Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

657 ve Engelliler...

karakaya

Üye
Konular
55
Reaksiyonlar
74
657 ve Engelliler...
657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu, biz engelliler için artısı olmayan bir kanundur.
Engelli devlet memuru 15 yıl dolduğunda emekli olma hakkına sahiptir. Ancak bu hak verilirken kaçırılan noktalar bulunmaktadır. Bunlardan bazısını zikredelim.
  1. %40 engelli ile %100 engele sahip iki engelli memur aynı görülmüş ve her ikisine de 15 yıl denilmiştir. Oysaki %100 engelli bir insanın çalışma şartları ile %40 engelli bir insanın şartları aynı değildir. Bu noktada dezavantajı yüksek olan gruptan diğer gruba doğru kademeli bir sistem düzenlemesine gidilebilir.
1.Engel Grubu ( %80-100 ) : 11 yıl
2.Engel Grubu (%60-80 ) : 13 yıl
3.Engel Grubu (%40-60 ) : 15 yıl

2-Devlet memurlarında her yılda bir kademe, üç yılda bir derece uygulaması vardır. Her kademe, her derece hem maaşınızı hem kariyer basamaklarında avantajlar sağlar. Ancak emekliliği 15 yıl olarak belirlenen bir engelliye, farklı bir uygulama yapılmamakta. Oysaki doğuda görev yapan bir öğretmenin doğu şartlarının ağırlığı nedeniyle 2 yılda bir derece alması sağlanmıştır. Buradan yola çıkarak şu öneriyi dile getiriyoruz ;
*Engelli devlet memurlarına ,her yıl 1 kademe, iki yılda 1 derece uygulamasına gidilmeli.

3-Devlet memurları ilk 10 yıl, 20 gün süre yıllık izne sahiptir. 10 yıl dan sonra 30 gün yıllık izne tabidir. Normal devlet memurunun emekliliğe oranla ilk 10 yılı ,toplam sürenin içerisinde yarı bile değildir. Engelli devlet memuru 15 yıl içinde 10 yıl, toplam sürenin 3/2 sini kapsamaktadır. Önerimiz şudur;
*Engelli devlet memurunun yıllık izni 5 yıla kadar 20 gün, 5 yıl sonrası 30 gün olmalıdır.

4-Asgari Geçim İndirimi uygulaması başlamadan evvel engelli devlet memuru ile normal memur arasında maaş farkı söz konusuydu. AGİ Uygulaması sonrası engelli devlet memuru ile normal memur arasında bir fark kalmamıştır. Engelli memur ile normal memur arasında bu farkın tekrar iade edilmesi gerekmektedir. Önerimiz şudur :
*Engelli devlet memuruna 100 TL ek ücret ödenmelidir.

Güzel bir çalışma olmuş . Eline sağlık . Ama bunları gündeme getirmedikten sonra sadece yazıdan ibaret kalacak ne yazıkki .

evet guzel bır calışma ancak arkadasında dedıgı gıbı dıle getırılmedıkce sadece yazılardan ibaret kalır, ki hala yazılardan ibaret ne yazik ki.

çok güzel bir tespit destek veriyorum.

evet yazıda kalmaması için ne yapmak gerekiyorsa yapalım

Tamam da bunu memur olarak değilde bütün engelliler desek daha uygun olur bence

keşke bunu gündeme getirebilseydik. meclisdeki engeli vekillerin mail hesaplarına mail olarak atabilirsiniz.

sayın karakaya arkadaşı gerçekten güzel bir çalışma olmuş tebrik ederim. Yazıda kalmasın ne yapılması gerekiyorsa hepbirlikte elele verip konuyu meclise taşıyalım.
Ayrıca ben devlet memuru değilim.

4857 sayılı kanuna tabi işçi personel de 15 -17-18 yıl da emekli olabiliyor.. memurlar 15 yılda emekli olurken işçiler kademeli olarak emekli olabiliyor.

CHP Milletvekili Şafak PAVEY'e önerimizi ilettim. Kanun Teklifi olarak sunacağını belirtti.

selam musa kardeşim tavsiyem bu konularla yakinen ilgilenen ruhsar demirel var milliyetci hareket partisi genel başkan yardımcısı (aile ve sosyal politikalardan sorumlu) bu konuyu onada iletmeni tavsiye ederim sitemizi takip ediyor bunu biliyorum daha önce kendi özel telefonundan bi çok defa ben görüşmüştüm. Meclis telefonundan irtibata geç durumu danışmanlarına anlat mutlaka sana dönüş yapacaklardır. Birde gürsoy bey oda akp vekili....

bu teklif eksik bir defa... Ben de kendi önerimi yazarak katkı sunmak istiyorum

1: Engelli memurların emeklilik şartları düzenlenirken iki hususa dikkat edilmelidir. Özelikle sonradan memur olan engellilerimize anayasamızdaki POZİTİF AYRIMCILIK ilkesi ne dayanılarak Özel sektörde geçirdikleri çalışma sürelerinin aynen devlet memurluğuna aktarılması ve boşlukta olan günleri borçlanma imkanı getirilerek bu konuda maddi imkanı olmayan engeliilere borçlanma yapabilmelerini sağlamak amacıyla faizsiz kredi sağlanması..
2: Engelli statüde kamu ya girenler devlet memurlarının gelir vergisinden "ENGELLERi ORANINDA MUAF TUTULMASI" bu husus bu gün yürürlükte olan vergi indirimi uygulaması ile karıştırılmasın lütfen"
3: Engelli memurların yıllık izinlerinin 5 yıl için 30 10 yıl için 40 iş günü olarak düzenlenmesi
4: Engelli statüde devlet memuru olarak çalışanların günlük mesai sisteminin amirin insiyatifine bırakılmadan belirlenerek günlük 7 saat olarak düzenlenmesi "Bu husus özelikle büyük şehirlerdeki trafik sorunu dikkate alınarak konulmuştur"
5: Engelli statüsünde çalışan memurların yükseköğretim mezunu olduklarını belgelemeleri halinde asalet şartı aradanarak mezun oldukları bölüm ler dikkate alınmak suretiyle düzenlenecek ve sadece "Kamu çalışanları arasında kurumlardan bağımsız oalrak düzenlenecek bir ünvan değişikliği sınavı" ile mezuniyetlerine uygun kadrolarda görev yapma imkanının tanınması
6: Üniversite sınavını kazanan ve örgün öğretim okuyan engelli memurlara ilave "Mesleki Gelişim Ödeneği" yapılması bu hususun En yüksek devlet memuru nun maaş katsayısı oranında yasaya konulması...
BENİM İLK AKLIMA GELENLER BUNLAR MADEM BİR MÜCADELE BAŞLATTIK DEVAMINI GETİRELİM...

Ben %40 raporumla vergi indirimi alıyorum ama hesapladığım kadarıyla engelim olmadan alacağım maaşa göre sadece 40 TL kadar fazla alıyorum. Bilmeyen de müthiş indirimler alıyoruz sanacak...

EVET VAR MIDIR BENİM yuıkarıda yazııp paylaştığım teklif hakkında fikri olan

Bende ekleme yapmak istiyorum izninizle,engelli personel engelli diye mesleği dışında işlerle görevlendirilmeli. Aldığı eğitim ve yetenekleri göz önünde bulundurulmalıdır. Bir başka tavsiyem daha var meslek seçerken sınav öncesi fiziki sagligi degerlenrilip çalışabilecegi işler belirlenip o doğrultuda meslekler tercih etmeli ve gerekirse sınavda bu bölümler için ek puan uygulanması gerekir.

Ben de bir iki şey yazayım.

1- Emeklilik için çalışma süreleri göz önüne alındığında Yeşil Pasaport, Yıllık İzin, Mazeret İzni, Derece-Kademe ilerlemesi, Emekli olunca alınan tazminat konusunda engelli çalışanın lehine düzenleme yapılmalı muhakkak.

2- Kamu kurum ve kuruluşlarına binlerce engelli çalışan alınmış olup,iki senede bir yapılacak olan bu sınav ile alımlar devam edecektir. Bu bağlamda kamu kurum ve kuruluşlarındaki yöneticilerin konu hakkında bilgilendirilip, engelliler bağlamında bilinçlendirilmesi, hizmet içi eğitime tabi tutulması gerek diye düşünmekteyim.

%40 üzeri engelliler asalet beklemeksizin istediği yere koşulsuz tayin hakkı olmalı

Bu konu çok önceden yazılmış ama şöylebir eski yazılanlara göz attım da sene 2016 bir arpa boyu yol almamaışız bile senin de dediğin gibi ben devlet memuruyum üstelik normal devlet memurundan fazla alıyoruz sözleşmeliyiz yüksek okul mezunuyum gelir vergisi aynen senin de belirtiğin gibi 40 tl gibi ufak bir rakam geçen yaz yükselme sınavı yaptılar bizim kurumda ben şu an 35 senemi doldurdum emekli olup defolup giden bir Daire Başkanının kişisel kaprisleri yüzünden benim çalıştığım birime şef kadrosu vermediler ben de çok zor bir yere girdim sınava beni kazandırmadılar bizim birimde daha yeni 6 senesini dolduran elemana tek başına sınava girmesi için öyle maddeler koydular ki dolayısıyla o kadroya da giremedim ki çoğu zaman o başkan çalışkanlığımı takdir etmek için beni başkan yapacaklarına seni başkan yapmaları gerekir di derdi yukarda verdiğim örnek gibi daha neler var senesi ben den çok çok az olanlar hepsi şef oldu maaşları beni 4 katladı BİMER'e yazdım sonuç hiç değişmedi ben ne yapmam gerekiyor bilmiyorum Başbakanlık Özürlüler İdaresine yazsam belki bu duruma bir çare olurmu bilmiyorum

engelli memur erken emekliliğe tabi oldukları için erken emekli olmak istediklerinde 3/1 kademesine ulaşamadan emekli oldukları için yeşil pasaport hakkı olmamaktadır. çünkü 3/1 olmadan emekli olduklarında yeşil pasaport imkanından faydalanılmıyor. ayrıca yıllık izin konusunda 5 yıldan sonra 30 gün olmalıdır. derece kademe olayıda erken emekli oldukları için çalışma gücünden dolayı normal memurla bir tutulmamalı. pandemi sürecinde bile kronik engeli olan bir çok engelli arkadaş idari izinden yararlanamadı ( 01 haziran sonrası için) malesef engelliler için 657 de yeterli düzenlemeler yok. kesinlikle engelliler olarak haksız muamelelere maruz kalıyoruz bazen hakkımız olandan da yararlanamıyoruz. ama sesimizi duyabilecek bir platform yok. engellileri adam yerine koyup sorunlarımızı dinleyip çalışma yapabilecek bir düzen yok.

Engelli devlet memurl[FONT=sans-serif]arınınd[/FONT][FONT=sans-serif]a [/FONT][FONT=sans-serif]amm[/FONT][FONT=sans-serif]a çok derdi v[/FONT][FONT=sans-serif]armış. :)[/FONT]

Konu 2014 de açılmış 6 yıl da ne yapabildiniz acaba bir gelişme var mı?( Bence yoktur)

Gs3434
Bir kere en yakınımızdaki iş yerimizdeki amirler dahi dinlemiyorlar ki yeni görev yerim diş hastanesi oldu nakit paradan anlar mısın dediler anlamam dedim yanımdaki diğer amir matematik öğretmenliği kazanmış hocam felan dedi. Derken vezneye bakan kişi izinli idi sistemi işleyişi bana gösterdiler ve elime veznenin anahtarını verdiler bir de akabinde teknisyen geliverdi vezne odasının kilidini değiştirdi 3 anahtarı da bana verdi sonra hastane müdürü ile eski personel bana vezne hesap kapanışını felan gösterdi paraları yavaş sayınca bu yapamaz heralde dedi sanırıım:D anahtarların üçünü de elimden geri aldılar :D...

İlaçlarım uyuşturuyor, dikkat dağınıklığım var raporumda ağır sorumluluk gerektiren işlerde çalıştırılamaz yazıyor ne yazılanı takan var ne de derdini dinleyen para kaybolsa veya mali işlerde idari ceza yaptırımı ile karşı karşıya kalsam öde dahi demeye getirirler.

Bir arkadaşım engelli idi raporunda uzun süre ayakta duracak işlerde çalıştırılamaz yazdığı halde habire evrak dosyalattılar ayalta çalıştırdılar otur kalk kasları kasıldı derdini anlatıyordu dinleyen olsa da anlamak isteyen olmuyordu herkes işler görülsün işler yürürsün hesabında idi; öğlen yemeklerinde gözleri dom dom gibi bakardı çok gergin stresli ve vücut kasları gerilmiş durumda olurdu ben çok rahat farkediyordum en sonunda dayanamadı şikayetvâri dilekçe yazdı tabi o da kayda alınmadı sümen altından ilgili makamlar gördü görev yerini zorda olsa biraz personel daire başkanına dikelerek/dik durarak değiştirtti.

Memur yeni mi EZ
Memur engelli mi Ez
Memurun dayısı ayısı Ankara'da tanıdığı yok mu Ez

Torpille geçenler var bakıyorum rahat rahat çalışıyorlar; bizi devlet atadı Memur olarak ameleliğe kadar yaptırmaya çalışıyorlar maalesef.

Üst Alt