Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

6661 pirim günü ile emeklilik şartlarım nedir?

haldo

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba ben malulen emeklilik için başvurdum hastaneye başvurdum sgk %57 oranla emekli olabilirsin dedi fakat yaşlılık maaşı bağlanacak malulenmi yaşlılikmi anlamadım ve maaş kaç lira olacak acaba

staj girişim 1 10 1992 (sayiliyorsa)

ise giriş tarihi 12 10 1998

4b 2162 günüm var

4a 4469 günüm var

Maluliyet de oran yoktur meslekte kazanma gücünde %60 oranında kayıp varmı yokmu ona baklır onada maluliyet cetvelinden bakarlar zordur malulen emekli olmak olması da zordur sonrasıda zordur

haldo
Malulen değil erken yaşlılık emekliliği olacak sizinki.
Primlerinizi sırasıyla hangi statüden kaç gün olduğunu yazarsanız emekliliğn hangi kurumdan olacağını ve vergi indirimi şartı istenip istenmeyeceğine bakalım.

haldo
Verdiğiniz prim bilgileri sırasıyla ise 4A statüsünde SSK dan erken yaşlılık emeklisi olacaksınız. Bunun için vergi indirimi hakkı elde etmiş olmanız şart. Vergi indiriminiz yoksa hemen başvurun. Emeklilik şartlarınız fazlasıyla oluşmuş.

abi çalışmıyorum enson bağkur dan kapanış yapmıştım bagkurdanmi 4 a danmi emekli olacam tahminen ne kadar maaş alacam verilen rapor ve hesaplamalardan nasıl emin olabilirim bir yanlışlık söz konusu olabilirmi mağdur olmam inşallah işlemler basladi

haldo
İki mesajdır işte bunun için size 4A ve 4B günlerinizi tarih ve sırasıyla yzın diyorum. Burada da, özelden de önce 4B, sonra 4A yı yazmışsınız. Şimdi ise en son Bağkurdan kapanış yaptım diyorsunuz.
Malesef böyle çelişkili bilgilerle yardımcı olamayacağım.
Bu durumda yukarıda verdiğim cevabın da bir geçerliliği yok.

abi sırasıyla şöyle
staj girişim 1 10 1992 (sayiliyorsa)

ise giriş tarihi 12 10 1998
4a 4469 günüm var
4b 2162 günüm var

@haldo
Bu durumda son 2520 pirimin fazlası 4B statüsünde olduğu için emekliliğiniz Bağkur'dan olacak. Vergi indirimi şartı yoktur.

Emekliliğiniz 5510 sayılı yasanın 28. maddesine istinaden olacak. Şartlar fazlasıyla oluşmuş. Önce sgk ya emeklilik için başvurdunuz ve sizi hastaneye onlar mı sevk etti, yoksa raporu bireysel başvuruile kendiniz mi aldınız ?

onlar sevketti abi nasıl bi hesaplama olacak maaşım bellimi kaç lira bu durumda herhangi bir mağduriyet söz konusu mu süreç doğrumu işliyor kusura bakmayın rahatsız ediyorum

Süreç doğru, Bağkur emekliliğinde kurum sevki esastır.
Maaş konusunda bir şey söylemek mümkün değil. Prim gün sayısından çok prime esas kazanç tutarı ve aylık bağlama oranları yönünden primlerin dönemleri etki etmektedir.
Bir fikir edinme açısından maaş hesaplama sitelerinden yardım alabilirsiniz.

Üst Alt