Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%69 engelli ehliyetsiz kişinin ÖTV’siz araç alabilmesi?

serhat_

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba.
Babam engelli ve 2013 yılındaki raporu %69.
Görünen engeli 2 bacağında da var ve koltuk değneği ile ayaklarını sürükleyerek yürüyor. Merdiven basamağına bile atamıyor. Ocak sonunda tekrar rapor alacağız. Geçen yıllarda bir gözünde %95 görme kaybı (glokom, diğer gözde de az oranda var), tansiyon, şeker, duymada azalma, prostat ameliyatı ve anjiyo geçirdi. İlkokul mezunu ve ehliyeti yok. Muhtemelen bu raporda 2013’teki %69 oranının üstüne çıkacak.

Benim sorum şu ki:

1- Özel tertibatsız, ötvsiz ve otomatik araç alımına dair rapor verilir mi? Verilirse alıp oğlu olarak ben kullanabilir miyim?

2- Aynı rapor ile evde bakım maaşı için anneme maaş bağlanabilmesi için başvuru yapabilir miyim?

Bir de özellikle rapor başvurusunda hangi talepleri ve belgeleri iletmem gerek ki sorunsuz ve olabilecek en iyi kapsamda alabileyim raporu?

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

serhat_ Kardeş önce tam bağımlı ibareli raporu bir al, hepsi olur.
Rapor oranı'nın yüksek olması değil, önemli olan 50 ve üstü ''tam bağımlı'' ibaresi olması gerekir.

serhat_

%90 altında rapor ile ÖTV muafiyetli araç alamazsınız.

ÖTV'siz araç almak için nasıl bir yol izlemeliyim?

İyi gunler

Ben ehliyetsiz biriyim arac kullanma ihtimalim yok ama aileme de gerekli

Ben isitsel ve gozumde retinitis pigmentosa sikintisi var
Ben vergiden muaf olup arac almak istiyorum

Babam ehliyet sahibi

Benim adima vergiden muaf olup arac almak ehliyetsiz munkun mu eger evetse nasil

%90 altında raporun varsa ve ehliyetin yoksa araç alman imkansız. eğer %90 ve üzeri raporun varsa ancak ehliyetsiz araç alabilirsinsin

Üst Alt