Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

6811 pirim günü ve 1995 işe giriş ile emeklilik şartlarım nedir?

hakanbas

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Doğum Tarihim: 09.11.1969
SGK Giriş Tarihim: 01.04.1995
Kazanç: 580,528.89 TL
Gösterge: 9475
Aylık Bağlama Oranı: 67.00
Ortalama Yıllık Kazanç: 34,142.40 TL
Aylık Bağlama Oranı 2: 51.00
Ortalama Aylık Kazanç: 11,446.80 TL
Aylık Bağlama Oranı 3: 37.84
2000 Öncesi Prim: 1171 Gün
2000 - 2008/2010 Arası Prim: 3140 Gün
2008/2010 Sonrası Prim: 2500 Gün
Toplam: 6811 Gün + 90 Gün Askerlik Yedek Subay FHZ(=Fiili Hizmet Zammı)
06.01.2021 İtibariyle hesaplanan Aylık: 5054.19 TL
Ek Ödeme: 202.17 TL
Toplam: 5256.36 TL
Normal Emeklilik Hak Kazanma Tarihi: 09.11.2024
EYT sebebiyle yaşımı bekliyorum.

OSAS ileri derecede tıkayıcı uyku apnesi : %35 engel oranı
Hipertansiyon : %10 engel oranı
Balthazard ile engel oranı % 41.5

En son işimden 2016 Ağustos' unda Uyku Apnesi' nin vermiş olduğu unutkanlık ve performans düşmesi sebebiyle ve gerçekten verimli olamadığım için ayrılmak zorunda kaldım.

Engelli emeklilik için başvuru yaparsam, hakedeceğim normal emekli maaşımdan oldukça düşük bir maaş bağlanır diye uzun yıllar başvuru yapmamıştım.

Forumlarımıza baktığımda engelli emekliliğin maaşı etkilemeyeceğine kanaat getirip önümüzdeki hafta girişimde bulunacakken, normal emekliliği bekle diye bilgi veren arkadaşlar oldu. Ben de bunun üzerine işlemlere başlamadan önce son bir kez sormak istedim.

Yukarıdaki rakamları SGK emekli aylığı ile ilgili hesaplama yapan resmi web sitesinden az önce alıp yazdım ve tecrübeli arkadaşların bilgilerine sundum

Destek verirseniz gerçekten memnun olurum çünkü buna göre karar verip girişimde bulunacağım.

Saygı ve Selamlarımla.

Hakan BAŞ

Merhaba Üstad, hakanbas

O kadar ayrıntılı ve güzel yazmışsın ki ellerine sağlık.Engelli vergi indirimi ile emeklilikte alacağın maaş ,yukarıdaki yazında alacağın emekli maaşından yaklaşık % 5 daha fazla olacaktır.Benim prim günüm sizinkinden 1000 gün kadar eksiktir.Çalışma dönemlerimde yüksek kazancın prim ödemesi nedeniyle yukarıda yazdığınız emekli maaşına yakın bir emekli maaşı alıyorum.

Söylediğiniz üzere emekli maaşı hesaplaması tamamen prim kazançları ve prim günlerinin formüllenmesi ile bulunuyor.Paylaştığınız emekli maaşında birazcık daha fazla emekli maaşı almanız sebebi engelli vergi indirimi ile emeklilikte yasa gereği ABO-2 oranı % 60' a çekiliyor.Sizinki % 51 olduğu için sizede pozitif yansıma olacaktır.

Bahsetmem gereken bir kaç husus var.Engelli vergi indirimi raporu(Gelir İdaresi Başkanlığ merkez sağlık kurulu-Ankara) raporunuz varmı anlayamadım.Neden derseniz engelli vergi indirimi ile emeklilik adında anlaşılacağı gibi engelli vergi indirimi raporu sonucuna göre SGK emeklilik servisine başvurularak alınıyor.O konuda sormak isterseniz bana yazabilirsiniz.

Diğer konu olan engelli vergi indiriminde emekli maaşı düşük olur şehir efsanesinin nedeni; normal emekli olanlara göre daha az hizmet yılı ve prim istemesinde dolayı haber mecralarında bu daha az süreleri asgari ücret üzerinden prim yatırmış insanların alabileceği emekli maaşlarını örnek göstermelerinden dolayı halkımız herkes bu koşulla emekli olursa düşük emekli maaşı alır zannediyor.Araştırma yapmadan önyargılara kapılıyoruz.Ayrıca araştırmacı kişiliğinizden dolayı sizi tebrik ederim.

Saygılarımla.

Son düzenleme:
Üst Alt