Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 66 vergi indirimim var. Emekli olmak için ne yapmalıyım?

Diridemir

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar
Ben SGK ya 2000 yılı Ekim ayında giriş yaptım, daha önce 2000 yılına kadar Yurt dışındaydım. Geçirmiş olduğum (yurtdışında) ameliyatlar neticesinde şu an Dotoruma Göre %80 Heyet Raporuna göre %66 Görme özürlüyüm Emeklilik için Müracaat etmek istedim ve bana Vergi indiriminde önce Yararlanmam gerektiğini, Ankaradan gelecek vergi indiriminden yararlanabildiğimi gösteren evrakla Emekliliğe Başvurabileceğim söylendi. Benim 1300 günüm eksik çıktı ve bunu Yurt dışı Borçlanma yapmamı ve ödedikten sonra Emekliliğe başvurabileceğim söylendi. Benim sizlere sormak istediğim soru şu Borçlandığımda benim %66 lık raporum bana bir indirim sağlarmı. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Not: şu an halen çalışmaktayım özel sektörde.

saygılarımla

Ismail

Borçlandığım Takdirde ödemem gereken Meblağda bir indirim sözkonusu olurmu?

Yurt dışı borçlanmalarında indirim söz konusu değildir.Vergi indirim hakkı için ise bir iş yerinde 1 ay kadar çalışmanız yeterli ssk girişiniz yapıldıktan sonra hem vergi indirimi için müracaat ta bulunun hemde yurt dışı borçlanması yapmak için sgk ya müracaat edin.
Not:Çalışmadan vergi indirim hakkına müracaat edemezsiniz. Yine çalışma hayatına atılmadan yurt dışı borçlanması yapar iseniz ödediğiniz borçlanma bağ-kur a sayılır. Çalışma hayatına atıldıktan sonra borçlanma yapın..

Ben zaten 2000 yılından beri Türkiyede SSK lı olarak çalışmaktayım, dediğim gibi 1300 gün Türkiyedeki günlerimden eksik çıktı ve bunu Yurt dışı borçlanması yapmamı söylediler. Ben şimdi yurtdışı Borçlanması yapayımmı? yoksa bu Türkiyedeki günlerim üzerinden emekli olma şansım varmı? yani Yurt dışını karıştırmadan emekli olmam mümkünmü. Almanyadan benim 1981 yılından 2000 in Elül ayına kadar sigortam vardı fakat ben dönüş yaptığımda ordaki primlerimi iade aldım tabi sadece %65 ini ödediler ordaki günlerimin tamamınımı borçlanmam gerekir yoksa sadece Türkiyedeki sigorta günlerimde eksik olan 1300 günümü borçlanmalıyım acaba.

Şimdiden çok teşekkür ederim.

Sagılarımla
Ismail

Ne kadar prim süresine ihtiyacınız var ise o kadar borçlanma yapın...

Üst Alt