Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%65 oranında raporum ve 2470 prim günüm var. Malulen emekli olabilir miyim?

ildere

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar
2004 yılında ilk işe girdim 3 ay normal sigortam yattı 2005 yılında d. hastanesinden % 65 oranında gözden rapor aldım şuan 2470 gün ödenmiş primim var 25,02,1986 doğumluyum bu ay başında işten çıktım malülen emekli olmak için hangi yol izlemeliyim ve olursam tekrar sigortalı çalışmam münkün mü ?
teşekürler

2008_oncesi.PNG

Devlet Hastanesinden almış olduğun rapor ile öncelikle bağlı bulunduğun defterdarlığa başvurup vergi indiriminden yararlanmak gerekiyor daha sonra defterdarlıktan gelecek orana göre yukarıda verilen tabloyu kıyas edip ne zaman emekli olacağını rahatlıkla öğrenebilirsin..

vergi indiriminden yararlanmadan da başvuru yapılabiliniyordu diye biliyordum çünkü vergi indirimi alanlar malulen emekli sayılmıyor ve süresi uzuyor diye biliyorum

Süleyman bey;
Malulen emeklilik şartlarını yerine getirmediğiniz için, kuruma malulen emeklilik talebinde bulunamazsınız malulen emekli olabilmek için 10 yıl 1800 gün ve 60% üstü rapor şartı vardır.
gün/ay/2004+10 : .../../2014 tarihinde kuruma malulen emeklilik için müracaat edebilirsiniz.

Üst Alt