Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

650 prim, %92 iş gücü kaybım var. İş göremezlik maaşı alıyorum. Emeklilik için..?

orhan ergün

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
slm yaşım 24 2007nin 7. ayında iş kazası geçirdim kaza geçirdiğimde 650 gün prim vardı şimdi sürekli özürlü %92 raporum var iş görememezlik maaşı alıyorum emekli olmak için ne yapmam gerekiyor

Malulen emeklilikte maluliyet cetveli 'ne göre malul derecede iş gücü kaybınız var ise 1800 gün prim ile emekli olabilirsiniz.
( Başkasının bakımına muhtaçlığınız söz konusu olduğunda 10 yıl şartı aranmaz, prim gününüzü 1800 güne tamamladığınızda en son sigorta priminizin yattığı sigorta müdürlüğüne gidip malulen emeklilik için başvuru yapabilirsiniz. )

Şuan zaten iş göremezlik maaşı alıyormuşsunuz. Emekliliğinizi de hak ettiğinizde iki aylıktan fazla olanın tamamını az olanın yarısını alacaksınız..

çok tşk ederim ama ben şimdi ağır özürlü bakıma muhtaç olarak gözüküyorum kendimi birde ssklı çalışıyor olarak gösterdiğin zaman iş görmemezlik maaşım kesilecek bülent beyin dediğine görede isteğe bağlı yaparsamda maaş düşük olur ayrıca son duyduğuma göre %90 üzeri raporu ve bakıma muhtaç olanların emeklilik şartı 900 günmüş 1800 değilmiş...

Alınan sürekli iş göremezlik geliri hiç bir şart altında kesilmez. Sigortalı olarak çalışsanız da, isteğe bağlı prim yatırsanız da, emekli olsanız da sürekli iş göremezlik gelirini almaya devam edersiniz. Sadece, emekli olduğunuzda, emekli maaşınız ile sürekli iş göremezlik gelirinin fazla olanının tamamını, az olanın yarısını alırsınız o kadar.

Malulen emeklilikte 1800 gündür prim şartı, 900 değil. Eskiden 900 de vardı, ama artık yok.

kafam çok karıştı ben gaziantepte oturuyorum burda biz engellielr adına program sunan bir abimiz var biraz yetkili bir abi onun sitesinde ve engelliler el kitabında farklı bilgiler yer alıyor maaş konusunu ona sorduğum zaman ssklı çalıştığın an maaşın kesilir çünkü artık iş yapabiliyor olarak gözükeceksin dedi..

http://www.bizdevarizgazetesi.org/ sitesinde gerekli bilgiler yer alıyor

endişelenme orhan kesilmez aylığın,yatırabilirsen yatır sigortanı.

Üst Alt