Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

657'nin 100. maddesine göre esnek mesaiden yararlanacak engelli personel için dilekçe

Prens Ernak

Yasaklı Üye
Konular
31
Reaksiyonlar
0
PERSONEL VE EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANLIĞINA

Kurumumuza Devlet Personel Başkanlığı sitesinde 29.05.2015 tarihinde açıklanan EKPSS – 2015/1 sonuçlarına göre atanmış olup 30.06.2015 tarihinden bu yana engelli personel statüsünde görev yapmaktayım.

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 100. Maddesinde günlük çalışma saatlerinin tespitinde engelliler için: “… engelliler için; engel durumu, hizmet gerekleri, iklim ve ulaşım şartları göz önünde bulundurulmak suretiyle günlük çalışmanın başlama ve bitiş saatleri ile öğle dinlenme süreleri merkezde üst yönetici, taşrada mülki amirlerce farklı belirlenebilir.” hükmü kayıt altına alınmaktadır.

Bu itibarla engel durumumun göz önünde bulundurulması suretiyle mesai saatleri içerisinde zaman zaman yaşadığım rahatsızlıklarda mesaimi sonlandırıp eve gitmeme izin verilmesini talep ediyorum.

Bilgilerini ve gereğini saygılarımla arz ederim.

Son düzenleme:
Memura esnek çalışma çıkar mi

Merhaba ekonomik reform paketiyle sizce memura esnek çalışma çıkar mi? Ben bipolar hastasiyim ilk işe başladığımdan beri perşembe ve cuma günleri dayanamıyorum çok yıpranıyorum. 2 senedir bu yasayı bekliyorum. Ekonomik reform paketiyle engellilere bu hak sizcevtaninir mi

true blue

Ben öyle bir dilekçe yazsam heralde en ucra yere sürerler. Saat 10 ile 16 arası çalışılacak denildiğinde bile hiç bir hastalığı olmayanlar o saat arası çalışıyordu ki genelgeye göre normal olan bu adam bizi 18 e kadar tutuyordu. Sıradan memur isen hiç sallamıyorlar. Engelliler gününde bile idari izin kullandırtmadı.

sneyper

bu kurumla alakalı değil idari amir ile ilgili benim bulunduğum idari amir bu şekilde davranıyordu ancak başka dairelerin idari amiri insiyatifliydi.

Alk benim insiyatifim diyen idari amirin aklını alırlar 100 madde böyle bir hak vermiş, sen memursun cimere yaz, mahkemeye ver, uğraştır onları, ben şizofren hastasıyım, dilekçe bile vermedim, amirimin inisiyatifi ile rahatsızlandığım zaman hangi saat olursa olsun eve hemen gidiyorum istirahat ediyorum.

true blue

Öncelikle geçmiş olsun, tabi haklarınızın farkında olan bir amir ile çalıştığınız için şanslısınız. Beni kar tatilinde bile sürekli telefonla arayarak geleceksin mecbursun gibi söylemlerde bulunan bir amirden bahsediyorum ki bunu sadece bana değil sıradan memur olan herkese yapıyor, diğer meslek grubunda olanlara yapamıyor yani tırsıyor.

Alk
Kendi hakkını koruyamayan sensin
Sıradan Memur diye bir tanım yoktur

true blue

bende yapabılırım bunu bende sızofrenı hastasıyım bızım kurumda bana yogun yerı verdıklerı yetmıyormus gıbı baska seflıgıde yuklemeye calısıyorlar ben almıyom tabı hayattada almam isterlerse 100 tane tutanak tutsunlar işçi değilim işçi maası almıyorum agır iş yuku yuklemeye calısıyorlar bu devlet kurumlarında herkes uyanık engellı felan dınlemıyorlar :)

Sizosalgun hocam size şaşıyom valla, maddi bir korkunuz yoksa yapmam diyin, gerçi size bir şey olmaz ama hani dava felan korkarım diyorsanız diye dedim. bizim orada basit bir derece ilerlemesinden dolayı kurumu mahkemeye veriyor personel.
ben 100. maddeyi mesainin esnek düzenlenmesi kapsamında söyledim, ama kanunlar yanımızda mesela:

Kamu kurum ve kuruluşları engellilerin çalışmalarını kolaylaştıracak gerekli tedbirleri almak zorundadır. (Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları
Hakkında Yönetmelik Hükümleri 16. md.)

true blue
aga benım çalıştıgım şeflik katiplik seflikler icerisinde en yogun seflik bu da yetmezmıs gıbı agaclandırmayıda yuklemeye calısıyorlar ağaclandırmada yogun zor bır seflık ben engellı halımle sence yapmak zorundamıyım ? Memurum ben sonucta işçi değilim iştenmi atabılcekler benımle aynı engele sahıp baska bır arkadasda var ona kolay ıs verdıler gercı o zıhınsel ama o da sızofrenı hastası evrak kayıta bakıor ne dosya derdı var ne mufettış.Normalde bıde sızofrenı hastası bırıne sorumluluk gerektıren iş vermemeleri gerekıyor basit iş vermeleri lazım mahkemelık olursak kendılerı zararlı cıkar.İşlerine geldıkmı aklıl hastasıyız aklımız noksan sonucta :)

Dönüşümlü mesai tekrar geldi, memnun musunuz?

Ben kendim açısından değerlendirirsem memnun değilim, zaten yetmiyoruz, herkesin işini herkes bilmiyor, kaldı ki dönüşümlü mesai istismara dönüşüyor, personel tatil olarak görüyor dönüşümlü mesaiyi.

İlgili haber:

Kamuda esnek mesai geldi! İşte yeni kamu mesai saatleri

Kamuda mesai saatleri ile ilgili ayrıntılar merak ediliyor. Gündemde konuşulan kademeli mesai ile ilgili son dakika gelişmeleri araştırılıyor. Bugün kabine toplantısı gerçekleşti veKamuda esnek mesai geldi! İşte yeni kamu mesai saatleri...

Kamuda esnek mesai olacak mı? sorusunun cevabını buldu. Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan alınan kararları halka duyurdu. Şimdi yeni kamu mesai saatleri merak ediliyor.

Kamuda saat 16.00'da bitecek şekilde dönüşümlü ve esnek mesai yeniden yaygınlaştırılacak. (Kamuda) Hamileler ve kronik hastalığı olanlar ile 10 yaş altı çocuğu bulunan kadın personel idari izinli sayılacak.

https://www.milliyet.com.tr/galeri/...ka-kamu-mesai-saatleri-degisecek-mi-6480487/1

Ben de bipolarin hergun dayanamıyorum. Umarım bu esnek çalışma çıkar. gerçekten çok zorlanıyorum.

vaybe ben pıslıgın ıcınde calısıyorum sukredıyorum bıde şizofrenım sız bulmussunuz ne dıcem bılemdım 12 saat calısıyorum bıde sukur dıyın yaaaaaaaaaaa

Aslında idare izin verdi, ama ben resmiyete binmesi için rahatsızlığımı sebeb sunup mesai saatlerimin 9:00 - 12:30 olacak şekilde yarım gün mesai yapacağım şekilde düzenlenmesini istediğim bir dilekçe yazdım, doktordan da yaşadığım rahatsızlığın tespit edildiğine dair bir rapor alacam ve bu dilekçeye ekleyecem, avukat ile görüşüp son düzenlemeleri yapacağız ve avukat ile dilekçemin geri çevrilmesi durumunda mahkemeye verdiğimde davayı kazanıp kazanamayacağımı da konuşacağız. Süreci kazanacağıma eminim, arkadaşınız yarım gün mesai yapacak bundan sonra şimdiden darısı size...

Bu da dilekçe:

İLGİLİ MAKAMA

Kurumumuza Devlet Personel Başkanlığı sitesinde 29.05.2015 tarihinde açıklanan EKPSS – 2015/1 sonuçlarına göre atanmış olup 30.06.2015 tarihinden bu yana engelli personel statüsünde görev yapmaktayım.

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 100. Maddesinde günlük çalışma saatlerinin tespitinde engelliler için: “… Engelliler için; engel durumu, hizmet gerekleri, iklim ve ulaşım şartları göz önünde bulundurulmak suretiyle günlük çalışmanın başlama ve bitiş saatleri ile öğle dinlenme süreleri merkezde üst yönetici, taşrada mülki amirlerce farklı belirlenebilir.” hükmü kayıt altına alınmaktadır.

Bu itibarla, genellikle öğleden sonra yaşadığım göz felci rahatsızlığımın istirahat etmemi gerektirmesi sebebiyle mesai saatlerimin 9:00-12:30 olacak şekilde belirlenip yarım gün mesai yapmam noktasında gerekli iznin verilmesini istiyorum.

Bilgilerini ve gereğini saygılarımla arz ederim.

Üst Alt