Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

65 yaş ve engelli aylığı için mahkemeye başvurmak istiyorum. Tavsiyeleriniz?

Saadet34

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
@Kalem Hanfendi ve bilgisi olan herkesten bu konuda yardımcı olmalarını istiyorum.

Adana'da %54 süresiz
İstanbul bağcılar eah %77 süreli
İstanbul kanuni eah %79 süreli ***hakem hastanesi***

Geçtiğimiz aylarda ilçe sağlık müdürlüğüne rapor itiraz başvurusu yaptık. Başvuruda sorun çıkmadı hastane bilgisini bekledik. Hastane Dr. Sadi konuk ea hastanesi olarak çıktı sağlık kuruluna başvurduk sorun çıkmadı. Bütün işlemler bitti ve rapor sonuç sürecinde başka hakem hastanesine yönlendirildik tekrardan "Bağcılar ea hastanesine 2 kez olur mu dedim kendime" sorunu hissettim ve sonuç olarak kurula kayıt olurken sisteme ilk defa olarak göründüğü ancak benim önce ki rapor kayıtlarım olduğu ortaya çıkmış bu yüzden iptal edildiğini anlamış oldum.

Şuan bu konuda bildiğim tek bir şey var personelin hatası yüzünden "adımı veya soyadımı yanlış yazmış" buda benim için çok zor bir sürecin sonucu oldu onca masraf yol ücreti ve zorluklarla git gel sabahın 5-6 sında kalk ben 70 yaşındayım ve sadece AĞIR ENGELLİ raporu için gittim bunca çile yaşandı tekrardan bu konu hakkında benim görüşmelerim oldu il sağlık müdürlüğü ile en son dönülte 13. maddeden itiraz edebilirsiniz filan denildi.

Ben o yanlışı yapan personeli şikayet etmek istedim üstü kapandı. Neyse sadece şu konuda yardımcı olmanızı ve ne yol izleyebirim tavsiyelerinizi rica ediyorum. 70 yaşında yaşlılık aylığı hak kazanmış ve engelli raporum var bu ikisinin de ücreti için dava mı açsam nasıl bir yol izlesem veya şuan engelli aylığı alıyorum 65 yaş aylığı alsam nasıl olur ne yapmalıyım +artısı -eksisi olur mu bilenlerden bilgi istiyorum lütfen.Kızım bakıyor bana ve kızım vasimdir.

Saadet34

engelli aylığı alırken 65 yaş aylıgı alamazsınız
sizin rapor ağır engellı işaretli olmadıg için sadece 2022 alırsınız.agır engellı evet olsaydı 65 lik ve ebm yı alabilirdiniz.çünkü bu engellıye değil bakıcısına ödenen ücret o ücreti bakımınızı yapan kızınza verirler.sizn gelir olarak görünmedıgı içinde 65 lik maaşını alırsınız tabi sosyal güvencenız yoksa

-mka cevap için teşekkürler Allah razı olsun ilgilendiğiniz için.

Ben şunu anladım. Ağır engelli ücreti kızıma verilecek bu süreçte bende 65 alabilecem yani 2 maaş alınmış olacak doğru mu anladım?

@Saadet34

anlatmak istediğim şu:raporunuzda ağır engellı evet işaretli değil ise size 2022 maaşı bağlanır gelir şartınız tutuyorsa.evdeki kişi başı gelır 609 lirayı geçmıcek.size bakan kızınızn resmi ikameti sizde ise enazından evde 2 kişi demektir bu durumda 609 x 2 : 1218 lirayı geçmıyorsa evınıze giren gelır (her ne ad adı altında olursa olsun)2022 maaşı bağlanır size.eğer okamet ettıgınız ev sızn değil ve kırada ikamet edıyorsanız emsal kıra bedelı gelırden düşer kırada oturanlar için ödedıklerı emsal kıra bedelı gelır hesabında büyük avantaj sağlar misal sizn evde 2 kişi sayarak tüm gelılerınız 1500 dersek kıra olarakda 350 lira ödedıyınızı var sayarsak 1500 -350 : 1150.sizin gelir 1500 olarak değilde kira bedeli olan 350 düşülür ve 1150 olarak hesaplanır .kira bedeli düşülmezse maaş bağlanamzken o kıra bedeli düşünce gelır şartı tutacagı için 2022 bağlanır.

65 yaş üzeri maaşın bağlanması için hiç bir sosyal güvencenız olmaması gerekıyor.ve 2022 alırken 65 yaş maaşı alamazsınz.65 yaş maaşının mıktarını bilmıyom hangisinin mıktarı çoksa ona başvurun

mesajınızı yenıden okuyunca hakem hastanesı ağır engellı evet onaylı rapor vermemiş bu durumda ebm alamazsınız.hakem hastanesının kararı son ve kesın karardır
bekleme süresi ne kadar bilmıyorum.öğrenmek lazım.
bu durumda siz ya 2022 ya da 65 maaşını tercıh edeceksınız tabi 65 yaş için şartlarınız tutuyorsa.
not:sitede sizin duruma benzer konuya şöyle bir cevap verilmiş -Bu durumda hakem hastanesinin kararı kesindir. Bu karar için ancak hukuki süreç başlatabilirsiniz... Bununla uğraşmaktansa, 6 ay sonra hastalığın ilerlediği gerekçsiyle başka bir hastaneye başvuru yapmanızı öneriririm.
demekkı 6 ay bekleme süresi varmış yenı rapor için.
siz 2022 başvurun ya da 65 yaş maaşına6 ay sonrada yenıden rapor için başvurun ağır engelli alabilirseniz 2022 yerine ebm ye geçersınz ya da 65 yaş alırsanız o kesılmeden ebmye başvurabilirsiniz

Teşekkürler cevap için. 6 ayı çok oldu geçeli. 13. madde yani sizin dediğiniz gibi yeni sağlık sorunlarının çıkması gibi nedenle itiraz ettik ancak itiraz edilirken sorun çıkmadı boşuna gidilen bir süreçten sonra hakem hastaneye yönlendirildik orda da olmaz denildi yani hata tespit edildi bunu ilk mesajda yazdım. Takıldığım tek konu gidilen ama boşuna gidilen bir süreç var iptal edildi sanırım yani yok sayıldı ancak sistemde en son gidilen görülüyor elimde çıktı var %79 dan %73 e inmiş elimde bütün evrakları sundum sağlıklarla ilgi ameliyat vs hepsini sunduğum halde.. Şimdi tekrardan yeni sağlık sorunları için başvuru olunacak ama zaten bunu yaptığımı biliyorum bu nasıl bir saçmalık anlamadım ilçe sağlık müdürlüğü bunun olup olmayacağı konusunda söyleyebilirdi ancak itiraz olundu ve hastaneye görüldük sonuç gidilen hastaneye boşuna gidildi. Umarım kimseye olmaz böyle bir şey...

kapanan konu sayfasında ne saçmalıyorsun saadet! en başta 5 aylık yardımını aldınmı aldın başvuru tarihin eylül başlangıç tarihin ekim ödeme tarihin aralık ekim kasım 2 ay aralık dönem aylığı aralık ocak şubat olmak üzere 5 ay aldınmı aldın bu durumda peşin ödenmiş olmuyormu?

Şimdi siz oturun bir hesap yapın normal alınan maaş ile 2 ay eksik yatmayan ücretten çıkarın sizde komik araştırma yapıp beni güldürmeyin.

5-2=3 normal ay ödeneği "2 ay fazladan ödeme"

3-1=2 '2' ay nerede ve şimdi bana bunu araştırın kendimi komik hissettirmeyin lütfen.. rica ediyorum

ayrıca sizin hesabınız şöyle

3+2=5-2-2 kalır 1 aylık maaş bur da dikkatini iyice ve bırak şu at gözlüğünü net bak hesap yap 2 ayımda gözleri kalmış artı 2 ayda faiz toplamda 4 ay gitmiş oldu vay vay vay vay sisteme bak helee...

kesilmesi gereken ise fazla ödeme idi 2 ay 4 ay değil .

SAADET 3 saattir okuyorum hesaplıyorum bunu matematik prof.una bile yazsan işin içinden çıkamaz GAUSS yöntemini kullanayım dedim olmadı klasik matematik denedim olmadı modern matematik desen nanay. @Batuhan4955 arkadaşın dediği gibi devlet bahçeli matematiği bu. anca o çözer.
2009 0 ları çiz 2 9 29 2+9=11 29+11=40 40yapar...40yapar

Kalem melek abla hoşgeldin bu konuya kafayı taktım nuh dio peygamber demio diğer kapanan konu sayfasında baya tartıştık ama nafile

65 yaş üzeri kişilerde 2022 sayılı kanun gereği verilen engelli aylığı %70 ve üzeri olması gerekmektedir. %70 ve üzeri engelli aylığı 2019 yılında 720,12 TL olarak belirlendi. 65 yaş ve üzeri Yaşlılık aylığı ise 2019 yılında 601,41 TL olarak belirlenmiştir. Yaşlı aylığında muhtaçlık sınırı belirlenirken başvuru sahibi ve hayattaysa eşinin geliri hesaplanır. Engelli aylığında ise hanedeki herkesin geliri hesaplanır.

ümüt senin derdin nedir anlamayan sensin anlaşılmak için çabalayan da sensin sadece doğruyu söylersen bütün bildiğin matematikler stop olur sen önce akıl yürüt

dediğiniz toplu maaş 5 aylık bu 5 aylıktan 2 aylık çıkardın mı 3 ay kalır. Çıkan 2 aylık peşin ödenen para idi unutma. 3 ay normalde gine elinde yani normal maaş. sonuç 1 ay a inen maaş 3 ayın toplamının bölüşümüyle ve cüzi bir faiz ödendi yatan miktarı hatırlayamadım ama 800 tl civarı idi. neyse şimd bu 1 ay a başlar iken 2 ay nerde nerde nerde nerde aldılar 2 ayı bana kalan 3 ay 3 ayı toplam alacak iken 1 ay yattı ancak burda da beklenen 2 ay 60 gün var. 1 ayı yatar 2 ay yok bekleme süresi 3 ay 90 gün 60 gün nerede ücreti yatan ücret 1 aylık 30 günün ücreti

Üst Alt