Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
%71 vergi indirimim vardı malulen emeklilik için başvurdum, tekrardan üniversite hastanesine sevk ettiler 6 ay dan beri emekli olmaya çalışıyorum.Engelli emekli daha çabuk olabilirsiniz sanıyorum.
Daha önce bi tanıdığım sag ayağına basamıyordu sag eli engellidi malul oldu
Bide sag elimle ayağımda ustemsiz hareketler mezcut
Yanı kırık cam olsa elim bırakacağı yerde sıkar
Lütfen yardım
@OturanBoğa
ben malulluk cetveline baktim cikartamadim sizde benim icin bakarmisiniz
Sag elimi hic kullanamiyorum
Sag ayagim kisa fazla ustunde kalamiyorum merdiven zorla cikiyorum
Malulluge uygunmmu
Kelebek hanım ben sag kolumu omuzdan parmaklara kadar hiç bir şekilde kullanamıyorum malul sayilirmiyim
Maluliyet cetveli'nde malul sayulmacak Ağır düzeyde çalışma gücünün şartları şöyle sıralanmış:
"ÜST EKSTREMİTE VE KENDİNE BAKIM AKTİVİTELERİNİN SAĞLANAMAMASI:
İnce ve kaba hareket becerilerini efektif yapamama, her iki üst ekstremite fonksiyonlarında ciddi kayıp sonucu, kişinin etkilenmiş ekstremiteleri kendine bakım veya günlük yaşam aktivitelerinde kullanamadığını ifade etmektedir. (El beceri testleri, günlük yaşam aktivitesi ölçekleri ile değerlendirilerek)
Üst Ekstemite;
i. Tek üst ekstremite için;
Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar:
Kişi etkilenmiş üst ekstremiteyi uygun tedavi ve rehabilitasyon uygulamalarına rağmen kendine bakım veya günlük aktivitelerinde kullanamıyor.(üst ekstremite ve ele ait kaba ve ince fonksiyonların ileri derecede bozukluğu veya yokluğu)"
SGK Hastalık Listesi'ne göre Maluliyeti gerektiren üst ekstremite amputasyın değerleri:
G. ÇALIŞMA GÜCÜ KAYBINA NEDEN OLAN ORTOPEDİ VE TRAVMATOLOJİK HASTALIKLAR
1. Amputasyonlar
(Ekstremitelerin fonksiyonel olarak yok hükmünde olması durumu da amputasyon gibi değerlendirilir)
a) Üst Ekstremite Amputasyon Düzeyi
Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
1. Skapulotorasik (tek taraflı)
2. Omuz dezartikülasyonu (tek taraflı)
3. Kol (omuz ile dirsek arası) (tek taraflı)
4. Dirsek dezartikülasyonu (tek taraflı)
5. Ön kol
İki taraflı ön kol
6. El bileği
İki taraflı el bileği
7. Parmak
İki taraflı metakarpofalangiyal eklemden tüm parmaklar veya İki taraflı metakarpofalangiyal eklemden her iki baş parmak dahil 8 parmak