Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

659 gün SSK ve 99'dan itibaren emekli sandığı memur olan amcam ne zaman emekli olur?

jelsel34

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Benim amcam hakkında bilgi almak istiyorum verirseniz sevinirim
doğum tarihi 1972 dir
ilk işe giriş tarihi ssk 15.09.1989 tarihinde 659 günlük pirim ödenmesi var daha sonra emekli sandığına bağlı olarak memuriyete başladı , başlama tarihi 17.10.1999 ve halen calışmakta , askerliği borçlanmasını 15 ay üzerinde boçlandı amacam ne zaman emekli olabilir ne kadar pirim ödemesi gerekir
tşk

Memuriyete sakat statğüsünde mi başladı?
Hizmet birleştirmesi yaptı mı?

memuriyete sağlam başaladı. ve 15 aylık askerlik hizmet birleştirmesi yapmıştır ama şuan behçet hastası olabilir onun neticeleri ile uğraşıyoruz..
tşk

Eğer maluliyet derfecesinde (%60 ve üzeri) işgücü kaybı olursa, 10 yıllık hizmet süresiyle malulen emekli olabilir.
Yok, %40'ın üstünde ama %60'ın da altında bir işgücü kaybı oranı olursa, o zaman sonradan sakatlanan memur statüsüne dahil olur ve şu şartlar dahilinde emekli olabilir:

a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480 gün hizmet süresiyle.

hizmet süresi = ssk prim gün sayısı + askerlik borçlanması + ES günleri

hizmet süresi= ssk (659) +askerlik (450)+ e.s.(3600)=4709 toplam

5760-4709= 1051 gün sonramı emekli olabilir diyorsunuz ?

sayın oturanBoğa, değerli biligileriniz için teşekkür ederim sizlere

peki hocam özür durumu yoksa, normal şartlarda ne kadar yıl sonra , Kaç yaşında olabilir emekli olabilir .tşk

%40 ve üzerinde işgücü kaybı raporu alamazsa, herkes gibi emekli olur. 9000 gün müdür nedir bilmiyorum..

verdiğiniz acıklayıcı bilgiler için size çok teşekkür ederim sayın hocam

Üst Alt