Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%69 raporumla vergi indirimli araç alabilir miyim?

kemals

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar selam

0\69 engeli raporum var vergi indirimi aldım yurt dısında araba getşrmek istesem vergi indirim oluyormu birde prosudur nedir bilen varsa paylaşırsa sevinirim
tesekkur ederim

Bu konuda iki yazım var onlara bakarsan belki yol göstermiş olunur

kemals

eğer ortopedik (sağ sol el ayak kısıtlığı) rahatsızlığınız yok ise vergi indiriminiz bile olsa %69 oranla ötv siz araç alamazsınız.raporunuzun %90 ve üzeri ağır engelli olması gerekir.

inan yurtdışı ile ilgili bulamadım birde arac vergisi nekadar ödüruyoruz 0 /69 taporum var

Merhaba Arkadaşlar,
Eşimin dedesinde parkinson, şeker, böbrekte kaçak, yüksek tansiyon, dizde platin, yürümede sorun gibi rahatsızlıklar var. %90 oranında rapor alamazsak kendisi dışında birisi ötv indirimli aracı kullanabilir mi? Torununun eşi olarak ben kullanabilir miyim? Babasının sol ayağında rahatsızlığı olan bi arkadaş babasına aldığı arabayı kendisi de kullanıyor. Bu doğru mu? Cevaplarsanız çok memnun olurum.Aylarca düşünüyorum çünkü.

mersinli3301

%90 altında kalırsanız ÖTV'den muaf araç alamazsınız. Diğer hususta ise sadece özel teritablı araç olursa ÖTV'den istisna olur. Bunun için de ortopedik bir rahatsızlığının olması gerekir. Sanırım sizinki buna uymuyor. %90 ve üstü almanız şart gözüküyor.

hozgul

Teşekkür ederim. Eşimin dedesinin ortopedik engelle aldığı aracı kimler kullanabilir, ben kullanabiliyor muyum?

mersinli3301

Özel teribat varsa o halde TSE onayı ile araç sahibinin üçüncü dereceye kadar kan ve sıhri hısımlarından biri kullanabiliyor.

hozgul

Otomatik araç da kişinin engeline göre özel tertibatlı araç sayıldığı için onu da araç sahibi ve araç sahibinin üçüncü dereceye kadar kan ve sıhri hısımlarından biri kullanabiliyor değil mi. TSE onayı nasıl alınıyor acaba?

mersinli3301

Gerek yok üstadım. Zira özel tertibat yok. Yani hareket ettirici donanım yok.

Üst Alt