Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%66 raporla Yetim maaşı alabilir miyim?

Bayrak67

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben %66 raporluyum babam vefat etti annem sağ anneme de bişey olursa ben aylıklarını alabilirmiyim, yada şu an almak mümkünmü maaş.

18 yaşından küçükseniz her durumda, büyükseniz malul olduğunuz tesbit edilirse evet alırsınız.

erol67;

Yetim maaşını almanız için annenize bişi olmasına gerek yok.
Bende bu yetim aylığı için başvurdum.aradım 170 i dedim engelliyim ve vefat eden memur emeklisi babamdan dolayı tanınan maaş sağlık güvencesi gibi tüm haklardan yararlanmak istiyorum ne yapmam gerekiyor dedim. Bana durumumu bildiren bir dilekçe yazmamı ve raporu eklememi istediler
ve yollamam gereken adresi verdiler yolladıktan 10 gün sonra yeniden aramamı istediler adres aşağıda bu adrese PTT’den APS ile yolladım. Yolladıktan 10 gün sonra tekrar aradım isim tel tc kımlık no ıstedıler ordan evrak takıbı yaptılar şuan henüz işlemde değil 3 gün sonra aramam için bir şifre verdiler .3gün dolmadan bana mesaj attılar işlemlerimle ilgili bende tekrar kontrol ettım.Yolladıgm raporun fotokopi olduğunu işlem görmesi için raporun aslı’nın olması gerektiğini bildiren belge yolladılar.Bende yarın rapor aslını yollıcam.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
KAMU GÖREVLİLERİ EMEKLİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI
Mithatpaşa Caddesi, No:7
06420 – Sıhhiye / ANKARA
bu adrese dilekçe ve raporunuzun aslını yollayacaksınız.
Not:Size tavsiyem 170 i aramanız sabırla hertürlü isteklerinizi dinliyorlar sorunuza cevap veriyorlar takıldığınız yer olursa defalarca sorun cevabını veriyorlar.nasıl bir dilekçe yazmanıza kadar inanın çok yardımcı oluyorlar.
Not:Raporunuz sürekli mi o nuda mutlaka söyleyin .

Üst Alt