Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

65 yaş ve engelli maaşı aynı anda alınır mı?

tatlıkemal

Yeni Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
65 yaş maaşı alan kimse engelli maaşı ala bilirmi yüzde 65 engeli var

kolon kanseri

Hayır, alamaz. Ancak % 70 ve üstü engelli sağlık kurulu raporu olursa 2022 bakıma muhtaç engelli aylıgına başvurabilir.
lakin % 65 oranla 2022 engelli aylıgı alamaz.

valla kolon kanserinden % 70 ve üstü özürlü sağlık kurulu raporu alabilir mi bilemiyorum. eger % 65 oranlı raporu eskiyse ve % 70 ve üstü rapor alabilecekse rapor için hastaneye başvurun.
% 70 ve üstü özürlü sağlık kurulu raporu alabilirse bu raporla birlikte vakfa gidersiniz. 65 yaş üstü yaşlılık aylıgı aldığını ama şimdi % 70 ve ustu raporu oldugunu soylersiniz ve 2022 bakıma muhtaç engelli aylıgının baglanmasını istersiniz.
gelir durumunda sorun yoksa yani muhtaçlık sınırını geçen bir geliri yoksa artık 2022 bakıam muhtaç engelli aylıgı almaya başlar ki bu aylıgın miktarı yaşlılık aylığının 3 katıdır biliyorsunuz.

ama hanede kişi başına düşen aylık gelir muhtaçlık sınırını geçerse ve bu tespit edilirse 2022 aylığı kesilir.
NOT: 2022 aylıkları şunlardır: 65 yaş üstü yaşlılık aylığı, 18 yaş altı engelli yakını aylığı, engelli aylığı ve bakıma muhtaç engelli aylığı.

NOT: yaşlılık aylığı ile bakıma muhtaç engelli aylığı aynı anda elbette alınamaz. Yaşlılık aylığı alan birinin % 70 ve ustu özürlü sağlık kurulu raporu varsa, bu raporla birlikte vakfa başvurduğu takdirde ona bakıma muhtaç engelli aylığı baglanır. bir tek aylık alır yani.
başlığa bakıp da kimsenin kafası karışmasın:)

nOT2:) iki kelimeye destan yazan kişiye Kalemşör denir:)

yahu arkadaşlar sözcüklerinize kıtlık mı geldi?:)

Ben orda bir şeyler yazıyorum arkadaş gelmiş "kolon kanseri" diyor sadece.
yahu cümle kurun, cümle:) paragraftan vazgeçtim:)

bağkurdan emekli olan biri 2022 maaşı alabilir mi?

alamaz

kalemşör apla 70 yaşında bir komşumuz var bayan yaşlı teyze hasta kendisi engelli aylıgı alması için raporunun %70 ve üzeri mi olması lazım vakfa gittik öyle dedi %66 raporu var elimizde kabul etmediler bu dogru bir uygulamamı

Selamün aleyküm engelli maaşı ile yaşlılık maaşı beraber alına bilirmi ve engelli maaşı yaşlılık maaşına çevrilebilirmi ?

Üst Alt