Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 68 raporum var. Vergi indirimi alıp emekli olmak için izlemem gereken yol nedir?

Ustam

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar öncelikle şimdiden teşekkür ederim.Bu konular hakkında çok bilgim yok.Bilgi bağımında yardımlarınızı bekliyorum.

Benim % 68 raporum var.
6 yıl 4 ay 23 gün bağkurum
1107 gün de sigortam var

askerliğimi yaptım fakat saydırmadım.

SGK'ya malulen emkli olmak için baş vurdum.Fakat ret geldi sgk 'da bir tanıdığım vardı sigortayı 1260 güne tamamla defterdarlığa vergi indiriminden faydalanıp emekli olmak istiyorum diye müracat et diye fikir verdi,

bu arada özürlü maaşına başvurdum 1 sefer aldım .Geçen sene de iş kura başvurmuştum, geçen hafta bir yemekhanede yardımcı ve sigortalı olarak çalışmaya başladım.

Benim sorum

1-1260 gün sigortayı tamamlamak zorunlu mu,
2- Defterdarlığa çalışırken mi müracat etmek gerekiyor
3-Eğerki bu şekilde emekli olursam ne kadar maaş bağlanır.
4- raporu 14/04/2011 de aldım yeniden isterler mi.

68% raporunuz ile 2 derece vergi indirim hakkı kazanır iseniz engellilere tanınan erken emeklilik hakkından faydalanarak emekli olabilirsiniz.Yalnız bağ-kur dan ayrılıp ssk ya girmeniz ve 1261 ssk primi ödemeniz halinde ssk şartlarına göre emekli olabilirsiniz.
1107 gün olan ssk priminiz ssk dan öncemi sonra mı?
1-Ssk dan emekli olmak istiyor iseniz 1261 (3,5 yıl) şartını tamamlamak şart
2-Evet ssk lı olarak çalışmaya başladığınız vakit Maliye'ye vergi indirim hakkı için müracaat edebilirsiniz.
3-Yatırılan kazanç tutarı emekli maaşını belirler şuan ne dersek boş..
4-Maliye yeni rapor isteyebilir ama raporunuz yeni ve güncel tarihli raporunuzun kabul edilmesi için ısrarcı olun.

Son olarak 68% raporunuz ile 2 derece vergi indirim hakkı kazanır iseniz şu tablodan faydalanarak emekli olacağınız tarihi bulabilirsiniz.

2008_oncesi.PNG

İlker'e ek olarak, Bağkur!dan -malulen değil- 5510 sayılı yasanın 28. maddesine istinaden erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanmak da mümkün. Bunun şartları kurum sevki ile sevk edileceğiniz hastaneden verilecek rapordaki orana bağlı:

bagkur.PNG

Arkadaşlar maliyeden ikinci dereceden emekli olabilir diye cevap geldi başlangıcım 1993 en sonraki ssk 1289 gün arada 6 yıl 4 ay 23 gün bağkurum varyani toplamı 3581 günüm var ssk yetmedi askerlik borçlanacağım 100 gün.Arkadaşlar benim sorum şu 1- borçlanırsam askerliğe ne ödemem gerekir 2-Bu şekilde emekli olursam ne maaş alırım 3-Emekliliğe müracat ettiğimde kaç günde veya ayda gelir ve akabinde hemen maaş bağlanırmı.Cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim.

Üst Alt