Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
mirhat bu akşam haberlerde dinledim yasa geçmiş 200 tl olmuş doğru yani
EMEKLİLERE SEYYANEN ZAM
SSK ve BAĞKUR emeklilerine Temmuz ayı ödeme döneminde yapılacak artıştan sonra, dosya bazında ödenmesi gereken tutar esas alınmak suretiyle 1000 lira ve altındaki gelir ve aylıklara 100 lira, 1000 liranın üzerindeki gelir ve aylıklara da 1100 lirayı geçmeyecek şekilde seyyanen zam yapılacak. 65 yaş aylığı, 145 liradan 200 liraya çıkarılıyor. Ben bu yazıyı kopyaayarak aldım yazı çok uzun isteyen verdiğim linkten okuyabilir arkadaşlar http://www.radikal.com.tr/politika/emekliye_zam_meclisten_gecti-1328713
bu yaşlı maaşındada 2 3 aylık fark oluomu eylül döneminde
Yani kalem ablada öyle bi zamanda terk ettiki bizi
hiçbişey öğrenemioz
şimdi bazı sitelerde yaşlı maaşı na 55 lira zam yapıldı dio
2 aylık fark varsa 600 55 55 daa 710 tl mi alcak babam
yada 3 aylık farmı var
55 55 55 765 tl mi yapar
nereden çıkardınız siz bunları? bu haberlerin 2022 aylıklarıyla asla alakası yok! gazete haberlerini vs okudum. emeklilerle ilgili bu durum, 2022 aylıklarıyla alakalı değil. yanlış anlamışsınız her şeyi. orada 65 yaş yazıyor diye gelin güvey olmayın. sgk emeklileriyle ilgili bilgiler bunlar ve asla 2022 aylıklarıyla alakası yok.
ben de nereden çıktı bu duyum deyip aradım forumu ve mesele neymiş şimdi anladım. bu konunun asla 2022 aylıklarıyla ve 2022 sayılı kanun kapsamındaki 65 yaş yaşlı aylığıyla alakası yok.
yanlış yorumlamış ve 2022 65 yaş aylığıyla alakası sanmışsınız. yapmayın.her şeye de böyle yanlış bakmayın ya.
başka bir gazete habeinrde şöyle bir bilgiye rastladım:
"65 YAŞ AYLIKLARIDA ARTTIRILIYOR…
6645 sayılı yasanın 2. Maddesi ile “2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanunun” 1 inci maddesine göre bağlanmış veya bağlanacak olan aylıklar için öngörülen “1.751” gösterge rakamı, 1 Temmuz 31Aralık 2015 tarihleri arasında “2.332” olarak uygulanacak. Hali hazırda 2022 sayılı Kanuna göre 571 bin 285 vatandaşımızın 65 yaş aylığı alıyor. Bunlara aylık ek ödemeleri dâhil 145,81 TL ödeniyor.
Yeni hesaba göre 2022 sayılı Kanuna göre 65 yaş aylığı alan vatandaşlarımızın aylıkları 1 Temmuz 2015 tarihinden itibaren 55 lira artarak 200 TL’ye çıkacak. Bu şekilde 65 aylığına % 37’lik bir artış yapılmış oldu. Düzenlemenin yıllık maliyeti ise 342 milyon TL…
"
.................................................................................
eger böyleyse yaşlı aylığı gösterge sayısı değişmişse haber doğru olabilir. ama bütçe kanununda gösterge sayısı halen 1751 .
haberin aslı neymiş iyice bir bakayım. gösterge sayısı hakikaten değişmiş mi? haberin aslı var mı?
dilerim haklı çıkarsınız ben de mirhat sana boşu boşuna kızmış olurum haksız ben çıkayım yeter ki. ben şu işi araştırayım bi. 65 yaş yaşlı aylıgı gösterge sayısı değişmiş mi hakikaten? bana biraz musade şu işin aslını öğreneyim bakalım.
bahsedilen kanuna baktım evet yaşlı aylığı için gösterge sayısı değiştirilmiş sana başta yanlış duyum bunlar diye kızdım ama işin aslı doğru
yaşlı aylığı için gösterge sayısı 1751 iken 2332 olmuş
o yüzden hesaplamam lazım hemen şimdi yaşlı aylığını yeniden
bütçe kanununda 1751 olarak geçiyordu halen BUMKO sitesinde. böyle olunca inanmamıştım. demek ki bUMKO güncellememiş bilgiyi
helal sana sayende çok önemli bir bilgiye ulaştım. işin aslını iyice araştırınca ortaya çıktı böylece durum
ben hemen yaşlı aylığını yeniden hesaplayım şimdi yeni gösterge sayısına göre
arkadaşlar mirhat sayesinde bir haberin peşine düştüm. böylece bütçe kanununda bir kanunla değişiklik yapıldığını gördüm. 65 yaşlı aylığı için düzenlenmiş gösterge sayısı değiştirilmiş ve 1751'den 2332'ye çıkartılmış. bu durumda yaşlı aylığını yeniden hesapladım. diğerlerinde değişiklik yok. bilginize.
01.07.2015 - 31.12.2015 döneminde geçerli olmak üzere 2022 aylıkları şu şekildedir:
Yaşlı Aylığı: 610, 32 TL (1 aylık miktar: 203,44 TL )
Özürlü (% 40-69) Aylığı: 916, 52 TL (1 aylık miktar: 305, 51 TL )
Bakıma Muhtaç Özürlü (% 70 ve üstü) Aylığı: 1374, 79 TL (1 aylık miktar: 458, 26 TL ) 18 Yaş altı Özürlü Yakını Aylığı: 916, 52 TL (1 aylık miktar: TL ) 305, 51 TL
NOT: bu aylık miktarlarına 2 aylık fark eklenmemiştir.