Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%68 rapor oranı ve 2008 işe giriş ile yeni düzenlemeye göre nasıl emekli olabilirim?

SirinShell

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar 11.09.2008 girişli yım bende kanuna takıldım vergi indirim olayı kalktı peki biz engelli emekli olabiliyormuyuz
Engelli raporu oranım %68

Birde işin enteresan kısmı SGK dan sevk alıp hastaneye gittim doktor bana %50 iş gücü kaybı verdi ama SGK reddetti napmam gerekiyor?

@SirinShell, Mevcut engelli raporunuzda ki oranın emeklilik açısından bir önemi yok artık.

SGK tarafından sevk sonucu aldığınız raporda oran yazılmışsa bunun da verilecek karar yönünden bir bağlayıcı etkisi yok maalesef. SGK zaten bunu istemiyor. Hastalığınız ile ilgili detaylı bilgilere ihtiyaç duyuyor.

SGK tarafından red kararı çıkmışsa buna itiraz edebilirsiniz. Dosyanız incelenmek üzere Yüksek Sağlık Kurulu' na gönderilir ve tekrar değerlendirilir.

Çoklu hastalıklarınız var ise bunların hepsi dikkate alınmayacak. Sizde ki en ağır hastalık hangisi ise ona bakılıp değerlendirme yapılacak.

Hastalığınızı paylaşmanız da sorun olmayacaksa yazarsanız eğer belki sizinle aynı hastalığa sahip bir arkadaş varsa ona göre yorum yapabilir.

@SirinShell,
Kalpten emekli olanlar sgk hastalık listesine bakmak lazım

1767374236_e4175de77dcb3d24.jpg

Üst Alt