Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

65 yaş aylığı için başvuracağız. Bağlanır mı?

engelliler

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Herkese iyi forumlar.Benim bir kac sorum olcak ozellkle (kalemsor MELEK HANIM) Annem ve Babam 66. 68 yaslarinda.birde evde ablam var. Herhangi bi gelir yok. Biz 3 erkek kardes elimizden geldigi kadar bakiyoruz ama islerimizin kotu gitmesi bizleride farkli arayislara surdu. Simdi sydn basvursak kabul edilirmi

[FONT=Tahoma]Aylıktan faydalanamayacak kişiler?
[FONT=tahoma]Hangi ad altında olursa olsun sosyal güvenlik kurumlarından bir gelir veya aylık hakkından faydalananlar ile isteğe bağlı prim ödeyenler dâhil olmak üzere sosyal güvenlik kurumlarına uzun vadeli sigorta kolları kapsamında sigortalı olmayı gerektirecek şekilde bir işte çalışanlar,[/FONT][/FONT]
[FONT=tahoma]31/5/2006 tarihli ve [/FONT]http://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=1.5.5510&MevzuatIliski=0&sourceXmlSearch=[FONT=Tahoma]5510[/FONT][FONT=tahoma] sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 60 ıncı maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi kapsamında genel sağlık sigortalısı sayılanlar (Provizyon sorgusu sonucu kapsamı 60/g olarak görülenler),[/FONT]
[FONT=tahoma]Muhtaçlık sınırına eşit veya üzerinde nafaka bağlanmış veya bağlanması mümkün olanlar,[/FONT]
[FONT=tahoma]Muhtaçlık sınırına eşit veya üzerinde mahkeme kararıyla veya bir mevzuat gereği bağlanmış devamlı bir geliri bulunanlar,[/FONT]
[FONT=tahoma]Herhangi bir şekilde muhtaçlık sınırına eşit veya üzerinde devamlı gelir sağlayan ya da sağlaması mümkün olanlar,[/FONT]
[FONT=tahoma]Kamu veya özel kurum ve kuruluşlarda iaşe ve ibateleri dâhil olmak üzere sürekli bakımı yapılan veya yaptırılanlar (Huzurevi, Bakım Merkezi vb),[/FONT]
[FONT=tahoma]Malları ve gelirleri devredilerek bir sözleşmeyle gerçek veya tüzel kişilerce kendilerine bakılanlar.
[/FONT]

Sarasota. Cevap icin tesekkur ederim ben iki defa okudum ozur dilerim ama anlamadim yani sizce baglanirmi yosa burdada bir sans faktoru varmi.birde ssk sitesinde provizyon sorgusumu yapayim anlamadim ama ne annemin nede babamin ssk girisi bile yok

Engelliler,
anne ve babanız nüfüs kayıtlarına göre 65 yaşını tam olarak doldurmuşsa elbette 65 yaş aylığı olarak bilinen 2022 yaşlı aylığına başvurabilirler. yaş açısından uygunlar.
sgk kayıtları da yokmuş. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 303,48 TL'yi geçmiyorsa yaşlı aylığı bağlanır.
hanede 3 kişi kalıyormuş. hanede yaşayan anne baba ve ablanın tüm aylık gelirlerini topla üçe böl. kişi başına düşen aylık gelir 303,48 TL altındaysa her ikisine de yaşlı aylığı baglanır elbette
en kısa sürede anne baban vakfa gitsin yaşlı aylığına başvursun. vakıf kaymakamlık içindedir.

Peki bunlarin geliri olmadigi icin biz cocuklari her ay belli bir miktar uc kardes. Yardim ediyoruz.ama dedigim gibi islerimizin kotu gitmesi bizleride zor durumda birakti. Sonucta biz de kiradayiz ve ayriyiz. Bizim bunlari anlatmamiz gerekiyomu. Belirtmemiz gereken yada bu hane ziyareti yapiliyomus. Dogrumu. Sorumu soruluyo

Üst Alt