı değlsiniz?

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Gelir İdaresi Başkanlığı
.................. VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞINA
(Mükellef Hizmetleri Gelir Vergileri Grup Müdürlüğü)​
Tarih​

Konu : Raporumda gerçekleştirilen oran değişikliğine itirazım

... tarihinde sakatlıktan dolayı vergi indiriminden yararlanmak için kurumunuza yapmış olduğum başvuru, yetkili hastanenin vermiş olduğu %65 oranındaki işgücü kaybı oranını gösterir rapora rağmen %44 oranına düşürülerek kabul edilmiştir. Bir başka deyişle, usulüne uygun olarak aldığım ve 2. dereceden vergi indirim hakkı elde etmemi sağlayan raporum %44'e düşürülerek, 3. dereceden vergi indirim hakkımın olduğu söylenmiştir.

Yetkili hastanenin %65 olarak belirlediği işgücü kaybı oranımın Kurumca %44'e düşürülmesinin, halen yürürlükte olan 16 Temmuz 2006 tarihli Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik'le bağdaşmadığı, iş bu sebeple vergi indirim başvurumun Merkez Sağlık Kurulu'nca yeniden değerlendirilmesini ve %65 işgücü kaybı oranımın onanmasını; %44 işgücü kaybı oranı olduğunda ısrar edilmesi halinde ise Hakem Hastanesine sevkimin yapılmasını arz ederim.

adın soyadın
imzan
tc kimlik numaran
adresin
telefonun​

memur değilim

2 hastanedende aldığım %65 raporum var ;

2002 tarihinde hacettepe üniversitesi hastanesinin verdiği %65 raporumda şöle yazıyor kalıcı nitelikte olup %65 özürlüdür.

2003 tarihinde ankara hastanesinin de verdiği %65 sürekli raporum var.

şimdi benim zaten 1 değil 2 hastanedende aldığım oran aynı. ama deftarlığa başvurduğumda beni ankara hastanesine sevk etmişlerdi. şimdi ben hakem hastanesine sevkimi istediğimde, hacettepe hastanesine sevkimi isteyebilirmiyim. eğer isteyebilirsem sonuç sizce ne olur

hacettepeye hakem hastanesi olarak sevk istiye bilirsiniz orda hastalıgınızla ilgili tetkik ve muayine yaptırdık tan sonra akademik kurula girip akademik karara göre hakkınızda rapor düzenlenir vede baglayıcı olur o karar yani degiştirilemez siz ankaradamısınız

evt ankaradayım. benim zaten hacettepeden raporum var %65 olarak. raporda özellikle belirtilmiş kalıcı dır diye, %65 oranı değiştirirlermi dediniz sanmıyorum
ama şöle diyim önceden ank hastanesinden aldığım rapor %65 maliye beni ank hastanesine sevk ettiğinde beni hiç tetkit yapmadılar hatta hastaneye bile gitmedim.bana yol gösterin bende ona göre gideyim

Dur dur, bir yanlış anlama oldu o zaman. Rapor tarihlerin çok eski. Dolayısıyla Maliye'nin o raporları dikkate almaması çok normal (yani uygulamalarına ters değil).

Şunlar doğru mu?: Vergi indirimi için defterdarlığa başvurdun. Seni hastaneye sevk ettiler. Hastane raporu maliyeye gönderdi. Maliye sana %44 oranında vergi indirim hakkı tanıdı.

%44 deil %40 oranında vergi indirim hakkı tanıdı. yeni aldığım raporlarımda %65 ama eski yada yeni ne fark ediyor

Yeni aldığın rapor %65 ise ve maliye bu raporu düşürmüşse, tamam, o zaman yukarıda yazdığım şekilde itiraz edebilirsin. Ama 2006'dan önceki raporun ise söz konusu olan, o zaman yukardaki itiraz geçersiz olur.

Hakem hastanesi ya da herhangi bir hastane sevki için hastane tercihi sunmaz kurumlar. "Nereye isterlerse" oraya sevk ederler.

vergi indirim hakkını yeni aldığım %65 raporla yapmadım sanırım 2005 kaynaklı olması gerek. yinede itiraz edebilirmiyim??? ben şuan tetkitlerimi gazi üniversitesinde yapmaktaım. istersem burdanda alırım. önce doktorumla bu konuyu konuşmam gerek.

birde hakem hastane tercihini ben belirleyemezmiyim. yoksa onlarmı
belirliyor.

hakem hastanesinden çıkan sonuç vergi indirimi içinde aynımıdır

sizi çok rahatsız ettim, kusra bakmayın

Öncelikle şu anda %60 ve üzerinde rapor alabileceğinizi garantileyin. Doktorunuz ilgili işgücü kaybı oranı cetveline bakıp kesin bir şey söylesin ki riske girmeyin...

Eğer %60 ve üzerinde rapor alabilecekseniz, ben olsam şöyle yapardım:
1- Yeni bi rapor alır o raporu defterdarlığa sunar ve oranda düzeltme talep ederdim.
2- Eğer maliye oranda ısrar ederse, kendi belirlediği hakem hastanesine sevk eder ve oranın raporu süreci belirler...

%65 raporumla maliyeye dilekçemi verdim sonuç ne olacak bakalım, sonucu öğrendiğimde buraya yazarım

Dilerim sonuç istediğiniz gibi olur. merakla bekliyoruz...

sonucu işyerinden öğrendim ve itirazım kabul edilmiş %65 olarak.

Tebrikler,aynı zamanda hayret...

ancıl, acaba yürürlükteki yönetmeliğe göre bugün rapor alsan %60'ın üzerinde oran verilir mi sana? Şunun için soruyorum: Maliye, "bu hastalık için yeni rapor istesek zaten %65 alacak, o yüzden istemeye gerek yok" diyerek mi itirazın çerçevesinde lehine karar verdi, yoksa yürürlükteki yönetmeliği umursamadan, doğrudan raporunu mu onadı.

Ve tabii, hayırlı olsun :)

Valla ben bişey anlamadım Bülent.
Ya arkadaşın anlatmak istediği başka birşey,ya da maliyenin kafasına saksı düştü.
Ondan yukarda da hayret dedim...

yürürlükteki yönetmenliğe göre itirazımı kabul etti. yeni rapor elimde mevcutdur...

itiraz dilekçemi vermeden önce yeni bir rapor aldım %65 olarak, itiraz dilekçesiyle birlikte asıl raporu verdim. tam 1 ay sonra sonuçlandı. şunu söleyim ki ben %65 den daha fazla oranda hastalığım var. ama bana %65 verdiler. bunada şükür.

darısı başkalarına...

Baştan söylesene yeni rapor aldığını.
Yoksa hayret dedik ya hayatta kabul etmezlerdi.

Üst Alt