Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
67 doğumluyum. 88 SSK girişim, %40 raporum var. Ne zaman emekli olabilirim?
11.11.1967 doğumlu 01.06.1988 ssk girisim %40 raporum var. 2551.gun yatan ssk var.
04.08.1995.de bağkura gectım
2000.yılı nisan ayına kadar da bağkurumu yatırdım
10. yıldır yatıramıyorum esnaflığımi kapattım ama bağkur acık kaldı
taksitlendırıp emekli olabilir miyim
bağkurdan form verdiler esnaf kefalet ve oda tasdiğı ıstedıler kaydım ankaradaydı gıtmedım oradan para ısterlermı esnaflığım sona erdırdım ama kaydımı sıldırmedım
Bağkurlu olup %40 ve üzerinde işgücü kaybı bulunanlar da artık 5510/28 kapsamında erken emekli olabiliyor...
Çalışma Gücünde Kayıp Oranı %60 ve daha çok olanlar: 15 yıl, 3960 gün
Çalışma Gücünde Kayıp Oranı %50 – %59 arası olanlar: 16 yıl, 4320 gün
Çalışma Gücünde Kayıp Oranı %40-%49 arası olanlar: 18 yıl, 4680 gün primle emekli olurlar
Bu kapsamda günü geldiğinde kuruma emeklilik için başvuruda bulunacaksınız, sizi hastaneye sevk edecekler, sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri rapor aldığınızda emekliliğiniz onaylanacak...
Not: Emekli olabilmek için kuruma olan tüm borçlarınızı ödemiş olmalısınız.
Peki meslek odalarıda para talep edermi geçmiş döneme ait çünkü 10.yıldır ticari faaliyette bulunmadım maliyeyi kapatmıstım işyerini kapatınca meslek odalarını kapamadım bağkurumda devam etti ama yatıramadım slmlar bilgilendirirseniz
Yuzde 40.palio sekel raporum var surekli 1988.de ssk 2600.gun primim var 1995 de bağkurlu oldum muracaat etsem emekli olabilirmiyim raporda sıkıntı çıkar diyorlar af da gelmişken bağkur borçlarına prim borcum çok
Prim gününüz ve sigortalılık süreniz yukarıda aktardığım şekilde tamamsa, sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri rapor alabilecekseniz, tabii ki başvuru yapın erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanmak için.
Arkadaşlar 1967 doğumlu %40 ozurlu raporum 88.de ssk başlangıcı 2541 gun 1995 de bağkurlu oldum 5.yıl odedım sonra yatırmadım borcum yapılandırdım emeklı olmak ıçın muracaat yaptım memur hesap yaptı kurtarır dedi borcu yatırırsan diye ama rapora erken emeklılık muracatı yazmıs memur ret geldi tekrar gönderdim sgk ya muracatı bırde banka ozurlulere emeklı olurken kredı kullandırtmıyormuş böyle bişey varmı ne zor bi işmis bu işler ne yapmamız lazım bılgısı olan paylaşsın arkadaşlar kredı alamazsam emeklı olamam
Bağ-kur ile yapılandırmış olduğunuz borcunuza karşılık evet Ziraat bankası kredi veriyor.Emekli olur iseniz kurum otomatik Men kredi borcunuzu taksitler halinde Bankaya yatırıyor geri kalan kısmı da siz alıyorsunuz.
Oradaki memur bana özürlüler kredi kullanamıyor dedi doğrumudur birde ben yapılandırma yaptım ama sön ödeme 31.07.de ozamana kadar dosyamdan cevap gelmezse o borcun tamamı mı yatacak ilk taksit 30. 6.da yazıyo
Bankadan kredi hakkım emekli oluncamı kullanacağım peki
Emekliliğe hak kazandığınız vakit bağ-kurdan emekli olabilir yazısı alacaksınız o yazı ile Ziraat bankasına müracaat edeceksiniz.Banka ödemeyi zaten size yapmayacak direk bağ-kur a gidecek ve bağkur borcunuz silinecek ondan sonra emekli maaşınızdan her ay düzenli olarak alınacak ta ki kredi borcunuz bitene kadar.
Bu arada emekli olmayı hak etmemiş iseniz taksitlerinizi gününde yatırmaya özen gösterin.
Oradaki memur baştan savmak için demiştir.Velev ki banka özürlü bireylere kredi kullandırmamak gibi bir lüksü yoktur.Anayasanın 10.maddesine göre suç işler.Kredi vermez ise (bu arada sizinde kredi geçmişinizin temiz olması gerekli)