Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%69 rapor ile 2022 aylığı alabilir miyim?

theboy

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
15
Merhaba, Hayırlı günler dilerim ilk öncelikle ben özürlü raporu almak için sağlık kuruluna gittim ve o dosyalardaki gereken herşeyi yaptım ve teslim ettim engellerim olarak Epilepsi nöbetleri kafa sallama kasılma agızdan gelen sular anlık titreme bayıldıkdan sonra nöbeti hatırlamama ve düz bakma bunlar epilepside olan hastalıklarım digeri ise hematoloji hastalıgında önceden lenfoma kanseriydim onun kontrollerinden engel oranı olarak %69 oranı aldım diger hastalık olarak ise ayakda aksama oluyor ve son olarak göz su gelme ve bazen kücük harfleri görememe oluyor ben bu hastalıklar içinde engelli maaşı olarak ne kadar alırım acaba ? ve buna çalışabilir raporu verirler mi? ve engelli maaşını verdigini sayalım bunu ben almak için hangi yere gitmem gerekir yardımcı olursanız çok ama çok sevinirim.

theboy

rapor %40 olsa gene 2022 alırsın ama sadece rapor yetmıo.hane kişi başı gelirde tutacak.2022 de hane kişibaşı gelir mıktarı 1417 bu mıktarı geçerse baglanamz bu mıktardan az olacak.raporunuz 69 değilde 70 olsa idi baglanacak mıktar daha fazla olurdu.
olmaz olmaz dıye bişi yok çalışabilir raporu verebilirler.

Zaten geçinemiyoruz ki evde düzgün hiç bir şeyimiz yok tek bilgisayar ısıtıcı televizyon vb yok annem aylık alıyor oda tümü bakkal kredi borcuna elektirik su hepsi oraya gidiyor ben annemle beraber oturuyorum dayım ayrı bir yerde oturuyor. kısacası fakiriz. ek olarak işde herşey de pahalı oldu.

.mka ya birde şey yazmayı unutmusum psikiyatri hastalıgım vardı sinirlenince kendimi kaybedip duvara yumruk atıyorum yere cama felan hastanede bile yaşadım bunu duvara yumruk attım gördü herkes yani. belki onun üzerinede oran koymuşlardır.

Son düzenleme:
theboy
yumruklamanıgörmesi önemlı değil milletin.eger psıkıyatrı bölümünede gettıysen zaten bölüm dr oran yazmıştır.gitmedıysen kımse ekleme edemez.belkı yumrugu o ankı üzüntüden attın belkı numaradan attın bilemezler o yüzden ilgili bölümede görünmen gerekıodu
[FONT=sans-serif]annem aylık alıyor oda tümü bakkal kredi borcuna elektirik su hepsi oraya gidiyor[/FONT]
kardeş harcamana borcuna değil eve giren paraya bakıolar 2 kişisiniz evinize giren gelır 2834 tlden fazla ise 2022 bağlanmaz.eger ikamet ettıgınız ev sizin değil ve kira da isenız sadece o ödenen kıra mıktarı gelırden düşer

Merhaba, Evet ev kira ve kira olarak 550 tl ödüyoruz. ve annem 1500 tl kadar alıyor zamla bağlanır ozaman degil mi?

theboy
merhaba,kiracı olmasanız bile annenız 1500 tl alıomuş 2kişisiniz
1500 / 2 : 750 sizin han kişi başı gelırnız 750 tl oluyo kı zaten bu şartta 2022 baglanması gerekıo.kirayı düşecek olursak
1500 -550 : 950 / 2 : 475.bu seferde hane kişi başı gelırnız 475 tl olurkı 1417 den çok çok az her türlü baglanması gerek ve %60 raporlu oldugnuz içinde 865 tl baglanır.oysa 69 sınır .69 değilde % 70 ve üzeri olsaydı bu kez alacagınız aylık 1298 tl olurdu

Hayırlısı vallahi 11 nisan'da heyet odasına girecem cagırdılar sanırım orda doktorlar bir şey mi soracak acaba mka

theboy
heyete girmediğim için ne yapıolar bilmıom.belkıde yenıden muayene olman istenir.psıkolojık durumunu görmek istemiş olabilirler.heyette duruma göre yeni bir hakem hastanesıne sevk edılebılın.rapor oranı yükselebilir ya da düşebilir.heyet bu ne karar verirlerse artık.

Üst Alt