Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%66 oranında raporum var. Malulen emeklilik başvurum kabul edilmiyor. Ne yapmalıyım?

serkanb

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Bacak damarlarım % 100 tıkalı..kalp damarlarındada 2 tanesinde % 100 tıkanıklık var ayrıca şeker hastasıyım..siyami ersek ve koşuyolu kalp hastanesinde ameliyat masasından kaldırdılar.hemde 2 kere.karar veremiyorlar riskli ameliyat yada şu an damar hastasısın sonra kalp hastası olma riskin var diyorlar.. vs..vs.... yapılan tetkiklerde 100 metreden fazla yürüyemez.. çalışamaz diyorlar...bende bunun üzerine Haydarpaşa numune hastanesinden sağlık raporu için müracat ettim ve aldım özür oranım % 66 yazıyor. sonrasında özürlü kartı ve iett ücretsiz ulaşım kartı aldım sonrasında çevremdekiler, baktığım forumlarda ve kanuna göre % 60 üzeri oranım olduğu için emekli olabilirim diye SGK ya gittim 3000 küsür iş günü çalışmam var vs. herşey tutuyor aldığım rapor ile müracat ettim .. SGK yetkilileri emekli olmak öyle kolay değil vs..dediler emeklilik için haydarpaşa numune hastanesinden aldığım raporun geçerli olmayacağını bizim sizi sevk etmemiz gerekir dediler..bende ne yapılacaksa yapalım dedim ve bana hangi hastaneye sevk edelim dediler :) bende haydarpaşa numune hastanesi dedim tekrar gönderdiler prosedür böyle imiş yani elimdeki o hastaneden alınan rapor varken..:) neyse tekrar sevkimi alıp yaklaşık 2 ay uğraştıktan sonra sgk ve hastane aralarıda yazışmalarından sonra red kararı çıktı..Bende şimdi sgk ya gittim ve orada bir itiraz hakkımın olduğunu söylediler şimdi onuda yaptım ama dediklerine göre onuda kabul etmezlermiş.. Şimdi ne yapmalıyım ??? yardımcı olurmusunuz...şimdiden teşekkürler..

Kurum sevki alıp tekrar hastane raporu aldım iki hastalıktan %66 sürekli özür raporu verdiler 50 metreden fazla yürüyemez diye not bile düştü doktor sgk malulen emeklilik isteğimi yine reddetti görevli itiraz dilekçesi yaz dedi Ankaraya yazdım verdim büyük ihtimal yine red gelecek.... Dava süreci nasıl oluyor acaba avukat tutmak gerekiyormu avukat ücreti ortalama ne olur acaba yüksek olursa onu da karşılayamayacağımı düşünüyorum çünkü elim kolum bağlandı

Yaşadığınız yerdeki baroya gidin ve dava açmak için avukat yardımı talep edin. 30 gün içinde red kararına karşı dava açmalısınız...

Üst Alt