Sayın @
Ata_Türk öncelikle tesekkurler. Mevzuatı inceledim. Fakat daha önce de yazdığım gibi sadece tarladan dolayı bir geliri var o da dediğim gibi iki yılda bir ekilmekte. Bu durum tek başına aylık almasına engel olabilir mi? Bu konuda beni aydınlatırsanız cok memnun olurum.
İtiraz yolu nasıl? İtiraz bir sonuç getirebilir mi ?
Teşekkürler @Ankyra
MADDE 7 (1) (Değişik:RG-19/8/2018-30514) 2022 sayılı Kanunun uygulanmasında;
a) Yaşlı aylığında, aynı hanede ikamet edip etmediklerine bakılmaksızın aylık bağlanacak kişinin kendisine ve eşine ait her türlü gelirler toplamı esas alınmak suretiyle, kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarı asgari ücretin aylık net tutarının 1/3âünden az olanlar ile aynı tutardan fazla gelir sağlaması mümkün olmayanlar,
b) Engelli aylıkları ve 18 yaş altı engelli yakını aylığında, her ne nam altında olursa olsun her türlü gelirler toplamı esas alınmak suretiyle, hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarı asgari ücretin aylık net tutarının 1/3âünden az olanlar ile aynı tutardan fazla gelir sağlaması mümkün olmayanlar,
muhtaç sayılır.
(2) 2 nci maddenin birinci fıkrasının (a), (b), (c) ve (ç) bentleri kapsamında, sistem üzerinden yapılan sorgulamalar ve sosyal incelemeden elde edilen verilere göre;
a) Hangi ad altında olursa olsun sosyal güvenlik kurumlarından bir gelir veya aylık hakkından faydalananlar ile isteğe bağlı prim ödeyenler dahil olmak üzere sosyal güvenlik kurumlarına uzun vadeli sigorta kolları kapsamında sigortalı olmayı gerektirecek şekilde bir işte çalışanlar,
b) (Mülga:RG-19/8/2018-30514)
c) (Değişik:RG-25/3/2014-28952) Nafaka bağlanmış veya bağlanması mümkün olanlar,
ç) (Mülga:RG-25/3/2014-28952)
d) (Değişik:RG-19/8/2018-30514) Herhangi bir şekilde kişi başına düşen gelir tutarı, asgari ücretin aylık net tutarının 1/3âüne eşit veya üzerinde olanlar ile aynı tutara eşit veya üzerinde gelir sağlaması mümkün olanlar,
e) Kamu veya özel kurum ve kuruluşlarda iaşe ve ibateleri dâhil olmak üzere sürekli bakımı yapılan veya yaptırılanlar,
f) Malları ve gelirleri devredilerek bir sözleşmeyle gerçek veya tüzel kişilerce kendilerine bakılanlar,
g) (Ek:RG-19/8/2018-30514) 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu hükümlerine göre kendilerine harçlık ödenenler veya ödenebilecek olanlar,
aylığa hak kazanamaz.
(3) Kişinin bakmakla yükümlü olunan kişi statüsünde sağlık güvencesine sahip olması veya aynı hanede sosyal güvenceye sahip bireylerin bulunması durumları aylığa hak kazanılmasında tek başına engel teşkil etmeyip bu maddenin birinci fıkrasında belirtilen muhtaçlık ölçütü dikkate alınmak suretiyle işlem tesis edilir.
Madde 7 nin 3 . bendinde sağlık güvencesi olması engel teşkil etmiyor yazıyor ama ben mi yanlıs anlıyorum acaba. Biraz detaylı acıklama yapabilir misiniz?