Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

657 engelli memur çalışma, tatil zamanları vb. özlük hakları..?

hadwyn03

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
İyi günler ben üniversite hastanesinde ekpss ile atanmış 657 engelli kadrosunda hemşire olarak çalışmaktayım hastanemiz sağlık bakanlığına bağlı değildir ünivetsite hastanesidir mevzuatın 101.maddesine göre gece nöbetlerim yok, devlet personel dairesinin sitesinde okuduğum yazıda linki veriyorum
http://www.dpb.gov.tr/F/Root/dosyalar/gorusler/p_m_i_g/fazlcalisma/csfazlacls_9.pdf
Bilindiği üzere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun "Çalışma saatleri" başlıklı 99 uncu maddesinde, "Memurların haftalık çalışma süresi genel olarak 40 saattir.
Bu süre Cumartesi ve Pazar günleri tatil olmak üzere düzenlenir. Diye bir yazı okudum hastanede mesailerimi bu yazıya göremi olması gerekiyor izin günlerimi bazen hafta içi bazen hafta sonu veriyorlar eleman sıkıntımızda yok mesailerimi standarta sokmak için izinlerimi haftasonu olabilme ihtimali varmı yada bilmemiz gereken bir yasa kanun varmı?

Merhaba kolay gelsin
merak ettim hem 657 ye bağlı devlet memuruyum diyorsunuz ama sağlık bakanlığına bağlı olmayan bir hastane de çalışıyorsunuz bundu bir çelişki var ya 657 ye bağlı değilsiniz ya da hastaneniz özel öncelikli olarak bunu belirtmeniz yardımcı olmak açısından daha iyi olacaktır hastanenin adı nedir eğer sizin için bir sorun olmazsa söyler misiniz

Üniversite hastaneleri 2 çeşittir ikiside 657 mevzuatını uygular ekpss yada kpss ile alım yaparlar ikisininde çalışma prensibi mali olarak uygulamalarında farklılık vardır bir kısmı sağlık bakanlığına bağlıdır bir kısmı üniversiteye yani yöke bağlıdır bizim başımızda rektör var sağlık bakalığına bağlı olanlarda sağlık bakanlığının atadığı müdür vardır, sağlık bakanlılığın cıkardığı kanunlar yada iletişim yazıları sağlık bakanlığına bağlı hastaneleri kapsar bizi kapsamıyor mesela. Aklıma gelenler şuan bunlar

Afyon Sağlık Bilimleri üniversitesi hastanesi

hadwyn03

sorduğunuz konu ile alakalı olarak evet eğer ki 657 ye bağlı olduğunu söylüyorsanız normal şartlarda 657 hükümleri uygulanır ama siz hemşire statüsünde olduğunuz için sanırım hastanenin çalışma kuralları gereği bu şekilde çalışıyorsunuz ancak engelli memur olduğunuz için hastane yöneticisi ile tatlı dille konuşup çözmeniz daha kolay karşılıklı anlayış olursa çözülmeyecek sorununuz yok

DPB Bilgi Edinme Biriminde çalışan memur tam olarak ne iş yapar?

Devlet personel başkanlığı bilgi edinme diye birim var bu tam olarak ne acaba ne iş yapıyorlar, yani ben engelli bir memurum üniversite hastanesinde çalışıyorum özlük haklarımla ilgili sormak öğrenmek istediklerimizi buraya yazabiliyor muyuz yada bizi yönlendirebiliyorlar aydınlatabiliyorlar mı?

Dpb kapanıyor. çalışma bakanlığını arayarak öğrenebilirsin öğrenmek istediğini.

Çalışma bakanlığına girdim oradan bilgi edinmeye basınca cimere yönlendirdi bilgi edinme olarak.
Orada da formu doldururken böyle bir uyarı cıktı.
Yalnızca 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında kurum ve kuruluşların sahip oldukları kayıtlarda yer alan bilgi ve belge talepleri için bu başvuru türü seçimi yapılabilmektedir. Başvurunuz bu kapsamda değilse lütfen konusuna göre İSTEK, ŞİKÂYET, GÖRÜŞ-ÖNERİ veya İHBAR türünden birini seçiniz.

bir uyarı alıyorum ben özlük haklarımla ilgili sormak istediğimi buradan sorabiliyor muyum

Üst Alt