Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 68 Rapor ile ne zaman emekli olunur?

mesut filik

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar babamin denizli devlet hastanesinden almis oldugu 68 raporu var 1den fazla hastaliktan bu raporu ile 1800 gunden emekli olurmu 87 sgk girişi 2300 pirimi var bir cevap

Maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmayı gerektirecek bir işgücü kaybı varsa, evet malulen emekli olabilir. Bu taleple sigorta müdürlüğüne başvuru yapılacak. Onların sevki ile hastaneye gidip rapor alınacak...

Eğer maluliyet derecesinde işgücü yok ama sakatlık oranı cetveli'Ne göre % 40 ve üzeri oran varsa, bu durumda 3600 primle erkrn Yaşlılık emekliliğinden yararlanılabilir. (bu durumda defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde etmek gerekir)

Hocam maluliyet cetvelinden bisey anlamadim ama rahatsizligi kalp tansiyon seker goz bel fitigi bunlar giriyormu cetvele bir hastaliktan 60 rapor olmasina gerek
varmi

Eskiden sgk illa tek rahatsızlıktan olacak diye diretiyordu ancak geçtiğimiz yıllarda bu konuda sgk aleyhine çıkmış yargı kararları mevcut,artık kabul ediliyor sanırım.

%40 ve üzeri raporu olanlar 3600 primle nasıl emekli olabiliyorlar?Prim günü 4000 geçmesi gerekiyor diye biliyorum.

Vergi indirimi ya da 5510 sayılı kanunun geçici 4. maddesine göre olabiliyor.
Durumunuza göre 3600 de olabilir 4000 de olabilir 15 senede ya da 18 senede olabilir.
Doğum tarihi,ilk işe giriş tarihi,prim gün sayınız,hangi sosyal güvenlik kurumuna tabi olduğunuz gibi bilgiler ışığında daha net cevap verebiliriz.

Teşekkür ederim, ben daha yeni memurluğa atandım, sadece merak etmiştim.

Elimizdeki rapor yeterlimi yoksa kurummu sevk edecek bu rapora vergi indirimi alsak tekrar sevk ederlermi baska hastaneye burda universite izdirap

mesut filik

Birden faza rahatsızlık ile malulen emekli olamazsınız. Hiç zorlamayın.

Yapmanız gereken, % 40 ve üzeri rapora karşılık defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı almak ve prim sigortalılık süresi dolduğunda da erken Yaşlılık emekliliği çin sigorta müdürlüğüne başvuru yapmak.
Elinizde % 40 ve üzeri orana sahip engelli sağlık kurlu raporu varsa, o raporla vergi indirimine başvvuru yapabilirsiniz.

Sigorta mudurlugunden emeklilik biriminden bir memur ile gorustuk bu elinizdeki raporun aynisini pamukkale universitesinden alirsan isiniz olur dedi biz sevk edecegiz dediler kasim gibi gelin dedi ben anlamadim siz ugrasmayin diyorsunuz onlar olur diyor

Bu forumda sizin durumunuzla benzer olup malulen emekli olabilen tek bir kişi bile görmedim. Olumsuz yüzlerce örnek var... Ama şansınızı denemek isterseniz, deneyin tabii.

Üst Alt