Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

65 yaş maaşını nasıl engelli maaşına çeviririz?

halimtunc

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
selamlar. Anneannem 2022 sayılı kanuna göre 65 yaş maaşı alıyo. bu maaşı engelli maaşına çevirmek için nasıl bir yol izlemek lazım.
diğer sorum, maaşı ne kadar artar
ve son sorum her devlet hastanesinden bu rapor alınabiliyor mu.

Bu işleri ben takip edecem ama işten fazla vakit bulamıyorum. o yüzden çok dolaşacak vaktim yok. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Teşekkür ederim. 71 görüntüleme var ama cevap yok. Allah Razı Olsun

Telefondan yazıyorum. Yeni taşındığım için internet naklim halen olmadı. Telefondan zor cevap yazdığım için fazla yazamıyorum. Akrabanızın bakıma muhtaç engelli aylığı alabilmesi için yüzde yetmiş oranında engelli raporu alması lazım. Ayrıca hanede kişi başına düşen aylık gelirin 392,49 tl altında olması lazım. Geliri uygunsa, yüzde yetmiş engelli rapor alırsa 2022 bakıma muhtaç engelli aylığı bağlanacaktır. Aksi takdirde mümkün değil. Vakfa gidin. Onlar sizi rapor için hastaneye sevk edecektir. Yüzde yetmişin altında rapor alırsanız engelli aylığına geçme işlemi yapılmayacaktır

Telefondan yazma becerim olmadığından yazarken çok zorlandım:D

Üst Alt