Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%68 oranında raporum ve 3200 prim günüm var. Ne zaman emekli olabilirim?

baronessaakin

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Sayın Bülent bey
Daha öncede size engelli raporu için mesaj atmıştım
Yine sizden bu konularda bilgi istiyorum.Dün itibari ile araştırma hastanesinden % 68 olarak rapor aldım.İşyerınden vergı dairesi yoluyla sevklı olarak.
Anladığım kadarıyla engellı oranım malulen ve engellı olarak emeklı olmaya yetiyor..Toplam olarak 3200 iş gunum var ve işe başlama tarihim 1993 yılı
Şu anda malulen mı emeklı oulrsam fazla maaş alırım yoksa engelli olarakmı emeklı olursam yuksek maaş olurum.Eger forumda yenı malulen emeklı olan arkadaslar varsa onlarında cevabını beklıyorum.Yayın organlarında cıkan yenı malulen emeklı maası 971 tl oldu dedıler.Ama bugun sgk ya gıttım ve oyle bır kanun cıkmadı henuz vede teblıgat gelmedı dedıler.
Bırde ben su anda tarım sıgortalıyım.engellı maası alabılmem ıcın ne yapmam gerekıyor sıgortam devam ederken alabılırmıyım vede nereye nasıl muracaat edeceğim.

Sondan başlayayım:)

Her ne ad altında olursa olsun SGK kapsamında sigortalı olunduğu an 2022 maaşı bağlanmaz.

Maluliyet maaşları ile ilgili haberler çıktı ancak o miktarı alabilen henüz yok sanırım:) http://www.engelliler.biz/forum/eme...-maasi-baglanacagi-haberleri-dogru-mudur.html buradaki yazılanları okuyabilirsiniz...

Malulen emeklilik ve erken emeklilikten ikiside hakedilmişse, erken emekli olmak daha avantajlıdır. Ancak, erken emekliliğinize çok olması durumunda en yakın malulense, bu emeklilik olunmalıdır. Bir diğer farkıda, malulen emekli olursanız tekrar çalışamazsınız, erken emekli olursanız SGDP kesintisi ile, hem emekli maaşınızı alıp, hem çalışabilirsiniz..

Malulen emeklilik için,
10 yıl 1800 gününüz tamam, sigorta başlangıcından önce % 60 ve üzeri raporunuz yoksa,
başvurunuzu yaptıktan sonra red kararı alsanız dahi, sigorta başlangıcından sonra, % 60 üzeri raporunuz olduğu için hukuki yoldan hakkınızı arayabilirsiniz ve malulen emekliliği hak edersiniz.
http://www.engelliler.biz/forum/eme...lma-oranin-artmasi-ile-malulen-emeklilik.html

Erken emeklilik için şartlarınız ise şu şekildedir:
Son 2520 gün primin 1261'i hangi statüde ise, o statüde emekli olunur.
bu tarım sigortasından ise, bağkurlu olursunuz,
normal çalışan statüsünden ise, ssk'lı olursunuz,
bağkur için şartlarınız şu tabloya göredir:
bagkur.PNG

ssk için şartlarınız şu tabloya göredir:
2008_oncesi.PNG

bağkur'dan emeklilik başvurusu yaptığınızda elinizdeki rapor kabul edilmez ve yeni rapor almanızı isterler, yine % 60 üzeri alırsanız aynı şartlarla emekli edilirsiniz.. emekli olabilmeniz için prim gününüzü 3960 güne tamamlamanız gerekir.

ssk'dan emekli olmak için ise, defterdarlığa vergi indirimi için başvurmanız gerekiyor, elinizdeki raporu Ankara'ya gönderirler ve 2. derece vergi indirimi kazanmış olursunuz % 60-79 arası onaylanır ise... emekli olabilmeniz için prim gününüzü 3680 güne tamamlamanız gerekir...

Üst Alt