Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%67 ortopedik engelliyim. B sınıfı ehliyetim var. ÖTV indirimli araç alabilir miyim?

Konular
24
Reaksiyonlar
0
Merhabalar ,
% 67 ortopedik ebgelliyim ama B sınıfı ehliyetim var Otomobil alırken indirim sağlayabilir miyim ?
En son düzenlemelerden sonra % 40 indirim falan diyorlar ama doğruluk payı nedir ?

Bir de;

Bir yakınım felçli , Yatalak Onun için vekaleten ailesinden biri ya da birkaçı adına araç alınırken indirimden
faydalanabilmek mümkün müdür ?

Teşekkür ederim..

sizin rahatsızlığınız ortopedik olduğu için H sınıfı ehliyet alırsanız indirimli araba alabilirsiniz.
yakınınızın %90 ve üzeri raporu varsa indirimli araba alabilir ve bu arabayı 3. derece yakınları kullanabilir

Teşekkür ederim..

B sınıfı ehliyetim var , bu şekilde alırsam indirim olmaz mı , illa H sınıfı mı almam lazım..

Yatalak hastamızın 3.derece yakını sadece 1 kişi mi yoksa birden fazla 3.derece yakını araç alabilir mi ?

olmaz
yakınınız sadece kendi üzerine 1 tane araba alabilir ,bu arabayı kendisi kullanamıcağı için yakınları kullanabilir

ne güzel B sürücü belgen war işte napacan H sınıfı ehliyeti illede indirim almak ıcın mı. ben o B yi almak ıcın kafayı sıyırdım ve nasip etti Allah.

gokhan_sozumcetin;
3. derece yakını diye bişey yok artık. kalktı o sınır
artık herkes kullanabilir. 3. derece olması şart değil

B sınıfı ehliyetle ÖTV indirimli araç alamazsınız..

H sınıfı ehliyete dönüştürmelisiniz..
"H sınıfı ehliyet ve ÖTV indirimi" için heyet raporu almalısınız..

Raporu aldıktan sonra B ehliyeti, H sınıfına dönüştürmek için sürücü kursuna kaydolup sadece direksiyon sınavına gireceksiniz...

Ve bayiye gidip elinizdeki raporla ÖTV indiriminden faydalanacaksınız..

Raporu % 90 (ya da üzerinde) olan yakınınız için yalnızca 1 adet ÖTV indirimli araç alınabilir..
Araçta özel tertibat olmadıkça kullanacak kişi için sınırlama kaldırıldı, herkes kullanabilir...

3.derece yakını kaldırıldı yani diyorsunuz

Üst Alt