Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%67 raporumla indirimli araç alabilir miyim?

kahraman67

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
merha,indirimli araç alımından kimler faydalanabilir,g raporumla ben indirimli araç alabilir miyim,el ve ayaklarımda herhangi bi problem yok .,ve ayrıca yararlanabilmem için H sınıfı ehliyete sahip olmak şart mıdır.:(

h sınıfı ehliti almak ve ötvden yararlanmak

mrhb aldığım raporda tüm engelli haklarından yaralanailir ibarei var.ama h sınıfı ve özel tertibatlı araç kullnaabilr ibaresi yok ,bu durmda ben raporda yazılan ibareye istnaden h sınıfı ehliyet alalbilr myim aldığm takdrde ötv den yaralnmabirmyim acabaa

Merhaba,

[FONT=sans-serif]Vergi avantajından yararlanabilmek için şu durumlardan birine sahip olmak gerek:[/FONT]

[FONT=sans-serif]
1- Sol alt ekstremiteden, sağ alt ekstremiteden veya her iki alt ekstremiteden birden kısıtlılığı olmak

2- Sol üst ekstremiteden veya sağ üst ekstremiteden kısıtlılığı olmak

3- Boy kısalığı nedeniyle pedallara uzanamadığı için pedalları yükseltecek özel donanıma ihtiyaç duymak

4- Her ne sebeple olursa olsun % 90 ve üzeri raporu bulunmak ve hiç bir şekilde sürücü belgesi alamayacak olmak.

Bu şartlardan birine uyuyorsanız alabilirsiniz.[/FONT]

http://www.engelliler.biz/forum/oze...n-yararlanabilir-sorusunun-cevabi-burada.html

neden o zamn h sınıfı veyorlar vermsnler ötv den yararlanılmycksa

rapor aldığım hastane bana h sınıfıehliyeti alamz demiş, itirazım sonucu il sağlık müdürlüğü beni il dışına bi hakemhastaneye gnderdi orasında h sınıfyla iligili bi net ifade kullnmamış sadece tüm engelli haklarından yaralanabilir demiş ,sürücü kursuda size h sınıfı verbilmemiz için ve ötvden yaralarlanabileniz için h sınıfı eliyeti alalbilir ibaresininmutlaka olması gerekir diyor, bu durumda yaplması gerkn şey nedir

Merhabalar , ehliyet almak için aile hekime başvururdum, aile hekimi de beni göz polikiliğine sevk etti ve göz doktoru da bana 1. grup sürücü olabilir raporu verdi.
şimdi ben engellilere tanınan ötv muafiyetli araç alımından faydalanmamam için ne yapmam gerekir ? ilk önce sürücü kursuna gitmem mi gerekir​

Üst Alt