Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%65 raporum var. Emeklilik konusunda tereddütlerim var..?

SerhatBjk

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
2011 Yılında askerde geçirdiğim kaza sonucu 2 gözüm darbeye dayalı glokom hastalığı oluştu.
Yıl oldu 2016 çalışma çalışamıyorum. %65 raporum var.
İşe girsem rahatsızlık duyuyorum. Evdekiler evlilik diyorlar bilmiyorlar ki nişanı attım sevdiğim kıza yük olmamak için..
Malulen emekli ol dediler. Malulen emeklilik nedir ? Askerlikten önce sigortam yok çalışmışlıgım bile yok. Raporu yükselt emekli ol diyorlar.
Emekli olsam sigortam devam edicek mi ? Hata mı yapmış olurum yoksa iyi bir durum mu olur ?

Hiç bilgim yok bilgilendirecek akıl vericek birisi var mı ? Bu arada bu tür konular açıldıysa özür diliyorum fakat oradan okusamda anlamazdım.

SerhatBjk

malulen emeklilik dediğimizde ssk lı olarak 1800 gününüzün olması gerekir gereken bu günler olduktan sonra eksikğiniz varsa askerlik borçlanması yapabilirsin ama sgk maluliyet için ozaman başvurup yine sgk sizi hst sevk edecek elinizdeki raporun geçerliliği yok maluliyet için yok hst gelen durum bildirir evraklar ankara yada ist gönderilcek o karar dorutulsunda emekli olabilirsiniz.

SerhatBjk

Gerçi sevdiği kızı terk edecek kadar kendinden nefret eden adama yardım etmemek lazım ya, neyse! :)

Malulen emekli olman mümkün değil. Çünkü ilk sigortalı olunan tarihte maluliyet derecesinde işgücü kaybı olmaması, buna karşın emeklilik talebinde bulunulan tarihte malulyet cetveli'ne göre malul sayılacak işgücü kaybının bulunması ilk kuraldır.

Sen % 40 ve üzeri rapora karşılık erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabileceksin. Onun şartları da en az 15 yıl sigortalılık süresi ve 3600 primle başlar...

Askerde yaralandığına göre oradan bir gelir ve tazminat aldın mı?

Üst Alt