Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%65 oranında raporum ile ne zaman emekli olurum?

Konular
5
Reaksiyonlar
0
merhabalar.işitme ve konuşma toplamda tüm vücüt engel oranım 65.geçen hafta özel bir şirkette(bta) ilk defa bir işe girip çalışmaya başladım.kaç yıl ve gün çalışma ile emekli olabilirim bilginiz varsa yazabilir misinz? cahiliyiz bu işin.kendim arayıp hesaplamaya çalıştım ama bulamadım.nereden yapacagımı bilemedim..

Şu tablo işinizi görecektir.
2008_sonrasi.PNG

cevap için teşekürler.bir şey daha sorabilir miyim? cehaletimi mazur görün.3900 gün 9-10 yıla denk geliyor sanırım.oysa emeklilik için 15 yıl çalışma deniliyor.o belirtilen gün sayısı tatiller izinler dışı çalışılan gün sayısı mı demek oluyor? yani 15 yıl içinde en az 3900 gün çalışmış olmak mı gerekiyor?

ve yine ek olarak çalışma gücünde kayıp oranı ile benim engelli sağlık kurulu raporudaki engel oranı farklı şeyler mi?

chaplin1905,
15 YIL çalışma hayatında olacaksınız bu süre zarfında 3960 gün prim ödeyeceksiniz ki emekli olmayı hak edin.
3960 gün 11 yıla denk gelir.

Üst Alt