Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

65 yaş maaşını muhtaçlık maaşına çevirmek için ne yapmalıyız?

veys62

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
kalem hanım sizin değerlendirmelerinize baktığımda konulara hakim araştıran birisiniz. Benimde size bir sorum olacak benim 88 yaşında babam % 89 raporu var yeni aldık 65 lık maaşı alıyor Muhtaçlık maaşı için sydv başvuruda bulunmaya gittik dilekçe verip 65 lik maaştan vaz geçerseniz başvurabilirsiniz dediler bu konuda bilginiz varmı acaba ayrıca babam adına hiç bir maaş ev araba arazi para vs. yok ancak eski yaşadığı köyde 30.000 tl değerinde tarlası adına kayıtlı annemle yalnız yaşıyorlar annemde muhtaçlık maaşı alıyor acaba babamada muhtaçlık maaşı bağlarlarmı

Babanıza 65 yaş maaşı için başvururken raporu göstermediniz mi siz? yuzde yetmiş ustu raporu oldugu için direkt "bakıma muhtaç özürlü aylığı" olarak bilinen % 70 ve ustu maaş baglanmalıydı.
Siz raporla muracaat etmemiş miydiniz?

ha pardon tekrar okudum yazınızı yanlış anlamışım. raporu yeni almışsınız. Siz vakfa raporu vereceksiniz vakıf babanızın aldığı 65 yaş ustu yaşlılık maaşını "bakıma muhtaç özürlü" maaşına çevirecek. oyle maaş kestirmeye lüzum yok yani.
vakfa raporu verin ve raporunuzun yüzde yetmiş oldugunu söyleyin bu rapor oranıyla "bakıma muhtaç özürlü" aylığı talep ettiğinizi soyleyin işlem yaparlar.

babam yıllar önce 65 lik maaş aldı o zaman engeli yoktu

verdiğim bilgilere göre maaş bağlanırmı

tamam sonra okudum yazdıgınızı tekrardan ve yukarıda yazdım bunu baz alarak ama tekrar yazayım:)
Siz vakfa gidiorsunuz raporunuzla birlikte. Babnız bizzat gitmeli gidemiorsa noterden vekalet alarak siz gidebilirsiniz ya da vasisi bu işlem için.
Raporunu vereceksiniz. alınan yaşlılık aylığının , % 70 oranlı özürlü sağlık kurulu raporuna dayanarak, % 70 ve üstü özürlü aylığına dönüştürülmesini isteyen bir dillekçe yazacaksınız. Bu dilekçeyi vakfa teslim edeceksiniz raporla birlikte. Onlar işlemi başlatırlar.
Yaşlılık aylığı da bakıma muhtaç özürlü aylığına dönüştürülecek bu şekilde. yoksa yaşlılık aylığını kestirip sonra başvuru diye bir şey yok.
onlar yaşlılık aylıgını % 70 ve üstü özürlü aylığına dönüştürecek sadece.

Tarlası varmış babanızın ve annenizle yalnız yaşıyormuş.
"[FONT=tahoma]Hanenin arazi, tarla ve benzeri için rayiç bedelin 240’ta biri ve (takdir edilen / beyan edilen) aylık (zirai/ticari/kira ve benzerleri) getirisinin toplamı" gelir hesabında dikkate alınacak. [/FONT]Buna göre hesabı yapın.

Eğer tarladan hesaplanan toplam gelir hanedeki kişi sayısına bölündüğünde 243,43 liraya eşit ve üstünde çıkarsa aylığı durdudurlur. Bu yaşlılık aylığı için de geçerli yani. Sonuçta senede bir muhtaçlıklar kontrol edilecek.
Eger gelir sınırın altında çıkarsa aylığı devam eder.

Üst Alt