Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

657 ye tabi devlet memuru hemşire ve özürlü kadrosundan emeklilik

sezinsema

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Selamlar Arkadaşlar;

Ben "1997" yılında Ankara Dr. Refik Saydam "Sağlık Meslek Lisesi"nden mezun oldum.
[aslında 1996 yılı mezunu olmam gerekiyordu ama hastalığım dolayısıyla okula 1 yıl ara vermek zorunda kaldım ] :(

Daha sonra Böbrek Nakli %80 Özürlü Raporum ile Özürlü Kadrosunda "10 Kasım 1998" yılında Sağlık Hizmetleri Sınıfında (SH) Hemşire olarak 657 ye tabi devlet memuru oldum. 12. derecenin 3. kademesinden işe başladım. Çalışırken Anadolu Üniversitesi AÖF "Sağlık Kurumları İşletmeciliği" Önlisansımı tamamladım. 2006 da mezun oldum. 2007 de Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölümüne mezuniyet alanım "Sağlık Kurumları İşletmeciliği" olarak dikey geçiş yaptım ve doğrudan 3. sınıftan başladım. 2013 de Lisansımı tamamladım ve mezun oldum ama Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölümü olarak mezun oldum.

Şuanda iş yerimde Sağlık Bilimleri Lisansiyeri olarak kabul edilmedim ve diğer Hemşire arkadaşlarım 1. dereceye indiklerinde 3000 ek göstergede olabilirken ben 1. dereceye inebiliyorum ama en fazla 2200 ek göstergede olabiliyorum. Diğer Hemşire arkadaşlar Erzurum Atatürk Üniversitesi AÖF Hemşirelik Bölümünü okudular. Benim de haberim olsaydı doğru yönlendirilseydim ama neyse Yüce Rabbimin takdiri bunda da vardır bir hayır...

Ben şuanda 3. derecenin 1. kademesindeyim ve 1. derecenin 1. kademesine inebilmek için 6 yıl daha çalışmam gerektiği söylendi.

Ben ise 10 Kasım 1998 yılında işe girdiğim için 10 kasım 2013 yılında 15 yılımı dolduruyorum ve isteğe bağlı emekliliği hak ediyorum. Ama eğer emekli olursam 3. derecenin 1. kademesinden 1100 ek gösterge ile emekli olabileceğim şayet 6 yıl daha beklersem 1. derecenin 1. kademesinden 2200 ek gösterge ile emekli olabileceğim.

Şimdi size sorum şudur;
Aslında ben 15 yılımı doldurduğumda emekli olmak istiyorum ama gördüğüm bu durum benim aleyhime olacak...
Ben bu durumda ne yapmalıyım, hangi durumlar benim lehime olur yanlış bir adım atmak istemiyorum. Zaten diğer Hemşire arkadaşlarımın aldığı 3000 ek göstergeyi alamıyorum 2200 de kalıyorum bununda bir çıkar yolu var mı onuda bilmiyorum.
10 Kasım 2013 e az bir zaman kaldı ne olur beni yönlendirin doğru bir adım atmak istiyorum...

Çok Teşekkür Ederim...
Saygılar, Sevgiler

Aslında olayı çok güzel açıklamışsınız. Fakat size ancak şunu diyeblirim. Eğer emekli olmak sizin için zorunlu değilse hemen emekli olmayın. Çünkü ek göstergeden dolayı maaştada kaybınız olacaktır. Aöf hemşirelik bölümünün fark derslerini vererek ikinci üniversiteyi bitirmeniz daha mantıklı diye düşünüyorum. Hem bu arada derece ve kademenizde daha aşağıya düşecektir. Okulun bitiminde de sizin için en uygun olanı yaparsınız. Birde şu var hiç bir şekilde aceleci davranmayın. Mutemetinizle, personel birimindeki çalışan kişilerle görüşerek daha önce karşılatıkları tecrubelerden yararlanabilrsiniz.

Cevap için çok teşekkür ederim.
Artık Hemşirelik bölümünün AÖF olarak verdiği protokol süresi dolmuş ve artık öyle bir şansım yok :( Atatürk Üniversitesi ile görüştüm 4 yıllık bir protokoldü artık öyle bir hizmetimiz yok dediler :(

Evet, bende baktım şimdi gördüm. Kaldırmışlar maalesef Kısa bir araştırma yaptım ama pek fazla bir şey bulamadım. Bence emekli olma konusunda acele etme. Birde imkanın varsa kendi bölümünde yüksek lisans yapmanı tavsiye ederim.

Kendi bölümünde işletme yada Sağlık Kurumları İşletmeciliğinde yüksek lisans yapması unvan değiştirmezse bir işine yaramayacaktır en fazla yüksek lisans diploması bir yan derece getirecektir. Sağlık durumunuz çalışmanıza engel mi şuan? Konuyla ilgili bilgi ve deneyimleri olan arkadaşlar yorum yaptıkça hep beraber öğreneceğiz. Sema Hanım sizde dışardan öğrendiklerinizi paylaşırsanız seviniriz.

selenayy;

Evet selenayy hanım şuan yüksek lisans yapmam sadece 1 kademe ilerlemesi veriyor yani mesela şuan 3/1 isem 3/2 olurum bunun gibi yani pek bir faydası yok gibi... Şuan kadrom unvanım Hemşire benim...
Bu arada bir çok üniversitenin sağlık bilimleri fakültesinin bölümlerine baktım Sağlık Kurumları İşletmeciliği yada Sağlık Kurumları Yöneticiliği diye bölümleri var ben bu okullara başvursam zaten bir önlisans diplomam var Sağlık Kurumları İşletmeciliğinden dikey geçiş ile 3. sınıftan başlayabilir miyim?! ve kadro unvanım Hemşire olduğu için bitirsem bile sağlık bilimleri lisansiyeri sayılabilir miyim bilmiyorum. :confused:

Sema Hanım emin değilim ama zor görünüyor örgün üniversiteler zaten 3. sınıftan başlatmıyor bildiğim kadarıyla :(

Evet bende devlet memuruyum.

:(
SH sınıfında Lisansiyer Hemşire devlet memurluğuna başlarken 8/1 derece kademeden başlıyor...
Acaba GİH sınıfında 8/1 derece kademeden başlanılan bir unvan var mıdır?! Hemşire unvanını bırakarak o kadroya geçmek için bir yol bulmaya çalışsam...

Unvan değişikliği sınavına girmeniz gerekecek açılırsa ama o zamanda yine maddi kaybınız olacaktır bir miktar maaş ve döner sermaye çarpanları farklı bildiğim kadarıyla

Sağlık bakanlığı kendi asil personeli olanlara bu ayrıcalığı veriyor. Genelde Her kurum kendi asil personelini bu şekilde başlatır. GİH de böyle bir başlama benim bildiğim kadarıyla yok.

selenayy;

SH sınıfı GİH sınıfından daha mı avantajlı olmuş oluyor o zaman ?! Hemşire olarak kalmalıyım yani o zaman...
Bende GİH sınıfında mezun olduğum için öyle sormuştum İşletme Fakültesi için GİH sınıfına giren bir bölüm bitirmişsiniz dediler de bana...

Elbette SH GİH den daha avantajlıdır.

Sadece Sağlık Bakanlığında değil bütün devlet kurumlarında çalışmaya başlayan Sağlık Bilimleri Lisansiyerleri 8/1 den başlıyor YÖK onayladı.

Eshat Bey'in de yazdığı gibi SH avantajlı Sema Hanım, ayrıca geriye dönük bir şey yapılmaz unvan değiştirseniz bile değiştirdiğiniz zamandan sonra faydalanırsınız elde edeceğiniz hak varsa.

Eshat;

Benim şuanda elim kolum bağlanmış durumda SH sınıfına tabi Hemşireyim Lisansım GİH sınıfında sayılıyor yani ben şuan bir çıkmazdayım ve kafayı yemek üzereyim :(

sakin olun Sema Hanım kafayı yemenizi gerektirecek bir durum yok hiç bir şey sizden daha değerli değil...

selenayy;

Geriye dönük hiç bir talebim olmaz olamaz zaten ben bir an önce 1. derecenin 1. kademesine gelme işlemini hızlandırmak istiyorum. Şuan Sağlık Bilimleri Lisansiyeri sayılan 15 yılını tamamlamış Hemşire arkadaşlarım 1/1 deler ben 3/1 deyim 15 yılımı tamamlamama rağmen ve benim bir an önce emekli olmam lazım ALLAH bilir en iyisini...

ALLAH razı olsun sizden...

Durumunuzdan dolayı canınızı sıkmayın herşeyde bir hayır vardır Bence emeklilik konusunda çok acele etmeyin zamanla bir çok soruna daha net cevaplar bulabileceksin. Biraz işlerini zaman bırak ama araştırmayı zamana bırak ma :)

Cümlemizden razı olsun inşallah. Sema Hanım siz sağlık lisansiyeri olmak için 4 sene okuyacaksınız bir sağlık bölümünde örgün eğitimler 3. sınıftan başlamayı kabul etmiyorlar bildiğim kadarıyla. GİH sınıfına unvan değişikliği ile geçerseniz ilave derece yada kademe veriliyor mu hiç biliyorum. Strese girmeden önce hangi işlemin yada seçeneğin size neler getirip neler götüreceğini hesaplamalı ondan sonra harekete geçmelisiniz.

Eshat;

ALLAH razı olsun...
ama ben 6 yıl daha nasıl çalışabilirim bilmiyorum 6 yıl sonra 1/1 ve 2200 ek göstergeye gelebiliyor muşum ancak :( ALLAH sağlık versin hepimize...

Ah Selenay Hanım bir bilebilsem en doğru yol hangisi ?!
GİH sınıfında 3000 yada 3600 ek göstergeden emekli olabileceğim bir kadro var mı önce ona bir bakmalıyım sanırım çünkü SH sınıfı yönünden önüm tamamen kapanmış durumda :(

Bir süre daha çalışmaya devam etmen daha mantıklı gibi Tabi sizin durumunu tam olarak bilmediğim için kendime göre konuşuyorum :) Acele ederek hata yapmaman için biraz daha beklemeni istiyorum. O zaman fikirlerin ve kararların dahada olgunlaşaktır. Hata yapma riskinde daha minimum olacaktır.

zaten emekliliği hak etmeme 4 ay daha var 10 kasım 2013'de 15 yılım doluyor o zamana kadar bekleyebilirim :)

8 yılda bir kademe uygulaması var.6 değil 5 yıl çalışmanız lazım 1.dereceye inmeniz için.

:) Teşekkür ederim turkuaz06 1 yıl 1 yıldır ama şuan bana 4 ay bile 4 yıl gibi gelirken 5 yılı düşünemiyorum :(

Üst Alt