Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%67 raporum var. Malulen emeklilik talebim reddediliyor. Nasıl emekli olacağım?

ishak polat

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar 16.5 yılı bağkurlu çalıştım. başta müsküler distrofi hastalığı olmak üzere hipertansiyon ve bipolar bozukluğundan dolayı % 67 rapor aldım. 3 defa malülen emeklilik için başvurdum ve bağkur tarafındn reddedildi. 6 aydır ssk ya geçtim nasıl malülen emekli olabirim . süreci bilen arkadşlar yardımcı olursa sevnirim

S S K ya yeni geçtiginizi belirtmişsiniz ama şu aşamada S S K dan emeklilik şartlarınız oluşmamış.

sgk malülük bölümünden malülen emeklilik için tekrar hastaneye sevk alman gerek hastane ve ankaranın onayı gerek allah kolaylık versin

valla kardeş hiç malullukla uğraşma bence. Çalıştığın işyerinden orda çalıştığına dair bi belgeyle vergi dairesine vergi indiriminden faydalanmak üzere başvuru yap kabul ederlerse mevcut raporunu ver kabul etmezlerse hastaneye sevkini iste. tekrar rapor al. vergi indirimini hak ettikten sonra zaten emekli olursun. yoksa ne ssk ne bağkur kolay kolay malulen emekli etmiyor. devenin iğnenin deliğinden geçmesi lazım malulen emekli olabilmek için. en azından emekli olduktan sonra çalışabilirsin.

Neden malulen emekliliğe başvurdunuz? 5510 sayılı yasanın 28. maddesi uyarınca erken Yaşlılık emekliliğinden emekli olmak için başvursanıza:

bagkur.PNG

Bu yasa çıkmadan önce başvurmuştum. Malesef bıktırdı bağ kur. Bende bıktım işyerimi kapatıp ssk ya geçtim. Danıştığım sosyal güvenlik uzmanı 3,5 yıl ssk lı çalışırısam çabuk emekli olabileceğimi söyledi. 7 aydır ssk lı olarak çalışıyorum. Ama kas hastalığı rahatsızlığım da ilerliyor :( daha önce ssk ya malülük başvurum olabilirmi?

Ya da maliyeye vergi inidirimi başvurusu yapsam faydası olurmu?

malülle uğraşma saten günün dolmuş senin yaşlılık emekliligine başvurun bülent bey sölemiş saten

Yukarıda yazdığım gibi, 5510 sayılı yasanın 28. maddesi uyarınca erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanmak için hemen başvuru yapın...

Erken emeklilik için hangi yolu takip etmem gerekiyor?

Arkadaşlar 6040 gün bağkurum var. 600 gün civarında ssk. ssk hala devam ediyor. zor bir süreç sonunda 8, aydan geçerli olmak üzere % 49 rapor alarak vergi indirimim onaylandı. Erken emeklilik için görştüğüm ssk yetkilisi ssk dan ereken emekli olmam için 3.5 yıl şartı olduğunu başvurumu bağkurdan yapmamı söyledi. Bağkur yetkilisi ise tekrardan heyete girmem gerektiğini belirtti. Maaş farkının çok olmayacağını da belirterek erken emeklilik için başvurmamı ve sürecin 3-4 ay süreceğini belirtti. Konu ile bilgisi olan arkadaşlarımız yardımcı olrusa sevinirim.

Evet, kurumdan verilen bilgiler doğrudur. Bağkur'dan erken Yaşlılık emekliliği için başvuracaksınız. Sizi hastaneye sevk edecekler...

SSK ve Bağkur arasında çok fazla maaş farkı olurmu Oturanboğa

SSK (4a) statüsünde emekli olunca Bağkur'a (4b) nazaran daha yüksek maaş alınıyor.

Üst Alt