Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

65 yaş üstü fiziksel engelli adına araç alımında polisin vasi tayini diretmesi!?

zehra34a

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Araç almak için bir bayiye gittik. Beğendik tamam dedik alıcaz. Bayi Raporu istedi. Sorgulattı tamam dediler.

Bayi vekalet yada vasi ihtiyacı için sorgulattı. Zihinsel engel olmadıgı için notere gidip vekalet verin dediler.

Büyük annemde fiziksel engelinden dolayı tekerlekli sandalye ile gitmek yerine noteri çağırdık.

Noter geldi.

Okuma yazması olmadıgı gerekçesiyle 2 adet şahit istedi.

2 şahitle beraber noter durumu anlattı büyük annemde bilgim var ben istiyorum beni hastaneye ve dışarı çıkartmak için istiyoruz dedi.

noter huzurunda şahitler imza attı, büyük annem parmak bastı.

esas olaya geliyoruz. ( tc trafik tescilinde çalışan memur rezilliği)

bayi evrakları hazırlamış trafik tescile gitmiş. evime 5dk yurume mesafesinde bu arada. beni de çağırdılar.

trafik tescildeki polis "vasi gerekiyor galiba yaşı çok büyük-okuma yazması yok, emin değilim birileri yapılır diyor birileri yapma ilerde başın ağrır" ben bunu yapamam kendimi riske atamam dedi.

adama vasinin zihinsel yetilerini kaybetmiş insanlar için geçerli diyorum. rapora bak tek engel bedensel. vasi çıkartamayız hasta istemedikçe diyorum.

noter aklı dengesi yerinde olmayana vekalet veremez diyorum rapora baktılar öyle verdiler.

polis: abicim noter ne bilir ya emniyetin içinde kurallar değişiyor. noterin çokta gecerliliği yok dedi.

ben: saçmalamayın noteri ciddiye almıyorsanız neden vekalet yektisi bir tek onlarda!!! notersiz vekalet verilir mi???

ben: doktor raporunda zihinsel engel yazmamışlar altında doktorun imzası var gerek var mı problem yoktur yazmasına?

polis: yaa doktorlar yazıyor bakmıyor bile mağdem öyle bana akıl sağlığı yerinde yazısı getir. il sağlığa yazı yazcam 1 aya cevap gelir dedi.

polis benden takmış vasi lazım diyor.

vasinin hangi durumlarda devreye girdiğini bu durumda annanem için geçerli değil. örneğin böbreklerinden dolayı engel raporu almış birisi içinde mi vasi istiyorsun diyorum cevap veremiyor.

pazartesi günü trafiğe gidicem sizlerden ricam büyük annem için vasiye gerek olmadıgını yasalarla belgemek.

bu kanunları nette araştırıyorum yardımcı olabilcek var mı?

jWblWG.jpg

https://i.hizliresim.com/jWblWG.jpg

zehra34a

Medeni Kanun'a göre bir kişinin vesayet altına alınabilmesi için iki neden gerekir:

1- Vesayet altına alınacak kişinin isteği
2- Fiil ehliyete sahip olmaması

Yani bir kişi, malvarlığını ve hayatını idare edebilecek akıl, zeka vb. yetenekleri sınırlanmışsa Sulh Hukuk Mahkemesi marifetiyle vasi tayin edilir. Ancak bunun sağlık kurulu raporu ile tescili gerekir. Sizin raporunuzda uzmanlığı psikiyatri olan bir hekimin imzası zaten var. Dolayısıyla mana veremedim. Siz talebinizi yazılı olarak yapın. Resmi cevap versin.

Üst Alt