Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

65 yaş üstü maaşına başvurduk ama kabul edilmedi..?

azizkanmaz

Aktif Üye
Konular
156
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar annem ve babam 65 yaşını tamamlamış ve 2022 maaşına başvuruda bulundu ve rededildi evde 5 kişi yaşıyoruz ben ve abim üç ayda bir her birimiz 1550 tl alıyoruz ablam da bakıcı maaşını aylık 930 tl alıyor başka hiçbir gelir yok neden rededildi acaba

gerekçe evde iki engelli 2022 maaşı alıyor rededilme nedeni demişler oysa Hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı ise şu şekildedir:
01.01.2017 - 31.12.2017 tarihlerinde geçerli olmak üzere 2022 aylıkları için muhtaçlık sınırı 423,58 TL olmuştur

Allah yardim etsin.anne babada engelli.
Eger cocuklari aliyor diye olmazsa.
Ya cocuklar yakin baska yerde ikamet ettin.
Yada kendileri yakin baska yerde ikamet ettin.
Care bu.

anne ve baba engelli değil sadece 65 yaşını doldurdukları için 2022 yaşlı maaına başvuruda bulundular

kalem abla ne yapmamız lazım biri yardımcı olsun

azizkanmaz red gerekçesini o şekilde vakıftan mı söylediler? kim söylediyse tamamen saçmalamış ve yanlış bilgi vermiş sana!
65 yaş aylığı da 2022 aylığıdır. 65 yaş aylığında alınan 2022 aylıkları asla gelire eklenmez. kaldı ki 65 yaş üstü 2022 aylıgında sadece 65 yaş üstü yaşlının ve eşinin geliri dikkate alınır.
65 yaş aylığı baglamama gerekçesi olarak sana söylenen bilgi tümüyle yanlıştır. oyle saçmalık olmaz.

hanede 5 kişisiniz. anne ve babanız 65 yaş üstü. bu durumda 65 yaş üstü aylıgında sadece ikisi dikkate alınır. siz isterseniz fabrikatör olun gelirleriniz dikkate alınmaz yasa gereği.

hesabı şöyle yapacaksın. anne ve babanın aylık gelirlerini toplayacaksın ikiye böleceksin. eger sonuç 423,58 TL üstündeyse 65 yaş üstü aylıgı baglanmaz, düşükse baglanır. bu hesaba anne ve baban bakıcı olarak evde bakım aylıgı alıyorsa o da dahildir. ayrıca mal mülk varsa üstlerine, onlar da dahildir.

bir de baban ve annen tam olarak 65 yaşını doldurdu mu? eger tam olarak 65 yaşını doldurmadılarsa 65 yaş ustu aylık başvurusu alınmaz bilgin olsun. 65 yaş dolacak, 66 yaştan gün olacak. ancak bu şekilde başvurusu alınır.

Kalem
Yani üzerlerine mal mülk var ise aylık bağlanmasını etkilemez, önemli olan 423 tl den az gelirlerinin olmasıdır mı demek istediniz acaba?

çok teşekkür ediyorum annem 66 yaşını babam 66 yaşını doldurmuş ve hiçbir gelir yok... üzerlerinde kayıtlı hiçbirşey yok evde 5 kişiyiz engelli maaşıyla geçiniyoruz itiraz için bir dilkçe örneğini yazarmısınız kalem abla

Yahu,!65 üstü diyor anlayın artık.

F3211 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

turbo 65 yaş üstü yaşlı 2022 aylığına bavurdugunda sadece kendisinin ve eşinin geliri dikkate alınır. hanede fabrikatör çocukları bile olsun kendisi ve eşi dışındaki hiçbir akrabanın geliri dikkate alınmaz.
65 yaş üstü yaşlının ve eşinin her ne ad altında olursa olsun her türlü geliri ve malı mülkü dikkate alınır. gelir hesabında sadece alınan 2022 aylıkları dikkate alınmaz.

azizkanmaz eger 65 yaş ustu annen ve babanın hiçbir geliri yoksa 65 yaş ustu 2022 aylıgı baglanır. vakıf nasıl boyle hata yapmış anlamadım. bu konuda kanun değişikliği olalı çok oldu.
1. annen ve baban tam olarak 65 yaşını doldurduysa
2. annen ve babanın geliri uygunsa. (ikisinin gelirini topla ikiye böl. sonuç 423,58 TL altındaysa gelirleri uygundur)
annen ve baban yukarıdaki iki şarta uygunda her iksiine de 65 yaş üstü 2022 aylığı baglanır.
65 yaş üstü 2022 aylıgında rapor istenmez.

size red kararı yazılı olarak mı bildirildi? yoksa annen ve baban vakfa gittiğinde olmaz deyip gönderdiler mi?
anne ve baban vakfa ne zaman başvurmuştu? bu değişiklik nisan 2016'da oldu çünkü.

vakfa 2022 sayılı Kanun'un 1. maddesi ile itiraz ettiğinde olumlu sonuç alacaksın merak etme:) öncelikle sen sorularımı yanıtla.

2022 sayılı Kanun'un 1. maddesi şöyle der:
[SIZE=2]Madde 1- (Değişik: 14/4/2016-6704/1 md.)

Sosyal güvenlik kuruluşlarının herhangi birisinden her ne nam altında olursa olsun bir gelir veya aylık hakkından yararlananlar ile uzun vadeli sigorta kolları açısından zorunlu olarak sigortalı olunması gereken bir işte çalışanlar, nafaka bağlanmış veya nafaka bağlanması mümkün olanlar veya 24/5/1983 tarihli ve 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu hükümlerine göre harçlık ödenenler hariç olmak kaydıyla, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından muhtaç olduğuna karar verilen 65 yaşını doldurmuş Türk vatandaşlarına, muhtaçlık hâli devam ettiği müddetçe (2.332) gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımından bulunacak tutarda aylık bağlanır.

Birinci fıkra kapsamına girenlerden, her ne nam altında olursa olsun kendisine ve eşine ait her türlü gelirler toplamı esas alınmak suretiyle, kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarı asgari ücretin aylık net tutarının 1/3'ünden fazla olanlar ile aynı tutardan fazla gelir sağlaması mümkün olan kimseler muhtaç kabul edilemez ve kendilerine aylık bağlanamaz.

65 yaşın tespitinde, doğum tarihlerinde yapılmış düzeltmeler nazara alınmaz.

[/SIZE]

bkz: 2022 Sayılı Kanun

kalem abla internet bağlantım yoktu onun için geç yazdım annem ve babam 66 yaşını nisan 2016 da bitirdi ve hiçbir gelir yok annem ve babam vakfa başvurduktan bir hafta sonra babam gidip sormuş oradaki memur ona demiş rededilmiş

Nedeni hanede kisilerin gelirden dolayimi?

azizkanmaz yahu ablacım son mesajımda uzun uzun yazdım sana. eger anne ve babanın geliri yoksa 65 yaş üstü 2022 aylığı baglanır dedim. hesabın nasıl yapıldığını da anlattım. halen aynı şeyi yazıyorsun.
senin yapman gereken şey vakfa gideceksin. anne ve babanın 65 yaş üstü olduğunu ve her ikisinin de geliri olmadığını, hanede kim yaşarsa yaşasın sadece ikisinin gelirinin hesaplanacağını söyleyeceksin. 65 yaş üstü aylığında sadece ve sadece 65 yaş üstü yaşlının ve eşinin gelirinin dikkate alındığını, bu konuda kanun değişikliği olduğunu söyleyeceksin. ardından da anne ve babanın 65 yaş üstü 2022 aylığının red gerekçesini yazılı olarak isteyeceksin. 2022 sayılı Kanun'un 1. maddesine göre karar vermelerini gerektiğini, aksi halde yasal olmayan işlem yaptıklarını belirteceksin ve itirazını yapacaksın.

ben sana yukarıdaki bilgileri bana aynı şeyleri yazasın diye yazmadım ablası. vakfın başına bela olasın diye yazdım:)

eger senin dediğin gibi anne ve baban dışındakilerin gelirlerini hesaba katmışlarsa yapılan işlem kanun'a aykırıdır. itirazından sonra 65 yaş üstü 2022 aylığını baglamaktan başka şansları yok:)
ama sadece anne ve babanın gelirini hesaplayıp ona göre işlem yapılmışsa ve ikisinin geliriyle sınır geçiliyorsa haklılar.
tekrar ediyorum. 65 yaş üstü 2022 aylığı için anne ve babanın gelir hesabı şu şekilde yapılır:
sadece anne ve babanın aylık gelirleri toplanır. toplam aylık gelir ikiye bölünür. sonuç, 423,58 Tl altındaysa 65 yaş üstü 2022 aylığı baglanır. aksi durumda bağlanmaz. anne ve babandan biri evde bakım aylığı alıyorsa bu aylık da gelir hesabına dahil edilir. ikisi dışında hanede kalan kim olursa olsun hiçbirinin geliri dahil edilmez.

sen vakfa gidip dediklerimi yap sadece. gelişmelerden de haberdar et beni. işin aslı nedir bilmek istiyorum. senin anlattıgın gibi olduysa yapılan işlem tamamen yasaya aykırı çünkü. kanun'dan mı haberleri yok bunların yahu!

tamam anladım bugün vakfa gidip red gerekçesini yazılı isteyeceğiz

65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun
burda kalem apla silikozizden bahsediyor bu eski yönetmenlik degilmi son çıkan yönetmenlikte böyle birşey yazmıyor
cvp verirseniz sevinirim

@turbo 65 yaş üstü yaşlı 2022 aylığına bavurdugunda sadece kendisinin ve eşinin geliri dikkate alınır. hanede fabrikatör çocukları bile olsun kendisi ve eşi dışındaki hiçbir akrabanın geliri dikkate alınmaz.
65 yaş üstü yaşlının ve eşinin her ne ad altında olursa olsun her türlü geliri ve malı mülkü dikkate alınır. gelir hesabında sadece alınan 2022 aylıkları dikkate alınmaz.

@azizkanmaz eger 65 yaş ustu annen ve babanın hiçbir geliri yoksa 65 yaş ustu 2022 aylıgı baglanır. vakıf nasıl boyle hata yapmış anlamadım. bu konuda kanun değişikliği olalı çok oldu.
1. annen ve baban tam olarak 65 yaşını doldurduysa
2. annen ve babanın geliri uygunsa. (ikisinin gelirini topla ikiye böl. sonuç 423,58 TL altındaysa gelirleri uygundur)
annen ve baban yukarıdaki iki şarta uygunda her iksiine de 65 yaş üstü 2022 aylığı baglanır.
65 yaş üstü 2022 aylıgında rapor istenmez.

size red kararı yazılı olarak mı bildirildi? yoksa annen ve baban vakfa gittiğinde olmaz deyip gönderdiler mi?
anne ve baban vakfa ne zaman başvurmuştu? bu değişiklik nisan 2016'da oldu çünkü.

vakfa 2022 sayılı Kanun'un 1. maddesi ile itiraz ettiğinde olumlu sonuç alacaksın merak etme:) öncelikle sen sorularımı yanıtla.

[SIZE=2]Madde 1- (Değişik: 14/4/2016-6704/1 md.)

Sosyal güvenlik kuruluşlarının herhangi birisinden her ne nam altında olursa olsun bir gelir veya aylık hakkından yararlananlar ile uzun vadeli sigorta kolları açısından zorunlu olarak sigortalı olunması gereken bir işte çalışanlar, nafaka bağlanmış veya nafaka bağlanması mümkün olanlar veya 24/5/1983 tarihli ve 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu hükümlerine göre harçlık ödenenler hariç olmak kaydıyla, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından muhtaç olduğuna karar verilen 65 yaşını doldurmuş Türk vatandaşlarına, muhtaçlık hâli devam ettiği müddetçe (2.332) gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımından bulunacak tutarda aylık bağlanır.

Birinci fıkra kapsamına girenlerden, her ne nam altında olursa olsun kendisine ve eşine ait her türlü gelirler toplamı esas alınmak suretiyle, kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarı asgari ücretin aylık net tutarının 1/3'ünden fazla olanlar ile aynı tutardan fazla gelir sağlaması mümkün olan kimseler muhtaç kabul edilemez ve kendilerine aylık bağlanamaz.

[/SIZE]

bkz: 2022 Sayılı Kanun
[FONT=sans-serif]burda kalem apla silikozizden bahsediyor bu eski yönetmenlik degilmi son çıkan yönetmenlikte böyle birşey yazmıyor [/FONT]
[FONT=sans-serif]cvp verirseniz sevinirim[/FONT]

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM ,
bu yönetmelik değil, Kanun. evet, dediğin gibi bu durum son yönetmelikte yazmıyor.
sebebi çok açık aslında. Kanun'da bu değişiklik 2011 yılında yapılmıştı:) geçici madde 2'nin yayım tarihi (Resmi Gazete'de) 25,02,2011 . şimdi geçici maddenin siyahla belirginleştirdiğim kısmını oku bakalım. cevap orada:)
"[SIZE=2]Geçici Madde 2 – (Ek: 13/2/2011-6111/67 md.)
Bu maddenin yayımı tarihinden itibaren 3 aylık süre içerisinde talepte bulunan ve sosyal güvenlik mevzuatına tabi olarak çalışmayan, sosyal güvenlik kurumlarından ya da yabancı bir ülke sosyal güvenlik kurumundan her ne ad altında olursa olsun herhangi bir gelir veya aylık almayan ve silikozis hastalığı nedeniyle meslekte kazanma gücünü en az % 15 kaybettiğine Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Kurulunca meslek hastalıkları tespit hükümleri çerçevesinde karar verilen kişilere, bu maddede belirtilen şartları sağlamaları halinde aşağıda belirtilen esaslara göre Sosyal Güvenlik Kurumunca aylık bağlanır.[/SIZE]
"

sence yönetmelikte yer almasına gerek var mı?

kalem abla bugün vakıfa sorduk rededilmiş gerekçe aynı evde iki kişi 2022 maaşı alıyor ve birde bakıcı maaşı alıyormuşuz ...şimdi itiraz edeceğiz nasıl bir itiraz dilekçesi yazmalıyız lütfen yardımcı olurmusun abla

azizkanmaz

HOCAM BENDEDE BUNA YAKIN SORUNUM VAR.. annem nenemin bakıcı maaşını alacaktı.. fakat annemde dul maaşı nenem yaşlılık maaşı alıyor. eğer bakıcı alırsanız ıkısıde kesilr dedi vakıf..adres değiştiğim için neneminki kesildi zaten..
çok saçma durum.. bir memur 3,5 4 bin tl alıp bakıcı alıyor.. fakat iki kişi yaşlılık maaşı alıyor diye bakıcı maası alamıyor..

sizin sorunuzu bende sordum.. yaşlılık ve engelli maaşları gelirden sayılmaz dedi memur.

Kalem abla 27 Nisan da aynı gün sigorta giriş çıkışım oldu 2022 maaşım iptal edildi, sonrasında hemen başvurdum ve başvurum 25 mayısta onaylandı maaşım tekrar akfit hale geldi şuan da yardımın durumu devam ediyor diyor. Sormak istediğim şu, 144 ü aradığımda ödeme döneminiz haziran 6sı ödemeniz var alabileceksiniz diyor, ama vakıt yetişmeyebilir eylül de alırsınız toplu diyor. Vakıfa 144 ün verdiği bilgiyi ilettiğimde ise onlar daha detaylı görebiliyor öyle diyorsalar öyle diyor. Başvurum ayın 1'inden sonra yani hazıranda tekrardan onaylansaydı haziranı alamazmışım, ama mayısta tekrardan akfit hale geldiği için alabilecekmişim ödemeniz mevcut diyor 144. Anlamadığım, alabilecek miyim haziran maaşımı, alamayacak mıyım? Acil yardım lütfen. Onaylanması için evime kimse gelmedi yada başka bir evrak istenmedi benden işten aynı gün içinde çıktığımı belirttim ve 1 hafta içinde tekrar açıldı aylığım. Eklemek istedim.

azizkanmaz

tabi hanede kişilern geliri dikkate alınır.siz diyene bakmayın gelire bakılmıyor diye

tatlısesde bağlanırdı gelire bakılmasaydı.
çaresi ayrı ikamete ikisi olacakki yaşlılık maas olur.

azizkanmaz
yahu senin annen baban 65 yaşını tam olarak doldurmuş mu? evet.
her ikisinin toplam gelirini ikiye böldüğünde sonuç 423,58 TL altında çıkıyor mu? evet.
65 yaş üstü 2022 yaşlılık aylığında sizin aldığınız 2022 aylıkları zaten 2022 yaşlılık aylığında dikkate alınmaz.
sizin aldığınız evde bakım aylıkları anne babanın geliri olarak dikkate alınmaz. ama annen ya da baban bakıcı ise evde bakım aylığı dikkate alınır.
anne ve baban bakıcı olarak evde bakım aylığı almıyorsa BİMER'e yaz. anne ve babanın 65 yaşını tam olarak doldurduklarını, her ikisinin sınırı geçen bir geliri olmadığını, bakıcı olarak evde bakım aylığı almadıklarını yaz. ama vakfın sizin aldığınız 2022 aylığından ve evde bakım aylığından dolayı 65 yaş üstü 2022 yaşlılık aylıgını baglamadıklarını belirt. vakfın 2022 sayılı kanun'un 1. maddesine aykırı olarak işlem yaptıklarını, anne ve babanızın gelir hesabına sizin gelirleri de dahil ettiğini tamamen kanun'a aykırı işlem yaptıklarını, 2022 sayılı kanun'un 1. maddesi'ne göre anne ve babanıza 65 yaş üstü 2022 yaşlılık aylığı baglanmasını talep edip, sonucun yazılı olarak tarafınıza bildirilmesini isteyin.
dilekçe yazmakta zorlanırsan alo 150 BİMER hattını ara ve derdini anlat. memur senin anlattıklarına gre yazacaktır.
tekrar ediyorum. arkanızda kapı gibi 2022 sayılı Kanun var!
anne ve baban;
1. 65 yaşını tam olarak doldurmuşsa
2. her ikisinin gelirini toplayıp ikiye böldüğünde sonuç 423,58 TL altında çıkıyorsa
ikisine de 65 yaş üstü 2022 yaşlılık aylığı baglanır. nokta!
BİMER'e yazdıktan sonra bimer ilgili kurumlara gönderecek yazını ve gelen cevabı sana iletecektir.
gelen cevaptan muhakkak haberim olsun.
bu arada 2022 sayılı Kanun'un 1. maddesini de buraya aynen kopyalayayım:

Madde 1- (Değişik: 14/4/2016-6704/1 md.)

NOT: azizkanmaz ya sen bana yanlış bilgi veriyorsun ya da vakfın Kanun'dan haberi yok! böyle saçmalık olmaz. ne demek ya! sizin aldığınız 2022 aylıgı ve evde bakım aylıgından dolayı reddedilmesi! böyle cevap mı olur? vakıf apaçık kanun'a aykırı işlem yapıyor anlamına gelir bu! eger gerçekten böyle yapıyorsa BİMER aracılıgıyla başvurman işe yarayacaktır. ardında 2022 sayılı Kanun var merak etme:)

annen ve baban bakıcı olarak evde bakım aylıgı almıyorlar di mi? eger alıyorlarsa evde bakım aylıgı onların geliri sayılır. bunu daha önceden de sormuştm sana. eger almıyolarsa dediğimi yap BİMER'e başvur.
yahu sana sayfalarca yazdım bir işi çözemedin ne diyim sana! arkanda kanun var nasıl çözemezsin bu işi. o kadar tekrar tekrar anlattım hesabın nasıl yapıldığını sana.
o kadar sinirlendim ki zor yazdım bu yazıyı.

65 yaşlılık maaşı

Arkadaşlar annem ve babam 65 yaşlılık maaşına 23.05.2016 tarihinde başvuru yapmışlardı iptal oluyordu itiraz ediyorduk ve nihayet onaylandı ...başvuru tarihi 23.05.2016 nekadar toplu para alırlar

O tarihten beri nasıl olurda yeni onaylanır

Sürekli iptal oluyordu zaten bizde hep ıtiraz ediyorduk ve cimer e bimer e yazıyorduk enson durumu detaylı bir şekilde BİMER e yazdım ve nihayet olumlu sonuç aldık bu arada KALEM ablaya sonsuz teşekkürler

İyi o zaman hayırlı olsun
En son ki itiraz ve başvuru tarihi onaylandı ise Ondan sonraki Toplu para kabul edilir galiba

E Devlet e baktım başvuru tarihi 23.05.2016

Kalem abla,bir arkadaşım Annem-Babam için primsiz ödemeler genel müdürlüğüne dilekçe yazmaları mı söylediler. Primsiz ödemeler genel müdürlüğüne yazayım mı? Yoksa SYDV'ye mi başvursam. Bir de primsiz ödemeler Genel Müdürlüğü için bir dilekçe örneği var mı? Teşekkürler

Kalem abla,bu sitede yeniyim sanırsam iki defa paylaşımda bulundum. Kusura bakmayın.

bir arkadaşım Annem-Babam için primsiz ödemeler genel müdürlüğüne dilekçe yazmamı mı söyledi. Primsiz ödemeler genel müdürlüğüne yazayım mı? Yoksa SYDV'ye mi başvursam. Bir de primsiz ödemeler Genel Müdürlüğü için bir dilekçe örneği var mı?Teşekkürler.

Kalem abla annem ve babamın maaşı onaylanmış E Devlet e baktım başvuru tarihi 23.05.2016 şimdi nekadar toplu para alırlar cevap lütfen KALEM abla

Üst Alt