Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

6500 primim var. %40 rapor alırsam emekli olabilir miyim?

okoki

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
10
İyi akşamlar şu anda 6500 günüm var 2025 Nisan'da 20 yıl olacak SGK çalışmam var
daha önce tek gözüm görmediğim için sadece yüzde 32 rapor alıyordum şu anda yine tek gözüm görmüyor tip 2 diyabet hastasıyım bir de tek kulakda hafif bir işitme kaybı var
eğer ben yüzde 40 üzeri rapor alırsam engelli olarak erkek emekli olabilir miyim red yer miyim
çok görüyorum bu aralar red yiyenler var ben malülen değil engeli erken emeklil olmak istiyorum hiç vergi indirimde alamadım alırsam yüzde 40 rapor alırsam alacağım bu engel olur mu bana.

@okoki,
merhaba 2005 yılında SGK girişiniz ve 6500 gününüz var şayet belirttiğiniz hastalıklardan engelli raporunu %40 ve üzeri alırsanız şayet gelir idaresine vergi indirimi için başvuru yapacaksanız tabi hali hazırda SGK bir işte an itibari ile çalışıyor olmak şartı bunuda sağladığınızi var sayalım vergi indiriminiz onaylandi sonra 20 yılı tam tamamladığınızda SGK gidip emeklilik için başvuru yapabilirsiniz

@okoki,

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı?

Doğum tarihi 20 04 1984
İşe giriş 15 Nisan 2005
Primler ise Aralık 2005 den bu zamana kadar aralıksız aynı firmada yattı pandemide 9 ay evde kısa çalışma ödeneği aldım ama hiç giriş çıkışım olmadı 6500 gün SGK yani işciyim bağkur yada memur değilim

@okoki, Geçmiş olsun, 2008/Ekim öncesi işe girişiniz olduğu için engelli raporu aldıktan sonra vergi indirimine başvuru yapmanız gerekiyor. Bu belgeyi aldıktan sonra aşağıdaki şartlara göre emekli olabileceksiniz. İyi Akşamlar.

%40-59 20 Yıl - 4400 Gün
%40-59 arası engelli raporu alırsanız ve vergi indiriminiz %40-59 arası onaylanır ise 15 Nisan 2025 tarihinden sonra istediğiniz zaman emekli olabilirsiniz.

%60-79 18 Yıl - 4000 Gün
%60-79 arası engelli raporu alırsanız ve vergi indiriminiz %60-79 arası onaylanır ise hemen emekli olabilirsiniz.

Son düzenleme:
Üst Alt