Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
657'li çalışma döneminin 4A emekliliğine etkisi nedir?
Ufukalp hocam merhaba. 4A dan emeklilik başvurumu yaptim. Hem 4A hem 4B hemde 780 günlük 2007 yilindan 2009 a süren 657 devlet memurlugum var. Hizmet birleştirme biraz uzun süreceği için beklemedeyim.1999 girisliyim ve 4090 günüm var.merak ettiğim 4090 günün tamamı ssk olması ile 780 gününün 657 olması arasında maaş çok etkilenir mi?
SGK sitesinde günlerimin tamamı gorunmuyor. Bu yüzden Maaş hesabı yapılamadığından ne alırım diye birşey olusturamadim kafamda. emeklimaasi.com dan devlet memurluğu günlerimi normal ssk günü olarak mı hesaplamaliyim sizce?
Mahirchayan
Bunu kesin olarak bilmek mümkün olmamakla birlikte, 4090 gün içinde 10 yıl öncesinin 780 günü çok fazla etkilemez diye düşünüyorum.
Bu biraz da 4A lı çalışmalarınızdaki prime esas kazancınıza bağlı.
Örneğin 4A lı çalışma sürecinde primlerin oldukça yüksekten yatmış olur, hesaplanan emekli aylığı da bu oranda yüksek olacakken daha düşük prime sahip 4C hizmetiniz bu ortalamayı düşürür.
Asgari ücret ve biraz üstü bir maaş alıyorsanız hepsi 4A gibi bir hesap com fazla fark etmeyecektir.
O zaman benim için mantıklı olan emeklimaasi.com sitesinde hesaplama yapmak için devlet memurluğu günlerimi elle girmek.o günleri en son yıla eklesem pirime esas kazancı da asgari ücretten gostersem aşağı yukarı bir hesaplama yapar sanırım öyle degilmi hocam?
Benimde 2007 ile 2009 arası 1125 gün 4C yani EMEKLİ SANDIĞI hizmetim olmasına rağmen 08/10/2018 tarihinde 4A dan yani SSK dan emekli olmama rağmen o zaman 1000 civarı bir rakam emekli maaşı alıyordum. (o zaman toplam primim SSK + EMEKLİ SANDIĞI = 3737 GÜNDÜ). Anlayacağın EMEKLİ SANDIĞI hizmetlerin olsa bile SSK dan emeklilikte bunun fazla bir önemi yok.