azizkanmaz
yahu senin annen baban 65 yaşını tam olarak doldurmuş mu? evet.
her ikisinin toplam gelirini ikiye böldüğünde sonuç 423,58 TL altında çıkıyor mu? evet.
65 yaş üstü 2022 yaşlılık aylığında sizin aldığınız 2022 aylıkları zaten 2022 yaşlılık aylığında dikkate alınmaz.
sizin aldığınız evde bakım aylıkları anne babanın geliri olarak dikkate alınmaz. ama annen ya da baban bakıcı ise evde bakım aylığı dikkate alınır.
anne ve baban bakıcı olarak evde bakım aylığı almıyorsa BİMER'e yaz. anne ve babanın 65 yaşını tam olarak doldurduklarını, her ikisinin sınırı geçen bir geliri olmadığını, bakıcı olarak evde bakım aylığı almadıklarını yaz. ama vakfın sizin aldığınız 2022 aylığından ve evde bakım aylığından dolayı 65 yaş üstü 2022 yaşlılık aylıgını baglamadıklarını belirt. vakfın 2022 sayılı kanun'un 1. maddesine aykırı olarak işlem yaptıklarını, anne ve babanızın gelir hesabına sizin gelirleri de dahil ettiğini tamamen kanun'a aykırı işlem yaptıklarını, 2022 sayılı kanun'un 1. maddesi'ne göre anne ve babanıza 65 yaş üstü 2022 yaşlılık aylığı baglanmasını talep edip, sonucun yazılı olarak tarafınıza bildirilmesini isteyin.
dilekçe yazmakta zorlanırsan alo 150 BİMER hattını ara ve derdini anlat. memur senin anlattıklarına gre yazacaktır.
tekrar ediyorum. arkanızda kapı gibi 2022 sayılı Kanun var!
anne ve baban;
1. 65 yaşını tam olarak doldurmuşsa
2. her ikisinin gelirini toplayıp ikiye böldüğünde sonuç 423,58 TL altında çıkıyorsa
ikisine de 65 yaş üstü 2022 yaşlılık aylığı baglanır. nokta!
BİMER'e yazdıktan sonra bimer ilgili kurumlara gönderecek yazını ve gelen cevabı sana iletecektir.
gelen cevaptan muhakkak haberim olsun.
bu arada 2022 sayılı Kanun'un 1. maddesini de buraya aynen kopyalayayım:
2022 sayılı Kanun'un 1. maddesi şöyle der:
Madde 1- (Değişik: 14/4/2016-6704/1 md.)
Sosyal güvenlik kuruluşlarının herhangi birisinden her ne nam altında olursa olsun bir gelir veya aylık hakkından yararlananlar ile uzun vadeli sigorta kolları açısından zorunlu olarak sigortalı olunması gereken bir işte çalışanlar, nafaka bağlanmış veya nafaka bağlanması mümkün olanlar veya 24/5/1983 tarihli ve 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu hükümlerine göre harçlık ödenenler hariç olmak kaydıyla, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından muhtaç olduğuna karar verilen 65 yaşını doldurmuş Türk vatandaşlarına, muhtaçlık hâli devam ettiği müddetçe (2.332) gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımından bulunacak tutarda aylık bağlanır.
Birinci fıkra kapsamına girenlerden,
her ne nam altında olursa olsun kendisine ve eşine ait her türlü gelirler toplamı esas alınmak suretiyle, kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarı asgari ücretin aylık net tutarının 1/3'ünden fazla olanlar ile aynı tutardan fazla gelir sağlaması mümkün olan kimseler muhtaç kabul edilemez ve kendilerine aylık bağlanamaz.
65 yaşın tespitinde, doğum tarihlerinde yapılmış düzeltmeler nazara alınmaz.
NOT:
azizkanmaz ya sen bana yanlış bilgi veriyorsun ya da vakfın Kanun'dan haberi yok! böyle saçmalık olmaz. ne demek ya! sizin aldığınız 2022 aylıgı ve evde bakım aylıgından dolayı reddedilmesi! böyle cevap mı olur? vakıf apaçık kanun'a aykırı işlem yapıyor anlamına gelir bu! eger gerçekten böyle yapıyorsa BİMER aracılıgıyla başvurman işe yarayacaktır. ardında 2022 sayılı Kanun var merak etme
annen ve baban bakıcı olarak evde bakım aylıgı almıyorlar di mi? eger alıyorlarsa evde bakım aylıgı onların geliri sayılır. bunu daha önceden de sormuştm sana. eger almıyolarsa dediğimi yap BİMER'e başvur.
yahu sana sayfalarca yazdım bir işi çözemedin ne diyim sana! arkanda kanun var nasıl çözemezsin bu işi. o kadar tekrar tekrar anlattım hesabın nasıl yapıldığını sana.
o kadar sinirlendim ki zor yazdım bu yazıyı.