Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

65 yaş maaşımı engelli statüsünde yükseltmek için nereye başvurmalıyım?

fahriusta

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
65 yaş alan % 98 rapor alınca özürlü maşına yükseltilir diye biliyorum ama bunu büyük şehirde nereye başvurarak yükseltilebilir
rapor ağır engelli ve sürekli

şimdi bir sorum daha olacak öncekine cevap yazmadınız ümiy ederim buna bir cevap yazarsınız annem 65 lik yaşlılık aylığı alıyordu şimdi % 98 ağır engelli raporu aldık evde bakım için müracat ettik hala gelmediler yaklaşık 1.5 ay oldu biz beraber yaşıyoruz annem yeşil kartlı ben ssk lıyım ben asgari ücret alıyorum nüfusum toplamda 9 annemle birlikte biz bu 65 yaş maaşını özürlüye çevirebilirmiyiz veya ssk engel olurmu evin toplam geliri 1000 lira yani engelliye çevirirsek herhangi bir sorun çıkarmı cevaplarsanız menmun olurum teşekkürler

İkisinide hak edersiniz, dediğiniz kadarsa geliriniz.
2022'ye çevrilmesi için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yapmanız gerekiyor başvuruyu...

acaba aile sosyal politakalar müdürlüğünemi yoksa kaymakamlık sosyal yardımlaşma vakfınamı müracat edeceğiz

bakım aylığı için aile sosyal politikalar müdürlüğüne yönlendirdiler

Fahriusta sizin her iki maaşı alma hakkınızda var bakım artı 2022 engelli maaşı

Bakım için sosyal hizmetler ve çocuk esirgeme kurumuna müracat etmişsiniz sanırım doğrudur 1 buçuk ay duruma göre kısa zaman fakat doğru adresrtir.
Bakım maaşı alabilme kırıterleri hanenize giren hertürlü nakit girdinin hanede yaşayan kişi sayısına bölündüğünde 487 tl 2013 rakamıdır geçmemsi

Sizin ikinci olarak yapmanız gereken ise elinizdeki sağlık raporu ile sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına müracat ederek 2022 engelli maaşını talep etmenizdir.
2022 engelli maaşının kriterleri aynı adreste yani hanede yaşayan kişilerin toplam net gelirleri ve adreste yaşayan kişilerin mal varlıklarının rayiç bedellerinin 240/1 i gelir kabul edilir ve aynı adreste yaşayan kişi sayısına bölünür kişi sayısı derken yaş farkı ayırt etmeden ve çıkacak rakam 243 tl muhataçlık sınırın altındaysa (2013 yılı itibari ile ) maaş bağlanır.

1. Shçek müracatınızı beklerken
2. Olarak Sydv ye müracat ediniz

Yasal olarak her iki maaşıda alma hakkınız vardır.

Üst Alt